Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Гандбол
| Оновлено 13 березня 2024, 10:19
476
0

БРАЖНИК: «Нам поставлене завдання – вийти на чемпіонат світу з гандболу»

Головний тренер збірної України розповів про підготовку до матчів із Естонією

| Оновлено 13 березня 2024, 10:19
476
0
БРАЖНИК: «Нам поставлене завдання – вийти на чемпіонат світу з гандболу»
ФГУ. Вадим Бражник

Чоловіча збірна України з гандболу готується до матчів відбору на чемпіонат світу 2025 проти команди Естонії.

Перша гра двоматчового протистояння відбудеться 13 березня в естонському Таллінні. Повторний поєдинок, номінально домашній для синьо-жовтих, прийматиме 17 березня литовське місто Алітус на Alytaus Arena.

Вадим Бражник, головний тренер збірної України, розповів про підготовку команди:

«Ми проводимо збори вдома. Зібралися 10 березня в Ужгороді на базі «Зінедін», де вже неодноразово проходила збори наша жіноча збірна.

Тренуватимемось два дні і 12 березня вилітаємо в Таллінн. 13 березня граємо виїзну гру, після чого повертаємося до Ужгорода і будемо мати ще два дні зборів. Після цього – вилітаємо вже до Вільнюса і граємо домашню гру в Литві в Алітусі 17 березня.

Усі мають розуміти, що ми не можемо собі дозволити завжди проводити збори за кордоном. Натомість ужгородська база пропонує всі умови. І я хочу подякувати всім, хто допомагають нам. У першу чергу – захисникам України, нашим Збройним силам, які боронять нашу країну. Також дякую Федерації гандболу України, Міністерству молоді та спорту України, ми постійно контактуємо з Олександром Чайченком, Олександром Гладуном, Андрієм Мельником. Є велика відповідальність і ми будемо докладати всіх зусиль, щоб здобути результат».

Цілі у відборі на чемпіонат світу? Збірна Естонії – непростий суперник, якого ми поважаємо. Президент Федерації гандболу України (Андрій Мельник) поставив нам задачу: вихід на чемпіонат світу. Ми розуміємо, що це складне завдання. Потрібно проходити не тільки Естонію, але й після цього – Ісландію. Це дуже потужний суперник, один з найсильніших, з тих, яких ми могли отримати.

Склад збірної України? У складі – як гравці чемпіонату України, так і наші гравці із закордонних чемпіонатів. Як і планували, ми йдемо на омолодження. Склад буде доволі молодий, але будуть також гравці, які вже мають за своїми плечами значний досвід. Будемо намагатися поєднувати досвід з молодістю.

Залучаємо гравців з молодіжної збірної. У нас дуже хороша молодь, яка вийшла на два чемпіонати Європи – U-18 та U-20. Молодь хоче грати, у них блищать очі, тому ми даємо їм можливість проявити себе. Це наш талант, це наше майбутнє».

Збірна Естонії? Я дивився їх останні матчі – Естонія грала у кваліфікації з Латвією. Декілька гравців естонської збірної виступають у другій Бундеслізі. Сьогодні прийшла інформація, що травмувався та вилетів зі складу на 2–3 місяці один з їхніх основних гравців – розігруючий Міхкель Льоп (з клубу другої німецької Бундесліги EHV-Aue).

У них дуже непогана задня лінія, естонці завжди швидкі. І вони завжди відрізнялись неординарним гандболом. Грають у захисті як 6:0, так і 5:1, можуть вийти і грати 3:3 – високий захист, адже у них не завжди вистачає габаритів, щоб грати звичайний захист. Ми дивимось їх ігри, спілкуємось з гравцями через XPS, через месенджери, працюємо, все йде за планом.

Мій офіційний дебют у збірній України? Чекаю з нетерпінням, дуже переживаю, але сповнений сил, готуюсь. І, вважаю, що все буде добре».

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.