Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 26 квітня 2024, 03:54
7239
0

КРАСЮК: «Берінчик отримає гонорар, адекватний чемпіонському поєдинку»

Відомий промоутер – про майбутній бій українського боксера

| Оновлено 26 квітня 2024, 03:54
7239
0
КРАСЮК: «Берінчик отримає гонорар, адекватний чемпіонському поєдинку»
WBO. Денис Берінчик

Генеральний директор К2 Promotions Ukraine Олександр Красюк розповів про організацію бою за пояс чемпіона світу WBO у легкій вазі між першим номером рейтингу організації Денисом Берінчиком (18-0, 9 KO) та чемпіоном світу у трьох вагових категоріях Емануелем Наваррете (38-1-1, 31 КО), який пройде 18 травня у США.

– Про те, що Денис зустрінеться з Наваррете, інсайдери повідомляли, здається, ще з січня. Чому оголошення відбулось лише зараз? Були якісь пункти в контракті, які не могли узгодити?
– Дійсно, інсайдери про це повідомляли давно. Та ця інформація не була секретною. Адже на той момент, коли Хейні перейшов в іншу категорію і титул WBO став вакантним, Денис був найвірогіднішим претендентом. В той же час Наваррете вирішив перейти у легку вагу, і будучи суперчемпіоном, за правилами WBO, отримав статус обовʼязкового претендента на титул чемпіона світу за цією версією у легкій вазі. Так само колись Олександр Усик, перейшовши у надважку вагу з крузервейту, отримав статус обовʼязкового претендента та право на бій з тодішнім чемпіоном Ентоні Джошуа.

Офіційне оголошення поєдинку відбувається після того, як узгоджена дата, місце, всі умови, а також підписаний контракт. Тож в січні цього ще не було, тому що Наваррете мав операцію на руці, і не було зрозуміло скільки часу йому потрібно на відновлення. А вже після того, як ця інформація була затверджена, коли ми визначили дату і розпочали переговорний процес, ця інформація стала публічною.

Отже, 18 травня в Сан-Дієго, в один день з поєдинком Усик – Фʼюрі, відбудеться бій за титул чемпіона світу WBO у легкій вазі між Денисом Берінчиком та Емануелем Наваррете.

– Чи WBO та Top Rank були зацікавлені бачити Дениса в чемпіонському бою і проти такого суперника, як Наваррете? Чи не було, можливо, спроб поставити на цей бій когось іншого, більш відомого американській публіці? Ми ж розуміємо, що тут на кону великі гроші, і у всіх свої інтереси.
– Так, дійсно, у всіх свої інтереси, на кону – великі гроші, але ми повинні усвідомити, що це не лише великий крок у боксі, у спорті, але й у нашій філософії, нашому світогляді. Позбавляємося комплексу меншовартості. На цьому конкретному прикладі ми доводимо, що наші інтереси, так само, як і інтереси інших осіб та груп, які грають на цьому ринку, є рівними. І праця інтелектуальна, праця фізична, яку виконують боксери взагалі в цілому в сумі своїй дають певний результат. І той, хто працює краще, отримує цей результат у позитивному вигляді. Тому є правила, які дотримуються усіма гравцями, вони їх добре знають. І ми дуже довго чекали цього шансу.

Ми знаємо, що в цій вазі є інший чемпіон Василь Ломаченко, який дуже довго тримав пояс WBO у цій ваговій категорії. І саме через це Денис не мав можливості раніше боксувати за пояс чемпіона світу WBO. Однак терпіння, кропітка робота, концентрована робота дали свої результати. І ми сподіваємося, що 18 травня буде здобуто ще один чемпіонський титул для українця.

– Щодо грошей. Можете сказати, у скільки разів більше Денис заробить за цей бій, ніж за бій з Ентоні Їгітом?
– Денис Берінчик є боксером світового рівня. Це засвідчено історією. Окрім того, що він є срібним призером Олімпіади, офіційним претендентом на титул WBO, він же понад 5 років посідає найвищі позиції у світових рейтингах. І за відомих обставин, які були описані у пункту вище, він не отримав цієї нагоди битися за титул WBO. Цього вже досягнуто. Таким чином, Денис битиметься і отримає гонорар, який є адекватним чемпіонському поєдинку. Також ми плануємо подальші поєдинки за його участі, і вже зараз домовляємося з можливими потенційними опонентами для Дениса. Це не означає, що ми недооцінюємо Наваррете чи заглядаємо йому за спину. Однак ми дорослі люди, давно вже в цьому бізнесі і знаємо, що планування та відпрацювання стратегії є дуже важливим не лише кроком, а і базисом для побудови карʼєри спортсмена.

Оцініть матеріал
(28)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стало відомо, скільки Реал заплатив за трансфер Луніна Зорі
Футбол | 27 квітня 2024, 00:05 16
Стало відомо, скільки Реал заплатив за трансфер Луніна Зорі

На українського воротаря свого часу претендували «Наполі» та «Ліверпуль»

Як Перес відреагував на гру Кепи, який вийшов замість Луніна за Реал
Футбол | 27 квітня 2024, 07:56 0
Як Перес відреагував на гру Кепи, який вийшов замість Луніна за Реал

26 квітня королівський клуб обіграв «Реал Сосьєдад» 1:0

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.