Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 12 березня 2024, 20:17
653
1

Турель ШаБля. Україна масово вироблятиме платформи-роботи

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров розповів подробиці

| Оновлено 12 березня 2024, 20:17
653
1
Турель ШаБля. Україна масово вироблятиме платформи-роботи
Telegram (Михайло Федоров)

Україна розпочинає масове виробництво роботизованих наземних платформ, які можуть використовуватися як камікадзе, турелі, платформи мінування-розмінування, евакуації.

Віце-прем'єр, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров розповів подробиці:

«В Україні починається масове виробництво роботизованих наземних платформ. Brave1 випробував на полігоні 50+ комплексів.

Випробування проходили платформи-камікадзе, турелі, платформи, які знищують позиції й техніку росіян, мінують, розміновують, евакуюють поранених та підвозять боєприпаси на позиції.

Роботи успішно показали себе на полігоні, за кілька місяців вони будуть на полі бою – сотні різних платформ закуплять через UNITED24. Продовжуємо розвивати інновації, щоб Сили оборони могли їх закуповувати.

Основна мета наземних роботів – мінімізувати участь людини на полі бою. Це допоможе зберігати життя і здоров’я українських воїнів. Наземні роботизовані комплекси стануть наступним геймчейнджером цієї війни, яким вже є дрони. Це асиметрична відповідь на кількісну перевагу ворога.

Кластер Brave1 робить усе для масштабування виробництва роботів, а держава починає їх масово закуповувати. Той шлях, що ми пройшли з БпЛА, проходимо з роботизованими платформами. Наше завдання – виробляти та покращувати інновації для Сил оборони, а для виробників створювати комфортні умови.

На платформі Brave1 зареєстровано понад 140 роботизованих систем, 96 з них пройшли оборонну експертизу, 14 розробок кодифіковано за стандартами НАТО. Частина із цих роботів уже працює на фронті, як-от турель ШаБля».

Турель – це установка для кріплення та застосування у бойових умовах кулемета, зазвичай великокаліберного, малокаліберної гармати або ракет.

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
UN
Но всё равно к ней нужны "водители".