Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 14 березня 2024, 06:09
5895
0

Тренер збірної пояснив, чому українці повернулися без путівок на Олімпіаду

Дмитро Сосновський – про виступ українців в Італії

| Оновлено 14 березня 2024, 06:09
5895
0
Тренер збірної пояснив, чому українці повернулися без путівок на Олімпіаду
Скріншот. Дмитро Сосновський

В італійському місті Бусто-Арсіціо відбувся світовий відбірний турнір з боксу, де розігрувалися олімпійські ліцензії.

Головний тренер збірної України Дмитро Сосновський ексклюзивно для Sport.ua прокоментував виступ своїх підопічних:

- На жаль, наші боксери повернулися додому без перепусток на Ігри в Парижі. Мені вже доводилося читати коментарі деяких експертів, що це катастрофічний виступ української збірної. Я вважаю, що трагедії не сталося, хоча в Італії, справді, не всі виправдали сподівання. Тому на останньому відбірному турнірі в травні в Таїланді не обійдеться без кадрових змін.

Завжди намагаюся реально оцінювати ситуацію, і спад в українському боксі розпочався не зараз, а 4-5 років тому. І за той сезон, що я знову біля керма національної збірної, важко повернути втрачені позиції. Тим паче, що конкуренція на міжнародній арені буквально у всіх вагових категоріях помітно зросла. Ось чому слід ще вимогливіше ставитися до виконання своїх обов'язків. І йдеться не лише про роботу тренерського штабу, а й безпосередньо боксерів.

Звісно, при бажанні можна було нарікати на упереджене суддівство в Італії, проте я не буду цього робити. Маємо те, що маємо. Всі хлопці старалися. Налаштування було максимальним. Прикро за Дмитра Замотаєва (51 кг), який змушений був зійти з дистанції через розсічення. Брак досвіду завадив краще виступити на таких престижних змаганнях Олегу Чулячеєву (57 кг) та Данилу Заморилу (63 кг). А Дмитру Ловчинському (понад 92 кг) завадила вийти на пік спортивної форми травма ноги під час заключного етапу підготовки.

Більшого чекав від нашого найбільш іменитого боксера, який виступав в Італії, – Юрія Захарєєва (71 кг). У поєдинку з колумбійцем він у третьому раунді пригальмував, хоча в нього дуже швидкі руки. В підсумку, несподівана поразка. Мабуть, Захарєєву та Сергію Горскову (92 кг) не пішло на користь те, що перед від'їздом до Італії вони готувалися не в збірній, а в Чорногорії під орудою своїх особистих тренерів.

Слід наголосити, що склад збірної формувався за спортивним принципом. Насамперед, треба було в листопаді минулого року стати чемпіоном України, потім успішно пройти перевірку боєм на січневому міжнародному турнірі в Угорщині. Переконаний, що в Італії виступали наші найсильніші атлети, за винятком ваги 92 кг, де Аркадій Карцан поки що не може допомогти за станом здоров'я.

Ось чому критика повинна бути справедливою та конструктивною. Зараз нашим хлопцям дуже потрібна підтримка. Над виправленням помилок обов'язково попрацюємо. Вже наприкінці березня розпочинаємо підготовку до травневого відбірного турніру в Таїланді. Я вірю, що в олімпійському Парижі лідер збірної України Олександр Хижняк не буде самотнім.

Оцініть матеріал
(23)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Як виглядає таблиця АПЛ після перенесених матчів 29-го туру АПЛ 2023/24?
Футбол | 26 квітня 2024, 12:00 0
Як виглядає таблиця АПЛ після перенесених матчів 29-го туру АПЛ 2023/24?

«Арсенал розгромив «Челсі», фіаско «Ліверпуля», впевнена перемога «Манчестер Сіті»

Найбажаніші суперники для Раяна Гарсії та Девіна Хейні
Бокс | 26 квітня 2024, 16:28 1
Найбажаніші суперники для Раяна Гарсії та Девіна Хейні

Хто може стати наступним для американців?

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.