Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 31 березня 2024, 07:29
3047
2

Ділліан Вайт повертається. Хоче титул і претендує на Джошуа

Але важливо, в якій він буде формі

| Оновлено 31 березня 2024, 07:29
3047
2
Ділліан Вайт повертається. Хоче титул і претендує на Джошуа
Getty Images/Global Images Ukraine. Ділліан Вайт

17 березня у місті Каслбар, що в Ірландії, британський боксер надважкої ваги (понад 90,7 кг) Ділліан Вайт (29-3, 19 КО) повертається після перерви. Його опонентом стане німець Крістіан Хаммер (27-10, 17 КО).

Вайт давно мріяв про бій в Ірландії, а ще, повертається після чергового звинувачення у вживанні допінгу. І чи не вперше в його випадку, Вайт виправдався, довівши, що ні в чому не винен.

Вайт і Хаммер не боксують з 2022 року. Ділліан знову вляпався в історію з допінгом

Так вже склалось, що Ділліан Вайт і допінг – майже слова-синоніми. Колишній кікбоксер попадався на вживанні заборонених препаратів навіть у попередньому виді єдиноборств. Із переходом у бокс мало що змінилось. Ділліан декілька разів попадався на заборонених препаратах, отримував тимчасові дискваліфікації, повертався, а з часом знову попадався.

Ця історія супроводжувала його так само, як історія з претендентством. Близько трьох років Ділліан чекав на свій шанс побитись за чемпіонський титул. Проти нього не горів бажанням виходити Деонтей Вайлдер. Потім Вайлдер програв пояс Ф’юрі і той довгий час вирішував свої справи, а не бився з претендентом. Це все продовжувалось настільки довго, що Ділліан встигнув програти статус Александру Повєткіну, побувавши в нокауті, а потім повернутись перемогою нокаутом. Друге – особливо приємно.

І от – шанс отримано. Повнісінький «Вемблі» чекав на двох британців. Ділліан спеціально не з’являвся на пресконференціях, окрім першої та фінальних – щоб Ф’юрі не залазив йому в голову. Чи допомогло це? Взагалі ні.

Для Тайсона бій склався аж занадто просто. Він домінував весь поєдинок, а у шостому раунді пробив суперника аперкотом. Пізніше Вайт казатиме, що впав – бо його штовхнув Ф’юрі. Але те, що він відключився ще у повітрі, було очевидно з будь-якого ракурсу і навіть у динаміці трансляції. Чистий нокаут.

Вайт повернувся. Наприкінці того ж, 2022-го, року, переміг Джермейна Франкліна. Американець традиційно став випробуванням для чергового суперника. Якби бокові судді віддали перемогу Франкліну, проти була б лише половина фанатів. Дуже близька і навіть частково спірна перемога британського екс-претендента.

А потім Вайт зник. Велися розмови про його поєдинок проти Ентоні Джошуа. Реванш виглядав дивним. Обидва боксери не в найкращий час для себе. Якщо вперше вони зустрічались, як британські проспекти, які ще жодного разу не програвали, то вдруге це могла бути зустріч напів-лузерів. Але не склалось.

Майже перед самим поєдинком аналізи Вайта знову показали заборонені препарати. За словами Хірна, команда Джошуа навіть задумалась над тим, щоб все одно провести бій. Але таки відмовились від такої ідеї.

Getty Images/Global Images Ukraine. Ентоні Джошуа і Ділліан Вайт (праворуч)

Ділліан зник більш, як на рік. Про нього не було нічого чути. Люди спочатку забули про нього, а потім почали питати: «Так а де ж британець?» Він з’явився неочікувано – з рішенням суду. Було визнано, що Ділліан Вайт невинуватий, а заборонені речовини потрапили в його аналізи не через те, що він спеціально приймав їх, а через їжу.

«Це було дуже важко, бо я знав, що я невинуватий, але не міг нічого говорити. Потрібно бути професіоналом, довіряти процесу, довіряти юристам і довіряти людям навколо вас. Це було важко, але важкі часи створюють жорстких чоловіків.

По-перше, я відчуваю полегшення, але, звісно, я також злий, тому що це мені дуже дорого коштувало. Найголовніше те, що це коштувало мені шансу перемогти Ей Джея. Все інше після цього другорядне, але ви знаєте, що це суміш емоцій.

Я злий і також розчарований, тому що люди в цьому виді спорту не дають тобі шансу проявити себе. Усі поспішають сказати: «Так, так, так», замість того, щоб дати шанс.

Було протестовано понад 45 речей, які я використовував під час табору. Добавки, зубна паста, шампунь, дезодорант, все. Я приватна особа і мені довелося розкрити всі деталі про своє життя слідству. Очистити своє ім’я – це найважливіше, і це те, що ми зробили.

Це дорого коштує і викликає стрес. Це стрес, коли витрачаєш гроші, а результату нема. Але оскільки я знав, що я невинний, потрібно було продовжувати наполегливо і відновлювати свою репутацію.

Я втратив багато грошей, і ми вимагаємо компенсації за всі кошти, які я втратив. Спробую якось компенсувати мою кар’єру. З судовим процесом ви не можете говорити занадто багато», – розповів Вайт.

Тепер бій проти Хаммера. Досвідченого, але давно і далеко не топового опонента. Ділліан все ще каже, що хоче дістатись до чемпіонського титулу, але навіщо тоді Хаммер?

Хто фаворит?

Ділліан Вайт – безапеляційний фаворит. На нього дають коефіцієнт, який близький до 1.06. На його опонента – 10.00. Воно й не дивно.

Хаммер потрібен тільки для повернення. Якби Вайт боксував із зовсім ноунеймом, його б не зрозуміли. Але Крістіан зараз – не сильно кращий. Принаймні, схоже на це, адже він також не боксував з 2022 року.

Тоді Крістіан зустрічався із ще непереможеним Джозефом Джойсом і програв достроково вже у четвертому раунді. Джойс просто переїхав і розчавив меншого візаві.

Проте варто відзначити ось що. Хаммер тоді влучав. І робив це вкрай непогано. Не один і не два рази він ловив Джойса назустріч. Так, більшість ударів не дали потрібного ефекту. Але декілька разів Джо таки зупинився після них і задумався. Удар Крістіан має і вміє його доносити.

Питання в іншому – наскільки цього вистачає. Віковий Хаммер після купи поразок і перерви, яка була довшою за рік. Виглядає, як не найкраща перспектива для аутсайдера.

З іншого боку, це й не той бій, де хтось розраховує на сенсацію. Скоріше, цікаво подивитись, що зараз із Вайтом. Не дивлячись на всі допінгові історії, вкрай часто Ділліан виглядав занадто товстим. Саме товстим, бо це не бойова маса, як у того ж Тайсона Ф’юрі.

Потенційно цікавий Вайт може стати наступним суперником для Джошуа. Через те, що їхні особисті стосунки завжди будуть приводити до цього. Але для такого протистояння Ділліану зараз треба показати справді найкращу форму у кар’єрі. Бо проти Ентоні будь-яка інша відлетить в нокаут за хвилини.

Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Іван Срака
З Паркером був би нєплохой реваншик
GloryUkraine
Кокс в організм Фьюрі теж через іжу потрапляв? Класна відмазка. Працює на 100%.