Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 09 березня 2024, 20:10
6348
4

Паркер перетиснув Чжилея характером та вирвав перемогу

Джозеф – на піку

| Оновлено 09 березня 2024, 20:10
6348
4
Паркер перетиснув Чжилея характером та вирвав перемогу
Getty Images/Global Images Ukraine. Джозеф Паркер і Чжан Чжилей

8 березня у Саудівській Аравії в андеркарді протистояння Ентоні Джошуа проти Франсіса Нганну, зустрілись інші два суперважковаговики. Китайський боксер Чжан Чжилей захищав титул «тимчасового» чемпіона світу за версією WBO у поєдинку проти новозеландця Джозефа Паркера.

Паркер перепрацював суперника. Скажений характер

Поєдинок між Чжаном та Паркером інтригував. Можливо, навіть більше за головний бій карду. Точно більше. Тому що, на відміну від поєдинку між олімпійським чемпіоном й колись об’єднаним чемпіоном у професійному боксі та чемпіоном іншого виду єдиноборств, тут було справді боксерське протистояння.

При цьому, обидва боксери чудово провели попередній рік. Чжан Чжилей ставив на якість. У його першому поєдинку проти Джозефа Джойса китаєць точно не був фаворитом. Вважалось, що британець може перетиснути суперника фізичною готовністю та активністю. Але все склалося навпаки.

У першому поєдинку Чжилей розбивав суперника з дистанції, відправляв у нокдауни та показував, що бетонна голова британця – міф, який руйнується, якщо до його руйнування правильно підійти. У другому поєдинку все стало ще гірше для британця.

Джойс вимагав поєдинку, але очевидно, що шансів не було. Чжан довів, що у першому поєдинку він переміг не просто так. Виявився ще швидшим та ще жорсткішим. Цього разу зніс британця ще швидше і повалив у такий нокаут, з якого не підіймаються.

Паркер також часу не витрачав. Чотири поєдинки за рік – найвизначніший результат серед боксерів, яких легко можна віднести до топів дивізіону. Насправді, три з чотирьох перемог – над посередніми суперниками. Навіть не порівняти з тим самим Джо Джойсом.

Але четвертою новозеландець перекрив усе. Паркер 23 грудня 2023 року зустрівся з Деонтеєм Вайлдером. Американець обіцяв яскраве повернення. Понад рік він не боксував, а у попередньому поєдинку побив Роберта Хеленіуса всього за раунд. Деонтей навіть встиг провести перемовини щодо поєдинку проти Ентоні Джошуа. Як розповів пізніше британець, вони навіть підписали договір про поєдинок. Лишалось тільки перемогти своїх суперників.

Ентоні переміг Отто Валліна. Достроково, зламавши йому ніс. Вайлдер програв Джозефу Паркеру. Новозеландець боксував розумно та технічно. Не давав розігнати атаку американцю, а сам тримав зручну дистанцію. І Деонтей так і проходив довкола суперника до самого фіналу протистояння, поки не програв.

Особливо важливо, що після таких перемог боксери зустрілись одразу. Без пересічних, проміжних поєдинків, щоб утримати результат. Вийшли один проти одного в поєдинку за титул, який веде до переможця пари Усик – Ф’юрі. «Тимчасовий» чемпіон WBO претендуватиме на абсолютного чемпіона, але лише якщо складуться обставини. Точно не буде першим у черзі.

Проте, це й не проблема з тим боксом, який показали хлопці. Це не було найбільш захоплююче шоу в історії, але дивитись на таке відверто приємно.

Чжан – майстер точності. Чоловіку сорок років, він дійсно важко рухається на ногах (і робив це так завжди), але руки вилітають, як у проспекта. Швидко та точно.

У ринзі з китайцем не можна втрачати пильність ні на секунду. Застоявся, задумався – отримуй. Паркер і отримав. Третій раунд, а він вже у нокдауні.

Getty Images/Global Images Ukraine. Чжан Чжилей і Джозеф Паркер

Що характерно у новозеландця – він не засмучується. Так було і з тим же Джойсом. Пропускав багато, удари не вражали суперника своєю силою. Нічого страшного, просто треба продовжувати робити своє.

Джозеф робив і тут. Постійно притримувався плану, пропрацьовував тулуб, рухався і не давав супернику відпочивати. Небезпеки від китайця було багато, але реалізувати її не вдавалось. Наче може влучити так, щоб все закінчити, а не виходить. То лівий прямий зайде. То правий боковий назустріч. Все чудово, але замало.

Інтрига прокинулась у восьмому раунді. Знову нокдаун новозеландця. Ну, нічого страшного. Встав, пішов далі робити своє. А воно й далі працює.

Ще важливий момент полягає у тому, що Паркер не втратив багато сил, хоча аж двічі побував у нокдаунах. Ця справа відбирає багато енергії, але новозеландець вставав і боксував так, неначе нічого й не було.

Підсумковий результат суддів – 113-113, 115-111 та 114-112 на користь нового «тимчасового» чемпіона WBO у надважкій вазі Джозефа Паркера.

Що далі?

Getty Images/Global Images Ukraine. Джозеф Паркер

Відповідь на це питання проста – реванш. Боксери це проговорили одразу прямо у ринзі. По-перше, це цікаво, адже китаєць дійсно може покласти Паркера. Але кількісно не вивозить проти молодшого візаві. По-друге, Паркер хоче зберігати активність, а на повноцінний титул все одно не потрапляє.

Там попереду величезна черга. Є Філіп Хргович, який претендує на титул IBF. Є Ентоні Джошуа, який просто претендує на переможця пари за абсолютне чемпіонство. І головне – є два поєдинки між Ф’юрі та Усиком. Чи будуть вони, невідомо, але, якщо будуть, це справа не трьох місяців.

Тож наступний бій для обох – реванш. Той випадок, коли це точно добре. І коли можна бути упевненим, що частина андеркарду якогось із шоу гарантовано не буде нудною. Може, наступного разу у Паркера вийде досягти дострокової перемоги. Хто знає.

Оцініть матеріал
(42)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Став відомий перший клуб, який вийшов із Чемпіоншипа в АПЛ 2024/25
Футбол | 27 квітня 2024, 01:00 2
Став відомий перший клуб, який вийшов із Чемпіоншипа в АПЛ 2024/25

«Лестер» повернеться в елітний дивізіон Англії, «лиси» гарантували як мінімум 2-ге місце

БЕРІНЧИК: «Наваррете – хоробрий боєць, але що він знає про війну?»
Бокс | 26 квітня 2024, 04:45 0
БЕРІНЧИК: «Наваррете – хоробрий боєць, але що він знає про війну?»

Український боксер серйозно налаштований на бій проти мексиканця

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
an52
У китайця удар надпотужний і дубова голова, але витривалість нульова. У вирішальних раундах, коли здавалось треба всі сили віддати, ходить собі повільно, чекає, коли Паркер сам під удар підставиться. Як один з суддів примудрився нічию там побачити - незрозуміло
Jeka
На какой пике - точенной?