Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Гандбол
| Оновлено 04 квітня 2024, 07:06
345
0

МЕЛЬНИК: «У жіночої збірної багато травмованих. Взяли курс на омолодження»

4 та 7 квітня Україна зіграє матчі відбору до ЧЄ проти Німеччини та Словаччини

| Оновлено 04 квітня 2024, 07:06
345
0
МЕЛЬНИК: «У жіночої збірної багато травмованих. Взяли курс на омолодження»
ФГУ. Андрій Мельник

4 та 7 квітня жіноча збірна України зіграє матчі відбору на ЧЄ-2024 з гандболу проти збірних Німеччини та Словаччини. Підготовку команда проходила в Ужгороді. Про підсумки зборів розповів президент ФГУ Андрій Мельник, який також входить у тренерський штаб збірної:

«Вважаю, що у збірної були хороші умови для підготовки: хороше проживання, зал. Але головне – це результат. Турбують мікротравми гравців. Сподіваюся, що наші реабілітологи впораються. Не можна забувати: кінець сезону, гравці трохи піднаїлися. Потрібно додати їм емоції, додати життя.

Зрозуміло, що усі перебувають в однакових умовах, два дні мало для підготовки. Але в нас зовсім молода команда. Додалися нові гравці. Тому зараз у нас складний період. Немає необхідної зіграності, взаємодії. Ці моменти ми напрацьовуємо. Хочемо уникнути великої кількості втрат. Хочемо, щоб команда організовано поверталася і щоб, звичайно ж, бігли уперед. Сподіваємося на наших воротарів, дещо перебудовуємо в їхній тактиці, мисленні, взаємодії із захистом.

У нас дві гри, і нам потрібно правильно розподілити сили, щоб вистачило їх на дві гри. Хочемо обмежити кількість замін, щоб ті, хто грають в захисті, також грали і в нападі. І звичайно ж, хочемо, щоб вони в себе вірили. Ми взагалі не дивимося зараз у таблицю, але своє завдання знаємо – потрапити на Євро.

Радує, що в нас талановиті гандболістки. Я думаю, вболівальники будуть приємно здивовані. У нас останнім часом не було таких рослих дівчаток. Тому радує перспектива, радує, що працюють тренери. Хочемо, щоб у збірній було по 4 людини на кожне місце. Будемо намагатися, щоб на збори приїжджали 28 гравців, переглядати всіх.

Вважаю, що ми обрали правильний шлях на омолодження. Досвідчені дівчата, які є у збірній, дають впевненість молоді. Спасибі їм величезне. Ми бачимо хорошу перспективу у нашій збірній. Наше головне завдання – це потрапляння і на Олімпіаду.

Тим, хто не потрапив цього разу до складу, ми сказали над чим ще потрібно працювати індивідуально. Ще будуть збори. Хочеться, щоб ми нікого не втратили, щоб звернули увагу на всіх, хто має перспективу грати в збірній. І так само – в чоловічому гандболі, де у 2024 році на чемпіонатах Європи у своїх вікових групах зіграють наші юніори та молодь.

У жіночій збірній велика група травмованих гравців. Їх нам теж дуже не вистачає. Ми про них не забули. Бажаємо їм якнайшвидшого відновлення. Чекаємо на них у збірній і дуже на них розраховуємо.

Хотів би подякувати ще раз тренерам, прошу їх не зупинятися, шукати таланти. Хочу подякувати хлопцям, жінкам, усім, хто воює, сказати величезне спасибі. Ми сьогодні в хороших умовах проводимо збори, і намагаємося підтримати тих воїнів, які переживають за нас. Спасибі вам величезне. Дякуємо батькам гравців, спасибі, що віддали в спорт дітей. Дякую державі, що нам дуже допомагає. Це велика підтримка. Ми вдячні Міністерству молоді та спорту і вдячні за всебічну підтримку від Національного олімпійського комітету».

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.