Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 18 березня 2024, 18:17
7720
0

БАРТУЛОВИЧ: «Не здивований, що у складі Боснії є гравці з оркостану»

Тренер «Зорі» поділився очікуваннями від наступного матчу збірної України

| Оновлено 18 березня 2024, 18:17
7720
0
БАРТУЛОВИЧ: «Не здивований, що у складі Боснії є гравці з оркостану»
ФК Зоря. Младен Бартулович

Тренер луганської «Зорі» Младен Бартулович поділився очікуваннями від матчу відбору до Євро-2024 Боснія і Герцеговина – Україна.

Україна зіграє з Боснією і Герцеговиною. Які ваші очікування від матчу?

– Чекаю на дуже важку гру. Бо поєдинок плей-оф, боротьба за вихід у наступний раунд. Дві збірні хорошого рівня. Але вважаю, що Україна — фаворит протистояння. У Боснії буде хороша атмосфера, вболівальники будуть команду свою підтримувати незважаючи на проблеми боснійців, які у них були останнім часом. Але українцям має вистачити майстерності, якості і запалу, щоби пройти далі.

Які балканські країни зараз? Порівняти з Україною людей, в чому різниця?

– Я думаю, Хорватія дуже схожа. Вони пройшли через війну, люди дуже патріотичні. Зараз така ж ситуація в Україні. Українці за ці два роки змінилися і стали дуже стійкими. Ця гра і для всіх людей з України багато означає. Треба просто перемагати тут і в підсумку пізніше виходити на чемпіонат Європи. Я їм цього і бажаю.

У заявці збірної Боснії чотири футболісти з чемпіонату росії. Обов’язково було брати гравців звідти?

– Я навіть не знав, що у боснійців викликані чотири гравці з оркостану. Тепер знаю. Я і не здивований, ще й після слів їхнього сербського тренера Саво Мілошевича такі дії. Тут немає чому дивуватися, у них такий тренер. У нього така позиція, такий вибір.

Населення Боснії і Герцеговини приблизно, як у Києва. Така маленька за населенням збірна може обіграти в десятки разів більшу країну?

– Так, це дуже маленька країна. Але вони не один раз доводили, що там є хороші футболісти. Індивідуальні гравці, які можуть вирішити гру — це Джеко, П’янич… Та й інші дуже солідні, в хороших клубах грають. Боснійці сюрприз можуть зробити будь-якій збірній. Вони і на чемпіонат світу виходили та й історично так склалося, що там завжди знайдуться добрі виконавці.

Ви народилися у Боснії. Розкажіть про життя там, менталітет.

– Так, я народився у Боснії, тоді це була Югославія. У нас був там дім, але почалася війна і потрібно було звідти поїхати. Сенсу залишатися не було, а в підсумку — наш будинок ще й спалили. Балканський менталітет? Дуже запальні такі. Буде точно гаряче під час матчу. Я дуже давно не був у БіГ, років 30 мене там не було.

Спрогнозуйте свій рахунок у цьому матчі.

– Я сподіваюся, що збірна України зможе обіграти Боснію та Герцеговину у цій грі. Мій прогноз — 2:1 перемога українців і прохід далі.

Матч Боснія і Герцеговина – Україна відбудеться 21 березня о 21:45 за київським часом.

Оцініть матеріал
(40)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.