Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 17 березня 2024, 05:54
3885
0

Джойс повертається. Нового суперника він обов’язково зламає

Шанси на перемогу опонента вкрай низькі

| Оновлено 17 березня 2024, 05:54
3885
0
Джойс повертається. Нового суперника він обов’язково зламає
Getty Images/Global Images Ukraine. Джо Джойс

16 березня у Бірмінгемі, Велика Британія, британець Джозеф Джойс (15-2, 14 КО) повертається після двох дострокових поразок поспіль. Його суперником стане 32-річний співвітчизник Кеш Алі (21-2, 12 КО).

Поєдинок в рамках чудового британського вечора боксу, в якому Джойс спробує довести, що в 38 років після двох нокаутів поспіль він все ще вартий уваги.

Джойса звалила сила Чжилея. До цього вважалось, що його голову неможливо пробити

2022 рік Джозеф Джойс закінчив, як один з головних британських боксерів світу. Він привозив шоу додому і боксував дуже весело – це подобалось публіці. Проблему становив той факт, що суперники були доволі посередні. Проте Джо виправив цю ситуацію – зустрівся із Джозефом Паркером.

Тільки людина, яка жодного разу не дивилася бокс, скаже, що Паркер – поганий боксер. Колишній чемпіон світу після серії невдач почав повертатись на вершину, але Джойс змусив його знову спіткнутись. Джо буквально і безапеляційно розчавив суперника.

Насправді, Паркер виглядав непогано. Він намагався рухатись, зустрічати. Іноді пробивав над руками настільки сильно, що здавалось – ось зараз Джо Джойс не витримає. Але ні – тримався.

Сили удару Паркера не вистачило, щоб зупинити Джойса. Сили удари Джойса вистачило, щоб вибити з Паркера геть усі сили. Після середини поєдинку Джозеф тримався тільки на характері, а влучання Джойса справляли все більший ефект. В одинадцятому раунді все закінчилось.

Насправді, отой фінальний удар виглядає дуже епічно, але не є настільки страшним і нокаутуючим. Він просто важкий, але весь ефект Джойс вклав у результат раніше. Джо замучив новозеландця і той упав без сил після чергового бокового. Просто не зміг піднятись, бо енергія скінчилась.

Здавалось, що цей страшенно активний британець може переїхати нехай не всіх, але замучити багатьох. Навіть чемпіонів. Не говорячи вже про ще більш вікового китайця Чжана Чжилея. Тим більше, що у поєдинку проти Філіпа Хрговича китаєць виглядав погано. Формально він програв, але, по суті, на це було складно дивитися з обох боків. Боксери втратили багато сил, до кінця бою мало влучали, а перемогу могли б віддати і китайцю.

Проте теоретичні прогнози на те й теоретичні, що реальність має змогу розбити їх вщент. Джойс вийшов на ринг проти Чжана, який зазнав першої дострокової поразки у кар’єрі, фаворитом. Точність Чжилея переважила активність Джозефа. Британець намагався йти вперед, але упіймати ні ритм атак, ні суперника не міг. Чжан працював з дистанції вчасно, точно і жорстко.

Перемога Чжилея у першому поєдинку була настільки упевненою, що питання про необхідність реваншу навіть не підіймались. Ну про що тут говорити, коли один з боксерів домінував буквально весь бій?

Але британець скористався своїм правом і викликав опонента на другий бій. Причому, доволі швидко після першого. Ще у квітні Джойс падав від ударів Чжилея в першому бою, а вже у вересні вийшов вдруге.

Відновлюватись треба було довше та краще. Недарма боксери навіть не спарингують декілька місяців після нокауту. Але Джо зробив тільки гірше.

Реванш склався відверто погано. Джойс добре розпочав, працював корпусом, тиснув опонента. Питання було у тому, що станеться, коли Чжилей почне відповідати. Той почав. І вже за декілька атак Джо знову наривався на жорсткі зустрічі, але сприймав їх серйозніше, ніж минулого разу.

Результат – жахливий. У третьому раунді Чжилей влучив так, що Джойс впав майже обличчям у ринг. У залі та перед телевізорами не було жодної людини, яка б вірила, що британець підніметься. Він і не піднявся.

І ось тепер – повернення. У хорошому британському карді проти опонента із міцним ударом. Йти на такій печальній ноті на пенсію Джойс не захотів. Але чи не зробить ще гірше?

Getty Images/Global Images Ukraine. Джо Джойс

Хто фаворит?

Джозеф Джойс – тотальний фаворит протистояння. На нього можна поставити за 1.05. На Кеша Алі мінімальний коефіцієнт (на перемогу) починається з 11.00.

Відверто важко уявити, за рахунок чого може перемогти Алі. Окрім удару, звісно. Враховуючи, що голова Джойса таки пробилась, відкидати цей варіант точно не варто. Алі – не топовий нокаутер, але удар має. Деяких своїх суперників звалював одним ударом і виглядало це вкрай епічно та красиво. Проте питання по рівню опозиції, очевидно, є.

Алі програв двом більш серйозним опонентам – Девіду Прайсу і Богдану Миронцю. Всі інші опоненти – посередні чоловіки з великою масою.

При всій простоті Джойса, він має яскраво проходити Алі. Кеш – не рухливий боксер. Любить захищатись тулубом, працювати на середній та ближній дистанціях. Не такий швидкий та точний, як Чжилей. Та й не дуже багатоударний. Типовий супертяж.
А таких Джойс ламає фізично, але доволі яскраво. Так буде і цього разу.

Цікаво, чи призведе ця перемога до розмов про реванші та титульні поєдинки. Джозефа Паркера Джойс вже викликав на бій, тож, схоже, призведе.

Нічого хорошого там Джойсу не світить, але при правильному підборі суперника під стиль, боксувати він ще зможе декілька років. А отже, і заробляти, і дарувати фанам свято розмінів.

Оцініть матеріал
(15)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.