Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Гандбол
| Оновлено 13 березня 2024, 19:02
2456
0

Естонія – Україна. Прогноз і анонс на матч кваліфікації ЧС

Українці стартують у відборі на світову першість

| Оновлено 13 березня 2024, 19:02
2456
0
Естонія – Україна. Прогноз і анонс на матч кваліфікації ЧС
Федерація гандболу України

Поєдинок Естонія – Україна відбудеться в середу, 13 березня, в Таллінні. Початок матчу о 19:00 за київським часом. В прямому ефірі матч покажуть телеканали Xsport та Sport 3.

Сьогодні чоловіча збірна України розпочне боротьбу за те, щоб стати учасником двадцять дев'ятого Чемпіонату світу з гандболу, який відбудеться в січні наступного року в Хорватії, Данії та Норвегії. Для успішної кваліфікації на планетарний форум підопічним Вадима Бражника необхідно пройти два раунди. Спочатку в двоматчевій дуелі обіграти команду Естонії, а потім, у завершальному раунді плей-оф, пройти дуже непросту Ісландію. Але зараз необхідно сконцентруватися на супернику з Балтії.

Естонська національна команда належить до низів континентального гандболу. За свою історію балтійці жодного разу не брали участі у фінальній частині великих турнірів, але й відвертими європейськими аутсайдерами їх також не назвеш. Як правило, естонці успішно проходять попередні раунди різних кваліфікацій, а вже потім вилітають від першого міцного суперника або завершують свої відбіркові квартети до чемпіонатів Європи з показниками на кшталт 1-5 або 0-6.

За таким самим графіком Естонія йде і у нинішньому циклі. В першому раунді відбору на Чемпіонат світу-2025 естонці у двоматчевому протистоянні обіграли своїх сусідів з Латвії. Для початку наші сьогоднішні суперники здобули мінімальну перемогу на виїзді – 30:29, а потім закріпили свій успіх впевненою вікторією у рідному Таллінні – 28:22. І після цього вийшли на українську збірну, котра стартовий етап кваліфікації пропускала.

Ростер збірної Естонії скромний на гучні імена. Значна частина гандболістів цієї команди виступає або у себе в країні, або в невибагливих європейських клубах. При цьому найкращі представники естонського ручного м'яча грають у Німеччині, перебуваючи на другорядних ролях в клубах Бундесліги, або ж отримуючи достатньо ігрової практики в колективах другого дивізіону. З-поміж відомих для українських вболівальників гравців варто назвати правого напівсереднього Денера Яанімаа, який у сезоні 2019/2020 виступав за запорізький «Мотор», а зараз виступає в Японії.

У свою чергу, збірна України відкриває нову сторінку в своєму літописі у сильно оновленому складі. Головний тренер «синьо-жовтих» Вадим Бражник говорив про омолодження національної команди, і воно не змусило довго чекати на себе. На підготовку до поєдинків з Естонією викликано сімнадцять гравців, із яких лише двоє народилися раніше 2000 року. Йдеться про тридцятисемирічного воротаря-ветерана Богдана Панченка та двадцятисемирічного правого напівсереднього Богдана Черкащенка.

Загалом, розширений склад збірної України на матчі з балтійцями виглядає наступним чином:

Воротарі: Назар Чудінов («Мотор»), Богдан Панченко («СКА-Київ»)

Польові гравці: Микола Процюк («Гуммерсбах», Німеччина), Олександр Сірик, Іван Мельник, Данило Савчук (усі - «СКА-Київ»), Андрій Касай («Меджидія», Румунія), Ігор Турченко («Лімож», Франція), Богдан Черкащенко («Квідзін», Польща), Данило Осадчий («Уеска», Іспанія), Микита Литвиненко («Амбер», Литва), Дмитро Редькін («Гроссвальштадт», Німеччина), Олександр Онуфрієнко («Аеропос Едеса», Греція), Ілля Близнюк, Ярослав Котюк, Данило Рагозін, Микита Заболотний (усі – «Мотор»).

В такому оновленому варіанті колектив має за собою повести лівий напівсередній Ігор Турченко, який минулого сезону був лідером останньої міцної версії «Мотора», а зараз виступає у сильному французькому чемпіонаті. Також надійною опцією в атаці можна вважати Богдана Черкащенка. Та й більшість наших молодих гравців вже пройшли обкатку різними молодіжними збірними і готові спробувати себе в основній національній команді.

Диспозиція перед матчами з Естонією дуже нагадує розклад двотижневої давнини, коли жіноча збірна України грала з ізраїльтянками. Істотно омолоджена «синьо-жовта» команда протистоятиме далеко не найсильнішому колективу. Українські дівчата виконали своє завдання, тепер такого результату має досягти і чоловіча збірна. Балтійці нам цілком під силу і їх можна і потрібно проходити. Якщо ж підсумковий результат протистояння буде іншим, це викличе дуже велике хвилювання за завтрашній день нашого чоловічого гандболу.

Прогноз Sport.ua: перемога збірної України

Sport.ua проведе текстову онлайн-трансляцію матчу Естонія – Україна.

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Василь ЛОМАЧЕНКО: «Ніколи не забуду пограбування в бою з Хейні»
Бокс | 01 травня 2024, 11:16 6
Василь ЛОМАЧЕНКО: «Ніколи не забуду пограбування в бою з Хейні»

Український боксер – про поразку в бою за абсолютне чемпіонство

Баварія – Реал – 2:2. Заруба у Мюнхені. Відео голів та огляд матчу
Футбол | 01 травня 2024, 00:30 1
Баварія – Реал – 2:2. Заруба у Мюнхені. Відео голів та огляд матчу

Дивіться відеоогляд першого матчу 1/2 фіналу Ліги чемпіонів

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.