Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Єврокубки
| Оновлено 25 березня 2024, 13:37
1335
0

Суперфінал волейбольної Ліги чемпіонів пройде у турецькій Анталії

5 травня спершу відбудеться жіночий фінал, а потім головний трофей турніру розіграють чоловіки

| Оновлено 25 березня 2024, 13:37
1335
0
Суперфінал волейбольної Ліги чемпіонів пройде у турецькій Анталії
CEV

Після завершення повторних півфінальних матчів Ліги чемпіонів з волейболу визначились всі учасники Суперфіналу сезону 2023-2024 років, що пройде в Анталії (Туреччина). Організатори дуже розраховували на те, що в цьому квартеті виявиться один або кілька місцевих клубів, але всі три турецькі команди (дві жіночі та одна чоловіча) не змогли подолати півфінальний бар'єр.

Отже, у жінок у вирішальному матчі зустрінуться одна з найтитулованіших команд Європи італійська «Карраро Імоко» та ще один представник Італії «Веро Воллей» із Мілана, для якого цей фінал стане першим в історії клубу.

А ось для волейболісток із Конельяно це буде четвертий фінал, починаючи з сезону 2016-2017 років. Одного разу в 2021 році у Вероні італійки підняли головний приз у себе над головою і також тричі програвали та задовольнялися срібними нагородами. До речі, був у цей період і бронзовий успіх в сезоні 2017-2018 років.

В чемпіонаті Італії цього сезону суперниці зустрічалися двічі. У першому колі в Мілані виграли гості 3:1 і в другому колі вже вдома волейболістки «Карраро Імоко» виявилися сильнішими, але з рахунком 3:0.

Додамо, що у півфіналах італійські команди вибили з турніру турецькі клуби «Еджзаджібаші» та «Фенербахче», а у чвертьфіналі «Карраро Імоко» не дозволив пройти далі поки що чинному володарю трофею турецькому «Вакифбанку».

У чоловічому фіналі будуть представлені учасники вирішальних матчів трьох останніх сезонів. Італійський «Трентіно» двічі боровся за трофей у сезонах 2020-2021 та 2021-2022 роках, але програвав польській «Заксі». Саме цьому супернику поступився у фіналі минулого сезону інший клуб із Польщі «Ястшембски Вегель». Тепер же хтось із них обов'язково підніметься на найвищий щабель п'єдесталу пошани, а хтось знову виявиться невдахою.

Втім, «Трентіно» вже був переможцем Ліги чемпіонів і навіть тричі поспіль (сезони 2008-2009, 2009-2010, 2010-2011 рр.), але це було вже досить давно. Що ж до команди «Ястшембски Вегель», то окрім торішнього срібла в її активі є бронза сезону 2013-2014 років. До речі, у півфіналі цього року поляки перейшли дорогу турецькому клубу «Зіраат Банкаси» 3:2 та 3:0.

Додамо, що спортивний комплекс в Анталії, де 5 травня відбудеться Суперфінал, вміщує 10 тисяч глядачів. А попередні чотири Суперфінали проходили у Берліні (Німеччина), Вероні (Італія), Любляні (Словенія) та Турині (Італія).

Ліга чемпіонів з волейболу сезону 2023-2024 років
Суперфінал. Анталія (Туреччина). 5 травня

Жінки
«Карраро Імоко» (Конельяно, Італія) – «Веро Воллей» (Мілан, Італія)

Чоловіки
«Трентіно» (Тренто, Італія) – «Ястшембски Вегель» (Ястшембе-Здруй, Польща)

Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.