Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 03 квітня 2024, 01:53
3600
2

Український боксер загинув на війні проти росії від вибухової травми

Валерій Родіонов був кандидатом у майстри спорту України

| Оновлено 03 квітня 2024, 01:53
3600
2
Український боксер загинув на війні проти росії від вибухової травми
Валерій Родіонов

На війні проти рашистів загинув український боксер, кандидат у майстри спорту Валерій Родіонов. Йому було 35 років. Причина смерті – вибухова травма.

«Захищаючи Україну від російських загарбників, загинув боксер Валерій Родіонов. Народився він 19 грудня 1988 року у Севастополі. У шкільні роки захопився боксом і почав відвідувати спортивну школу «Спартак». За 8 років наполегливих тренувань встиг вибороти не одну перемогу у ринзі, а 1 серпня 2004 року отримав звання кандидата у майстри спорту з боксу. Присвоїли його за 1 місце на чемпіонаті Автономної Республіки Крим.

У вересні 2006 року Валерій вступає до Київського Європейського університету, де навчається за юридичним напрямком. Але й про спорт не забуває, щоправда, змінює боксерські рукавиці на баскетбольний м’яч. І на другому курсі разом зі своєю командою виграє баскетбольний турнір серед факультетів університету.

Паралельно у 2008 році розпочинає навчання у Національній академії оборони України. 8 листопада 2011 року йому присвоюють звання молодший лейтенант, а у червні він отримує диплом про здобуття повної вищої освіти за спеціальністю «Правознавство».

Свою професійну кар’єру Валерій розпочинає з роботи дільничним інспектором міліції Дарницького РУ ГУМВС у місті Києві. Пізніше переводиться у слідчий відділ, стає старшим слідчим і отримує звання капітана.

З 11 вересня 2015 по 1 лютого 2020 року був відряджений до Генеральної прокуратури, де його включили до складу міжвідомчої групи Департаменту спеціальних розслідувань. Згодом на кілька місяців отримав розпорядження на роботу у Державному бюро розслідувань.

Початок повномасштабного вторгнення Валерій разом з родиною зустрів у столиці. У ті перші дні паніки та подальші місяці продовжував нести службу в поліції – патрулював місто і охороняв його мешканців. У грудні 2022 року потрапив до складу зведеного полку нацполіції України «Сафарі», а 17 лютого 2023 став заступником командира Департаменту поліції особливого призначення Об’єднаної штурмової бригади Національної поліції України «Лють».

18 квітня 2023 року він звільняється з поліції і в червні доєднується до лав спецпідрозділу Головного управління розвідки Міністерства оборони України «Артан». Брав участь у багатьох операціях, зокрема обороні о. Зміїний.

Він дійсно був людиною, яка, здавалося, мала надлюдські можливості, але війна не має жалю та щодня забирає життя найкращих синів України.

15 березня 2024 року під час виконання бойового завдання від вибухової травми Валерій Родіонов загинув.

24 березня Героя провели в останню путь у Києві. Вдома на нього до останнього чекали батьки, сестра та кохана дружина…», – йдеться у повідомленні Спортивного комітету України.

Оцініть матеріал
(14)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
an52
Редакція спорт.юа, чи можна заблокувати виблядків, які поставили лайки?