Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 22 березня 2024, 03:37
647
0

У 31 ракеті, які прилетіли по Києву, близько 1500 іноземних компонентів

Зеленський подякував українським захисникам неба за збиті ракети

| Оновлено 22 березня 2024, 03:37
647
0
У 31 ракеті, які прилетіли по Києву, близько 1500 іноземних компонентів
КМВА

У ніч на 21 березня росіяни атакували Київ двома балістичними ракетами Іскандер-М / Кинжал, а також 29 крилатими ракетами. За даними Повітряних сил, їх удалося збити.

Президент Володимир Зеленський повідомив, що в ракетах, які російська армія застосувала проти Києва 21 березня, не менш як півтори тисячі компонентів іноземного походження:

«Кожен російський терористичний удар свідчить про те, що санкції світу проти путінської системи ще недостатні. Кожна російська ракета, якою ці нелюди атакують нашу країну, містить компоненти, що виробляються компаніями з інших держав – не росії. У конструкції ракет Х-101 щонайменше 53 типи таких компонентів. У ракеті Кинжал щонайменше 49 типів компонентів, які росія не виробляє.

Значна їх частина – це те, що зроблено компаніями вільного світу і через різні сірі схеми завозиться до росії. Блокувати такі схеми та всіх, хто їх підтримує – це обов'язково. Потрібно більше санкцій. Потрібно більше відповідальності за схеми обходу санкцій.

Вдячний усім державам та лідерам, які це роблять. Але тиску на росію потрібно набагато більше. Лише сьогодні і лише в ракетах, застосованих проти Києва, було щонайменше 1500 компонентів, завезених державі-терористу з нормальних держав. Це має припинитися, і світ має відповідні важелі».

Зеленський подякував українським захисникам неба за збиті в ніч проти 21 березня ракети.

За даними джерела Української правди, метою російської атаки по Києву 21 березня були об'єкти Головного управління розвідки Міноборони України.

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.