Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 29 березня 2024, 02:05
2130
0

Барком-Кажани вдруге у сезоні програв клубу із Катовіце

Тепер шанси львів’ян потрапити до вісімки найсильніших Плюс Ліги явно зменшилися

| Оновлено 29 березня 2024, 02:05
2130
0
Барком-Кажани вдруге у сезоні програв клубу із Катовіце
plusliga.pl

У польському місті Катовіце сьогодні відбувся матч 28-го туру Плюс Ліги, в якому місцеві волейболісти приймали львівський «Барком-Кажани». Перед цією грою суперників розділяли 14 очок у турнірній таблиці. І якщо український клуб ще мав теоретичні шанси на те, щоб пробитися до вісімки найсильніших, то для «ГКС Катовіце» головне завдання цього сезону - зберегти місце в елітному дивізіоні чемпіонату Польщі.

Нагадаємо, що у першому колі напередодні Нового року команди грали в місті Велюнь, де львів'яни вважалися господарями майданчика і тоді підопічні Угіса Крастіньша дещо несподівано програли з рахунком 1:3. Тож вболівальники «Баркома-Кажани» дуже сподівалися на реванш.

І першу партію наші волейболісти провели вдало. Вони частіше були попереду суперників, а потім за рахунку 18:19 зробили вирішальний ривок і здобули перемогу 20:25.

Здавалося, що українці далі розвиватимуть свій успіх, однак у другому сеті все змінилося і тепер вже господарі майданчика диктували свої умови. Як не намагалися гості наздогнати опонентів, цього не столося – 25:19 на користь команди з Катовіце.

У третій партії до рахунку 10:10 була рівна боротьба, але потім місцеві волейболісти здобули чотири очки поспіль і повели 14:10. Більше того, ближче до закінчення перевага «ГКС Катовіце» зросла до п'яти очок 20:15. Але до честі львів'ян вони не опустили руки і за рахунок серії ейсів та вдалих дій в атаці зуміли вирівняти становище 22:22. І навіть коли господарі мали два сетболи, наша команда продовжувала діяти холоднокровно і в результаті переломила ситуацію на свій бік. Партію «Барком-Кажани» виграв 26:28.

На жаль, розвинути цей успіх у четвертому сеті нашій команді не вдалося. Господарі сильно провели партію та виграли її з великим запасом 25:18.

Таким чином, питання про переможця матчу вирішувалося на тай-брейку. На зміну сторін суперники пішли за рахунку 6:8 на користь української команди. Однак львівські волейболісти не змогли утримати цю перевагу і зрештою програли 15:13.

«Барком-Кажани» грав у такому складі: Мойзе Гуйє (набрав 11 очок), Денніс Петровс (2), Лучано Палонськи (20), Владислав Щуров (3), Василь Тупчій (15), Ілля Ковальов (17), Ярослав Пампушко (ліберо) – стартовий. На заміну виходили: Віталій Кучер (0), Крістерс Дардзанс (0), Богдан Мазенко (3), Олексій Головень (0).

Чемпіонат Польщі з волейболу. Плюс Ліга
28 тур. 28 березня. Катовіце (Польща)
«ГКС Катовіце» (Катовіце, Польща) – «Барком-Кажани» (Львів, Україна)

3:2 (20:25, 25:19, 26:28, 25:18, 15:13)

Після цієї поразки у львів'ян стало 37 очок та 10 місце у турнірній таблиці. Наступного передостаннього 29-го туру групового етапу Плюс Ліги українці 4 квітня у місті Велюнь прийматимуть команду «Чарні Радом», яка знаходиться на останньому 16 місці в турнірній таблиці.

Оцініть матеріал
(33)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.