Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 26 квітня 2024, 03:54
1764
0

Промоутер Влад Єлисєєв – про бокс під час війни та бій Берінчик – Наваррете

Велике інтерв’ю керівника Top Boxing Generation для Sport.ua

| Оновлено 26 квітня 2024, 03:54
1764
0
Промоутер Влад Єлисєєв – про бокс під час війни та бій Берінчик – Наваррете

Генеральний менеджер промоутерської компанії Top Boxing Generation Влад Єлисєєв в інтерв’ю Sport.ua розповів про перший великий вечір боксу своєї компанії у 2024 році, який пройде 30 березня у Києві, адаптацію в організації шоу в Україні до умов військового часу, важкість з пошуком суперників для боксерів із закордону, а також поділився думками про найближчі поєдинки українських боксерів за пояси чемпіона світу: Богачук – Мендоса та Берінчик – Наваррете.

– Владе, вже за тиждень Top Boxing Generation проведе великий вечір боксу у Києві, де в головному бою український боксер Назрі Рагімов посперечається з колумбійцем Хорхе Моєю за пояс WBC Silver серед молоді. Які в тебе очікування від цього шоу?

– Я дуже чекаю цього вечора, адже це наш перший великий вечір боксу у 2024 році, а його головний бій, як ти вже сказав, буде міжнародним і титульним, в ньому виступить наш яскравий боєць Назрі Рагімов з Броварів, який вже володіє титулами чемпіона України та чемпіона UBO. В андеркарді виступлять наші проспекти Андрій Скакун та Данило Лозан, пройде круте українське дербі Гаджиєв – Антонов та інші протистояння.

Шоу буде приймати Stereo Plaza, де вже 9 років не було боксерських івентів. Востаннє там шоу проводила компанія Union Boxing Promotion, в якому боксували Артем Далакян та Олег Єфимович. Це один з найкрутіших майданчиків Києва в плані багатьох моментів, я дуже радий, що це шоу в нас буде саме там.

Instagram.com/vladeliseev

– Це буде перший великий вечір боксу TBG цього року. Ви вже адаптувались до викликів військового часу?

– Мені здається, що ми увесь час справляємось з цим. Поки триває війна, вони будуть постійно. В нас є комендантська година, який дуже сильно впливає на таймінг, також може бути повітряна тривога, яка може поламати взагалі все. Якщо вона буде під час шоу, то це буде великою проблемою, адже ми працюватимемо в прямому ефірі. Також досі ніхто з європейських боксерів не хоче їхати до України, тому пошук суперників на міжнародні поєдинки дуже важкий.

Думаю, так, ми вже набрались досвіду в проведенні шоу під час війни, але все одно легше організовувати їх не стало.

– А ти бачиш у вболівальників і у самих боксерів бажання, аби наразі в Україні проводились вечори боксу?

– Так, звичайно, я бачу справді дуже великий ажіотаж напередодні вечорів боксу: по наших соціальних мережах, по запитаннях про те, де купити квитки та де дивитись трансляцію. Я чітко можу сказати, що людям вечори боксу дуже цікаві. Я десь навіть бачу у людей захоплення, що в такий важкий час великої війни ми настільки потужно набираємо оберти, що наш бокс так серйозно розвивається.

Також в мене дуже багато іноземців постійно запитують, як ми можемо у війну робити такі шоу. Не просто якісь маленькі, аби провести, а такі ґрунтовні, з промо, з медіа, з продакшеном, з прямим ефіром.

В квітні 2023 року ми почали відновлювати українській бокс після початку повномасштабної війни, і ось вже менше ніж за рік ми виходимо на один з головних майданчиків Києва з прямим ефіром, з головним титульним міжнародним боєм.

– Думаю, що проводячи такі вечори боксу, показуючи, що наш бокс і спорт живий, ви також і дуже сильно мотивуєте вболівальників, мотивуєте самих спортсменів, адже вони бачать, що галузь рухається.

– Я можу сказати, що ми всі один одного мотивуємо. В нас щось виходить в плані промоушена події краще, інші промоутери, які працюють в Україні, щось в нас беруть, ми, в свою чергу, щось беремо від колег у США та Англії, а також додаємо свої фішки. Таким чином йде постійний ріст українського профі-боксу. Так, ми конкуренти, але я за те, аби бокс загалом розвивався, щоб індустрія розвивалась.

Я, коли у 2020 році створював Top Boxing Generation, в мене була основна задача – розвивати бокс. Щоб в умовному Львові пройшло шоу, де місцевий боксер зустрівся, наприклад, з суперником із Харкова, і вони дали крутий бій. Але до цього крутого бою обидва хлопці мають дійти, набратись досвіду, бо якщо один з них буде без досвіду, то бій буде не таким цікавим.

Я дивлюсь на наш бокс глобально з точки зору розвитку індустрії в Україні. Мені дуже приємно, що багато хто вважає, що наша компанія наразі є головною промоутерською компанією в Україні. Думаю, це так і є, якщо брати промоутерів, які організовують шоу саме в Україні. Я завжди радий, коли й інші промоутери організовують івенти в Україні, адже, повторюся ще раз, наша індустрія має жити.

Я дякую нашим воїнам з Сил оборони за те, що вони дають можливість нам розвивати наш улюблений вид спорту.

– Давай поговоримо про бої вечору боксу 30 березня. Мейн-івент: Назрі Рагімов проти Хорхе Мої за пояс WBC Silver серед молоді. Які в тебе очікування від цього поєдинку?

– Я дуже чекаю на цей бій. Назрі, цілком можливо, зможе завоювати третій пояс у свої 23 роки. Так, титул в нас молодіжний, але він вже чоловік, він вже зміцнів. В нас була проблема знайти суперника Назрі через те, що в на кону стоятиме молодіжний титул, тобто боксери, які за нього сперечаються, не мають бути старшими за 23 роки і 11 місяців. І в той же час, в нас є момент з тим, що з огляду на українське законодавство, під час нашого вечора боксу на майданчику можуть бути присутніми лише люди старші 21 року.

Instagram.com/vladeliseev

В нас виходить геп в 2 роки та 11 місяців, а ми мали знайти в суперники Рагімову іноземця, який хотів би приїхати до Києва, а також підходити під критерії WBC щодо титульних боїв. Тому Хорхе Моя з рекордом 15-4-1, який є непоганим нокаутером та програвав лише сильним хлопцям – це дуже гарний опонент для українця. Моя – цікава особистість, він увесь татуйований, знаю, що він гарно готується, адже хоче виграти пояс. Він дуже смілива людина, якщо під час війни їде до України за своїм великим шансом.

– Назрі Рагімов поступово доріс до боїв в мейн-івентах вечорів боксу Top Boxing Generation. Це вже буде його другий мейн-івент, так?

– Так, це буде другий. Ми провели три великих шоу під час війни, і для Назрі це вже буде другий бій в головному поєдинку.

– Він збирає увагу публіки, достойну мейн-івенту?

– Він все робить дуже правильно в соціальних мережах, спілкується з публікою, він гарно працює на камеру, вміє себе подати. Також Назрі - дуже дисциплінований та працьовитий боксер, тому до нього є інтерес аудиторії. До того ж, в межах нашого шоу 30 березня в нього єдиного буде титул на кону, тому він в мейн-івенті і він цього достойний.

– В майбутньому шоу до рингу після травми повертається чемпіон Юнацьких Олімпійських Ігор Раміль Гаджиєв. Він буде боксувати з Олександром Антоновим, з яким вони мали зустрітись 9 грудня, але тоді одесит отримав травму.

– Так, ці хлопці нарешті визначать сильнішого, і я дуже чекаю на цей бій. Це буде справді шикарне українське дербі, а я завжди за те, аби робити якомога більше наших дербі, аби люди знали наших бійців. Це бій з дуже великою інтригою. У Раміля багато регалій: він чемпіон Юнацької Олімпіади, в профі був чемпіоном світу серед молоді, мав пояс WBC International, але Антонов має потужне налаштування на цей бій, я знаю, наскільки він хоче перемогти.

Можу сказати, що Рамілю в цьому бою буде дуже нелегко. Результат може бути різним, і для багатьох зовсім неочікуваним.

– Також в шоу TBG повертається яскравий боксер легкої ваги Андрій Боришполець.

– Наша «Акула» повертається, так! Він спробував себе в кулачних боях, а тепер за правилами професійного боксу буде битись з дуже сильним кулачником Анатолієм Савенком, або ТТ, як його знають в кулачному світі. Це буде поєдинок двох, по-хорошому, відбитих пацанів, які точно покажуть глядачам рубку.

Я чекаю на повернення «Акули», а також хочу подивитись на ТТ в цьому протистоянні, мені справді цікаво, як хлопці себе покажуть.

– Ще 30 березня в Stereo Plaza відбоксують підопічні В’ячеслава Сенченка – брати Денис та Костянтин Корєнєви. Ви поки їхніх суперників не оголошували але, можливо, ти вже можеш привідкрити секрет для наших читачів?

– Денис та Костя – гарні хлопці, я бачу в них перспективу. У Дениса наразі рекорд 12-0, у Кості 8-0. У Кості буде бій проти дуже хорошого бійця з міста Бахмут з рекордом 2-0 Артура Камаєва. Знаю, що він постійно в тренувальному процесі, він заряджений на перемогу, тому в цьому бою точно є інтрига. Денис, у свою чергу, буде битись проти міцного представника Молдови. Думаю, Денис має перемагати, але протистояння буде дуже цікавим.

– Владе, розкажи також про бої ваших проспектів: Андрія Скакуна та Данила Лозана.

– 30 березня відбудеться повернення Андрія Скакуна після поразки від Олександра Шитого в бою за пояс чемпіона України. В нього буде, на мій погляд, неважкий бій. Проте я знаю його суперника, він як танк – постійно пре вперед, не здає назад і ніколи не здається. Якщо Андрій і переможе достроково, то це має бути саме нокаут або зупинка рефері, бо суперник не здасться точно.

Андрій запав у серце дуже багатьох вболівальників після бою з Шитим. Багато людей досі сперечаються, хто ж переміг. Я вважаю, що як судді нарахували в той вечір, так вже воно має й бути, говорити про це далі немає сенсу. Проте хтось досі говорить, і всі бачать свого переможця.

Щодо Данила Лозана, то наразі в нього рекорд 10-0, він буде боксувати проти Руслана Белінського – чемпіона проєкту «Чемпіон лише один» , колишнього чемпіона України, який має рекорд 9-3. Це буде непоганий бій, дуже цікаво подивитись на обох хлопців. Зізнаюсь, я маю великі надії на Лозана, але подивимось, як він буде себе показувати.

Белінський боронив Україну від ворога на полі бою, наразі він має можливість тренуватись, що він активно і робить в залі напередодні повернення. Я впевнений, що він хоче перемогти, але, думаю, йому буде дуже важко. Проте я хочу побачити, як він з цим впорається.

– Давай ще декілька слів скажемо про найближчі поєдинки українських боксерів за пояси чемпіона світу. Буквально днями офіційно оголосили про довгоочікуваний бій Дениса Берінчика за пояс чемпіона світу WBO проти мексиканця Емануеля Наваррете. Що скажеш про це протистояння?

– Я дуже радий, що нарешті Top Rank офіційно оголосив дату 18 травня. В мене дуже класні стосунки з командою Дениса, з ним самим, з тренером Єгором Голубом. Ми вже з Єгором раніше говорили, що потрібно буде починати шукати спаринг-партнерів, а коли вже дуель офіційно оголосили, то ми проговорили всі деталі, і тепер маємо зрозумілий план. Це будуть боксери з усього світу, адже Наваррете має дуже цікаву антропометрію: 170 см зріст, та 183 см розмах рук, він корявий боксер. Але, нічого, будемо шукати варіанти, знайдемо підходящі. Дуже вірю в тандем Берінчик – Голуб і бажаю їм лише перемоги.

– Поєдинок пройде на домашній арені Наваррете, де він постійно боксує, в Сан-Дієго. По-хорошому, Денису потрібно достроково перемагати, аби не було ніяких запитань?

– Ну, як сказати. Так, ми звикли постійно звинувачувати суддів, і справді є випадки, коли перемоги зажимають, так би мовити. Так й в шоу від Top Rank різні випадки були. Але я все ж таки вірю, що Денис має впевнено перемагати, адже він їде до США, як боксер з далекої України. Потрібно показувати бокс на голову вище, аби не виникало жодних запитань. На мою думку, у Дениса шанси є, і вони хороші.

– А що ти думаєш про ситуацію, яка склалась навколо бою Сергія Богачука, який в один день з вашим шоу у Києві, в Лас-Вегасі мав боксувати за повноцінний пояс чемпіона світу WBC, але буквально за два тижні до бою в нього змінився суперник і замість основного поясу Ради на кон поставили тимчасовий?

– Чесно, я давно такого не пам’ятаю. Вже є призначений бій за пояс чемпіона світу між двома претендентами, а тут на інший бій, за інший пояс, злітає суперник, і приймається рішення перенести туди не тільки суперника, але й титул. Так, зрозуміло, що навколо Тіма Цзю більша зацікавленість вболівальників в шоу, а також PPV-трансляція, але це все одно дивно.

Тепер українець буде битись з Браяном Мендозою, який зовсім не простіший суперник, ніж був би Фундора. Це дуже цікаве рішення організаторів, але я дуже радий, що Сергій буде боксувати навіть за тимчасовий пояс. Вірю, що характеру Сергія вистачить, аби пройти всі ці випробування. Йому потрібно перемагати, доводити всьому світу, що він справді достойний, і вже в наступному бою, скоріше за все, претендувати на поєдинок з переможцем дуелі Цзю – Фундора.

Так, зараз Сергію додався один крок до поясу чемпіона світу, але, якщо він переможе Мендозу, то, цілком можливо, буде претендувати на два пояси. Тому давайте дивитись на речі позитивно та вірити в Богачука.

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.