Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 17 березня 2024, 05:54
972
0

Г’юз – тест для Сепеди. Він претендує на Ломаченка або Камбососа

Бій, який дасть відповіді на основні питання

| Оновлено 17 березня 2024, 05:54
972
0
Г’юз – тест для Сепеди. Він претендує на Ломаченка або Камбососа
boxingscene. Вільям Сепеда

Поки легка вага намагається розібратися, хто буде володіти титулами чемпіона світу, один з головних претендентів на пояси робить наступний крок. 27-річний мексиканець Вільям Сепеда (29-0, 25 КО) боксуватиме проти 34-річного британця Максі Г’юза (26-6-2, 5 КО). Це поєдинок – елімінаторне протистояння за статус претендента на пояс IBF у легкій вазі (до 61,2 кг).

Сепеда – серед головних боксерів легкої ваги. У разі перемоги він претендуватиме на Ломаченка або Камбососа

Досить довгий період часу легка вага перебувала у стані очікування абсолютного чемпіонства Василя Ломаченка. Український боксер пробирався до нього через непрості поєдинки. Був Лінарес і перший нокдаун у кар’єрі. Був дуже непростий Педраса та величезний Люк Кемпбелл. Всіх їх Ломаченко побив. А після цього програв молодому Теофімо Лопесу.

Могло б здатись, що прийшов новий, молодий і мотивований чемпіон. Але й він програв – Джорджу Камбососу, який став абсолютним чемпіоном світу. Другим в історії Австралії після Константіна Цзю.

Після цього Камбососа побив Девін Хейні. Зробив це двічі і, здавалось, саме він залишиться у легкій вазі, притримавши чемпіонство. Але американець вирішив, що час утримування ваги минув і теж змінив категорію на більш важку. Тепер за пояси знову борються нові люди, серед яких намагається вхопити свій останній шанс той самий Ломаченко.

Зараз Василь стоїть за крок від чемпіонства. Попереду бій проти Джорджа Камбососа за пояс IBF. Після нього Ломаченко збирається нападати на інших чемпіонів. На того ж Шакура Стівенсона з поясом WBC. Чи когось із пари Денис Берінчик – Емануель Наваррете, переможець якої отримає титул WBO.

Але з іншого боку до нього підкрадається молодий, агресивний, фізично сильний мексиканець Вільям Сепеда. Він, дебютувавши у 2015 році, не програв ще жодного поєдинку. П’ять років, до 2020-го, боксував виключно у Мексиці, а з того часу – виключно в США.

Вільяма упевнено називають серед головних претендентів у легкій вазі. Серйозний рекорд за цифрами, понад 80% дострокових перемог. Ну дуже круті цифри.

З іншого боку, що за ними приховується? Перемоги над середняками, міцними бійцями та вкрай рідко - такими ж проспектами, як і він. Той же Джозеф Діас – хороше ім’я. Але у 2022-му це вже не був той самий Джозеф Діас. Тоді вже настав момент, коли про американця стало все зрозуміло.

Разом з цим не можна сказати, що Сепеда – переоцінений боксер. Принаймні, поки він не пройшов реальну перевірку. Бо зараз Вільям виглядає чудово. Він і достатньо агресивний, щоб, дивлячись його поєдинки, не засинати. І достатньо технічний, щоб не вихоплювати кожен другий удар обличчям. І має удар, і може побоксувати. Схожий на реального претендента, так. Лишилось тільки перевірити його серйозно.

Чи можна вважати Максі Г’юза тією самою перевіркою? Головне питання перед цим поєдинком.

Насправді, Максі – технічний боксер. Це точно не дурний опонент, який увірветься на середню дистанцію до Сепеди і почне обмінюватись з ним ударами у нескінченному ритмі, поки не впаде.

З Г’юзом доведеться постаратись. Як намагався постаратись Джордж Камбосос. Вони зустрілись влітку 2023 року і, якщо говорити відверто, якби австралієць програв, ніхто б нічого поганого про суддів не сказав. Тому що це було доволі справедливо.

Максі зробив все, щоб створити для себе територію безпеки. Класно контратакував, ловив опонента на помилках, провалював атаки і моментально бив у відповідь. Агресивний Камбосос на його фоні виглядав простаком.

Тепер випробування серйозніше. Все ж Сепеда – не Камбосос. Джордж намагається бути воїном у ринзі. Постійно йти вперед, атакувати і не давати опоненту відпочивати. Вільям – фактично те ж саме, але ще й з потужним ударом. Тож, чи зможе Г’юз піти від них, а Сепеда влучити – головне питання протистояння.

Хто фаворит?

Сепеда – величезний фаворит з відривом. На нього можна поставити за 1.08. На його суперника – за 8.00.

Якщо бути справедливим, дивитись просто на бокс спортсменів у попередніх зустрічах, питань до коефіцієнтів не може бути жодних. Вільям дійсно виглядає, як людина, яка може й має перемагати достроково.

Головною проблемою Максі Г’юза є сила удару. Він б’є точно і вчасно, але недостатньо потужно. Просто від природи йому не дано це робити саме так. Цієї сили удару вистачило на Камбососа. Але навряд вистачить на Сепеду. Хосе фізично потужніший, сильніший. Його реально складно зупинити. Він чудово користується важким джебом, притискає суперників до канатів і насипає там ударами. У цьому він страшний спеціаліст.

Але такий поєдинок дасть відповідь на питання, чи готовий Вільям проходити технічних суперників. Якщо Г’юз буде пройдений легко – можна буде остаточно сміливо говорити про те, що Сепеда готовий до титульних поєдинків.

А якщо ні – питання щодо його спроможностей відкладеться рівно до наступного протистояння.

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.