Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інше
| Оновлено 03 квітня 2024, 17:15
688
1

Судитимуть. 44 країни підтримали створення спецтрибуналу для рф

У Гаазі відбулася конференція

| Оновлено 03 квітня 2024, 17:15
688
1
Судитимуть. 44 країни підтримали створення спецтрибуналу для рф
Twitter

44 із 57 держав-учасниць конференції, що відбулася в Гаазі, підписали підсумкову декларацію, в якій ідеться, зокрема, про роботу зі створення спецтрибуналу для розслідування злочину агресії рф.

Країна-агресор має бути притягнута до відповідальності за військові злочини в Україні. Також країни, які підписали декларацію, висловили підтримку дискусії щодо можливого використання заморожених активів рф і доходів від них на користь України.

Декларацію підписали Албанія, Андорра, Австралія, Австрія, Бельгія, Боснія і Герцеговина, Болгарія, Канада, Хорватія, Кіпр, Чехія, Данія, Естонія, Фінляндія, Франція, Грузія, Німеччина, Греція, Ісландія, Ірландія, Італія, Японія, Латвія, Ліхтенштейн, Литва, Люксембург, Мальта, Молдова, Монако, Чорногорія, Нідерланди, Нова Зеландія, Північна Македонія, Норвегія, Польща, Португалія, Румунія, Сан-Маріно, Словенія, Іспанія, Швеція, Україна, Велика Британія та США. Загалом у конференції брали участь 57 країн.

Держави-підписанти декларації засудили триваючу війну росії проти України, зокрема спробу незаконної анексії регіонів, що є явним порушенням Статуту ООН.

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Андрій Заліщук
а що за 13 країн, які не підписали, хочу побачити цих...