Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 31 березня 2024, 05:29
842
0

Круз проти Ромеро – суцільна інтрига. Перемогти може будь-хто

Максимально різні, але цікаві суперники

| Оновлено 31 березня 2024, 05:29
842
0
Круз проти Ромеро – суцільна інтрига. Перемогти може будь-хто
Getty Images/Global Images Ukraine. Роландо Ромеро

В ніч на 31 березня в андеркарді протистояння Цзю – Фундора американський чемпіон світу за версією WBA у першій напівсередній ваговій категорії (до 63,5 кг) Роландо Ромеро (15-1, 13 КО) захищатиме титул у поєдинку проти неочікуваного суперника. Його опонентом стане мексиканець, який навіть у легкій вазі (до 61,2 кг) не є найбільшим – Ісаак Круз (25-2-1, 17 КО).

Ромеро змінив декілька можливих суперників, а у підсумку виходить проти колишнього легковаговика. Проте Круз заявляє, що різниця у габаритах не стане вирішальною, а його удари створять опоненту купу проблем.

Круз – невеликий боксер. Порівняно з Ромеро – тим більше

У кар’єрі Роландо Ромеро непростий період продовжується ще з 2022 року. Тоді він зустрівся із Джервонтою Девісом. Це було дуже гучно. Взагалі, це одна з головних фішок Ромеро – створювати розмови довкола себе.

Роландо обіцяв багато і, якщо говорити серйозно, добре почав поєдинок. Він кинувся на невеликого Джервонту, почав накидувати удари та тиснути завдяки габаритам. Але як все яскраво почалось, так яскраво і закінчилось. В одному з епізодів тренер Ромеро говорив до Девіса, що той не вибігається, а Джервонта просто з рингу радив тому заткнути пельку. А за декілька хвилин Девіс нокаутував суперника одним ударом назустріч.

Роландо не втратив візуальної впевненості з того моменту, але єдиний виступ виглядав погано. У 2023 році Ромеро провів поєдинок, в якому мав би програти. Американець боксував проти 40-річного Ісмаеля Барросо і до дев’ятого раунду програвав на записках усіх трьох суддів. Аж поки після посередньої атаки Ромеро вкрай досвідчений рефері Тоні Вікс не вирішив закінчити поєдинок на користь молодого американця. Пізніше Вікс визнав, що погарячкував, але який у цьому сенс, якщо результат вже наявний?

З того моменту Ромеро у ринзі не з’являвся. Він став чемпіоном, і поки інші чемпіони змінювались, Девін Хейні захоплював титули, а Раян Гарсія викликав на бій всіх на світі та розповідав про теорії змови, Роландо не боксував. Лише видавав твіти і навіть не мав потенціального суперника.

Такий з’явився на початку 2024 року – Раян Гарсія. З початку року Гарсія заявив про поєдинки проти декількох суперників і поки ходив по колу, Ромеро передумав. Йому запропонували поєдинок проти Ісаака Круза, він погодився. А Гарсії довелось знову йти домовлятись з Девіном Хейні – це склалось у великий поєдинок, який відбудеться пізніше.

Круз підходить до цього поєдинку також після поразки від Джервонти, але вона сталася раніше. Девіс переміг Ісаака у 2021 році рішенням суддів. Той бій дійсно був складним для одного з найпопулярніших боксерів у світі. Джервонта травмував руку і загалом складно відбивався від нескінченного пресингу Круза.

Але порівнювати ці два випадки точно не варто. По-перше, через те, що Джервонта казав, що йому завжди простіше боксувати проти вищих опонентів, ніж проти нижчих. По-друге, через стилістичні особливості обидвох боксерів. Ромеро – зручний суперник для Девіса. Навіть не дивлячись на масивність, у нього достатньо дірок в захисті, якими і скористався Джервонта. З Ісааком американцю довелося саме боксувати, тому що голова міцно сиділа в плечах та за блоком мексиканця.

Все це не має жодного відношення до наступного поєдинку. Адже тут стилістична, технічна та антропометрична різниця геть інша, ніж в поєдинках Джервонта – Ромеро та Джервонта – Круз.

Роландо – сильно більший хлопець за Круза. Ісаак навіть менший за Джервонту, що вже казати про Ромеро. Зріст Роландо – 173 сантиметри. Ісаак має 163 сантиметри – відчутна різниця. Розмах рук Ромеро – 173 сантиметри, а Круз має лише 160 сантиметрів. Все ще гірше.

Окрім цього, Ромеро – дійсно великий хлопець. Він має широкі плечі й міцну мускулатуру. Візуально Роландо виглядає, як боксер, який легко підніметься і в напівсередню категорію. Ісаак Круз – максимум легковаговик. Звісно, він може набрати декілька кілограмів і боксувати у важчих категоріях, але зріст, розмах рук та середньостатистична вага показують, що це максимум виняток з правила.

Коли у ринзі перетинаються боксери з такою різницею у габаритах, здається, шансів у меншого небагато. Адже хороший великий боксер завжди поб’є хорошого маленького. Цього разу, здається, все так, але ховати шанси Круза рано. Допоки ми не побачимо, як він дійсно показує себе у новій категорії.

Хто фаворит?

Букмекери бачать фаворитом претендента. Так, все вірно, претендента та дебютанта у новій ваговій категорії. На Роландо Ромеро можна поставити за 3.15. На Ісаака Круза – за 1.35.

Цікаво. Безумовно, з 2022 року Ромеро здебільшого виглядав погано. Або програвав, або спірно вигравав. Круз за цей час переміг тричі – достроково побив Юріоркіса Гамбоа та Едуардо Раміреса та рішенням суддів Джованні Кабреру. Проте все, про що ми тут говоримо, відбулося в рамках легкого дивізіону.

Разом із цим не можна сказати, що такі великі опоненти, як Ромеро – однозначна проблема для Круза. Ісаак вміє пресингувати, атакувати, тиснути будь-кого. Наприклад, той же Кабрера – не менший за Ромеро, а руки має навіть довші. У підсумку був перепрацьований Ісааком рішенням суддів.

Ромеро – боксер із купою помилок. Відкривається при атаці, боксує на емоціях, заграється в атаці і не найсильніший в розумному вибудовуванні атак. Його бокс – це агресивний пресинг, де агресію можна сприймати буквально. Порушення правил, тиск на суперника та важкі удари можуть створити проблеми будь-кому і створювали не раз. Про що не варто забувати, враховуючи, наскільки він більший за майбутнього візаві.

Результат буде залежати від старту поєдинку. Чи не посиплеться Круз під агресією Ромеро? Чи не видасться так, що влучання та силова домінація габаритного суперника стануть занадто складними для фаворита?

Якщо ні – буде цікаво. Тому що з такою кількістю та активністю атак, яку може створити Ісаак, Роландо ще не стикався. Йому доведеться згадувати, що таке бокс та робота від опонента. А тут вже є шанси для великих проблем у Роландо.

По-справжньому цікаве протистояння варте дебютного шоу Amazon Prime у боксі.

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.