Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 30 березня 2024, 19:09
1820
0

Вальдес повернувся. Розбив здорованя Вілсона і забрав титул назад

Перший бій Оскара після Наваррете

| Оновлено 30 березня 2024, 19:09
1820
0
Вальдес повернувся. Розбив здорованя Вілсона і забрав титул назад
TopRank

У ніч з 30 на 31 березня у Глендейлі, США, відбувся поєдинок між 33-річним мексиканцем Оскаром Вальдесом (32-2, 24 КО) та 28-річним австралійцем Ліамом Вілсоном (13-3-, 7 КО).

Для Вілсона цей бій – шанс поборотися за чемпіонський статус, адже на кону стояв пояс «тимчасового» чемпіона WBO у другій напівлегкій вазі. Для Вальдеса – шанс поборотися за титул та перекрити поразку у минулому поєдинку проти Емануеля Наваррете.

Вальдес програв Наваррете, бо менший за нього. У боксерському плані він кращий за Емануеля

Поєдинок Оскара Вальдеса та Емануеля Наваррете виглядав так, неначе ілюстрація до правила, яке каже: «Хороший великий боксер завжди поб’є хорошого маленького боксера». Як би Вальдес не намагався, як би не боксував, він все одно поступився Емануелю. Той бій дійсно вийшов мексиканською битвою. Той випадок, коли розкрутка протистояння не підкачала і все було доречно. Навіть Марко Антоніо Баррера та Ерік Моралес, які знаходились на всіх офіційних заходах, не виглядали, як намагання штучно додати епічності. Все виглядало саме так, як і задумувалось – як легенди, які прийшли подивитись на своїх наступників. Не вистачало, враховуючи Барреру та Моралеса, хіба злості один до одного. Ті двоє свого часу влаштовували дикі пресконференції з бійками. Але дійство у ринзі покрило все.

Вальдес проти Наваррете виглядав чудово. Він контратакував, зупиняв суперника ударами. Скільки разів він зарядив лівим боковим точно в ціль – окрема історія, яку було б цікаво перерахувати. Але Вальдесу не вистачило габаритів і природньої фізичної сили. Якби Оскар міг підтримувати високий темп протистояння довше – він міг би спробувати вирвати перемогу. Але Емануель просто засипав його ударами і навіть, якщо вони не були страшенно точними, вони мали ефект. У підсумку Вальдес закінчив бій з великою гематомою довкола ока, але поразкою та без титулів. Проте бій є одним з найкращих у 2023 році. А хтось скаже, що і найкращим.

Суперник для повернення був підібраний чудово. Ліам Вілсон – боксер, який став проблемним для Наваррете. Австралієць тоді відправив Емануеля в нокдаун і це був не жарт. Мексиканець встав, проте явно почувався непросто. Звісно, далі спрацювало те саме правило – Емануель сильний фізично та завзятий. А ще, непогано навчений боксер. Він перепрацював Вілсона у першу чергу кількісно до стану, коли той не зміг терпіти його атаки і програв достроково. Вілсон – незручний боксер. Він працює в обох стійках, чудово б’є аперкот та лівий боковий для всіх, хто хоче з ним зблизитись. Разом з цим, тримає дистанцію, працює через прямі удари, б’є багато і досить точно. І з перших секунд це стало відчутним. Вілсон спробував бити багато і тиснути суперника. Виходило непогано. Залітали навіть удари по тулубу, але найкраще вдавалося триматись дистанції і стріляти звідти то прямими, то аперкотом.

Оскар не розгубився, але знайти свою дистанцію у поєдинку проти такого габаритного суперника, який постійно тримає темп – непросто. Доволі швидко Вальдес отримав невелике розсічення над оком і вже до третього раунду по обличчям боксерів стало зрозуміло, що вони прийшли сюди не жартувати жарти чи гарно рухатись квадратом рингу. Проте з третього раунду Вальдес почав заспокоювати ситуацію. Лівий боковий вилітав усе частіше, а зміни стійки від Вілсона приносили проблеми тільки йому. Як тільки він вставав в шульгу, Вальдес викидав жорсткий правий прямий точно в ціль.

Додатково, коли мексиканець дістався до зручної дистанції, вже діставалось і тулубу Ліама. А це змушувало того хилитись ближче до ексчемпіона і відкриватись під його удари. Бій закінчився у сьомому раунді. Вальдес упіймав суперника назустріч лівим боковим. Вілсона мінімально похитнуло, але Оскар його вже не відпустив. Затяжна атака вимусила рефері зупинити поєдинок. Важлива перемога для Вальдеса – це можна побачити по його реакції. Всю кар’єру він бореться проти здорованів. Цього разу план, незламність та важкі удари зробили свою справу.

Що тепер?

Для Вілсона нічого не змінилось. Він класно показав себе в обох боях проти мексиканських фаворитів. І обидва рази підтвердив, що він – не боксер елітного рівня. Але досить яскравий та завзятий, щоб давати шоу. Вальдес тепер «тимчасовий» чемпіон WBO у другій напівлегкій вазі. І тут логічно подумати, що він битиметься проти повноцінного чемпіона. Але це Емануель Наваррете, який начебто зібрався у легку вагу.

Якщо він там і лишиться (незалежно від результату бою проти Дениса Берінчика за пояс WBO), то тут титул буде оголошено вакантним.
А отже Оскару Вальдесу треба буде здобувати повноцінний титул. Або отримувати. Якщо доведеться за нього битись – першим номером рейтингу є 31-річний американець Альберт Белл (26-0, 9 КО). Проте в це віриться не сильно. А от в те, що Вальдесу нададуть повноцінний статус, віриться більше. А тут можна спробувати об’єднатись. Наприклад, проти О’Шакі Фостера. Американець вже встиг і привітати мексиканця у твіттері та написати, що вони скоро побачаться.

Цікаве протистояння, враховуючи теперішню форму Фостера.

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.