Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 09 березня 2024, 20:30
8220
8

Джошуа пройшовся по Нганну по дорозі до Усика чи Ф’юрі

Майстерний виступ британця

| Оновлено 09 березня 2024, 20:30
8220
8
Джошуа пройшовся по Нганну по дорозі до Усика чи Ф’юрі
Getty Images/Global Images Ukraine. Ентоні Джошуа і Франсіс Нганну

8 березня у Саудівській Аравії відбувся поєдинок між колишнім чемпіоном світу та олімпійським чемпіоном з боксу британцем Ентоні Джошуа та колишнім чемпіоном UFC Франсісом Нганну. Організатор турнірів Riyad Season Туркі Аль аш-Шейх пообіцяв переможцю поєдинок проти переможця двох поєдинків між Олександром Усиком і Тайсоном Ф’юрі.

З одного боку, у боксі зараз є не гірші варіанти. Претенденти та «тимчасові» чемпіони чекають своїх шансів. Проте гроші та ім’я Джошуа вирішують все.

Джошуа зробив те, що мав зробити Ф’юрі

Джошуа підійшов до цього протистояння після одного з найактивніших років в кар’єрі. Довгий період часу Ентоні не боксував більше двох разів. У 2023 році нарешті вийшов у ринг тричі. Бо сам забажав цього. Сказав, що треба підтримувати активність, щоб тримати себе у формі та розвиватись.

Вийшло чудово. Протистояння проти Джермейна Франкліна виглядало посередньо. Ентоні все ніяк не міг повірити у себе. Пропускаючи удари, ховав голову, намагався триматись на дистанції. Але переміг, хоч потім і влаштував після того штовханину і з суперником, і з його командою.

Після цього був нокаутований Роберт Хеленіус. Звісно, і там були проблеми. Фін пробивав назустріч, кидав джеби. Іноді удари досягали цілі і так, щоб Джошуа, святкуючи перемогу, ходив з розбитим носом. Але загалом, звісно, все вже виглядало краще.
І ось, нарешті, протистояння проти Отто Валліна. Шведа малювали, як страшного опонента для Джошуа. Ну, як мінімум, непростого. Шульга, не такий габаритний. Хтось навіть проводив аналогії з Олександром Усиком. Але не склалось нічого в Отто.

Джошуа почав розбивати суперника з перших секунд і до четвертого раунду розбив – зламав ніс і змусив кут суперника не випустити свого бійця.

Нганну потрапив на такий поєдинок на хайпі. Залетів у бокс після UFC. Отримав одразу поєдинок проти чемпіона WBC – одного з двох чинних чемпіонів надважкої ваги. А потім отримав бій проти колишнього чемпіона – Ентоні Джошуа.

Наскільки заслужені ці поєдинки – судити важко. Наприклад, місце в десятці найкращих боксерів WBC виглядає дивно. Адже, якщо дивитися правді у вічі, керівництво Всесвітньої боксерської ради надало його Нганну за те, що Франсіс програв бій. Так, відправив чемпіона у нокдаун. Але він ж не новачок – він топовий ударник з UFC. Це точно не хлопець із вулиці і дивуватись цьому було б дивно.

Але гучні бої – непогано для боксу. Навіть навпаки – це додає популярності виду спорту, більше людей з інших галузей чує про поєдинок та цікавиться боксом. А отже, мають шанс залишитись фанатами після перегляду протистояння.

Чи можна стати фанатом боксу після перегляду такого поєдинку? Скоріше так, ніж ні. Люди люблять нокаути. Люблять, коли один величезний чоловік вибиває все з іншого такого ж величезного чоловіка. Цього разу обидва боксери ще й виглядали так, неначе зроблені із бронзи. Це гарно.

Getty Images/Global Images Ukraine. Ентоні Джошуа відправляє Франсіса Нганну в нокдаун

Та і Джошуа довго не возився. Якщо так серйозно, він зробив те, чого очікували від Тайсона Ф’юрі. Ну й загалом будь-якого боксерського чемпіона у поєдинку із представником ММА – показав, хто тут головний.

Нганну ж розійшовся до поєдинку. Казав, що у боксі лише він може конкурувати з чемпіонами, а от чемпіони не можуть конкурувати з ним у змішаних єдиноборствах. Чудова історія, поки не сталось те, що сталось у ринзі.

Ідея Франсіса була у тому, щоб упіймати суперника лівим боковим, коли той йтиме вперед. Так, як упіймав Ф’юрі. Як частина історії, в якій він валить усіх боксерів одним і тим самим ударом, звучало чудово. Але не спрацювало. І не спрацювало б, бо з перших секунд Франсіс завдав стільки лівих бокових, що план не зрозумів тільки той, хто не дивився бій взагалі.

Проте, швидкий правий прямий моментально розставив правильні акценти. Якимось чином Нганну змінив стійку – чи то сам захотів, чи то так вийшло. І майже одразу прилетів правий прямий.

У другому раунді він знову прилетів, але вже через руку і доповнився лівим боковим. Два влучання - і камерунець сидить під канатами з шокованими очима. Той останній правий вже не мав жодного сенсу. Лише подарував гарне падіння Франсіса та забрав у нього частину здоров’я.

Що далі?

Нганну матиме бій в ММА – у промоції PFL проти чемпіона. Чи складеться там – поки неясно. Треба відновитись від такого нокауту, а потім переформатувати всі тренування. Але гонорар знову величезний. Перед пенсією Франсіс заробить дуже багато.

А потім може і повернутись у бокс. Ми ж пам’ятаємо, що він прийшов для битви проти головних гігантів боксу. Усика, наприклад, у списку не було. Та й не буде – не такий грошовий та хайповий варіант. А от Вайлдер – саме те.

Getty Images/Global Images Ukraine. Ентоні Джошуа і Франсіс Нганну

Джошуа каже, що його наступний бій – проти переможця пари Усик – Ф’юрі. І Туркі Аль аш-Шейх так каже. Але Усик і Ф’юрі мають два поєдинки у контракті, а ми ще й перший не отримали. Чи чекатиме Ентоні?

Як варіант – закрити питання з претендентами. Паркер і Чжилей відпадають – вони проводитимуть реванш. А от Філіп Хргович – чому б і ні? Або ж Ділліан Вайт, який скоро повернеться. Завжди цікавий опонент для Ентоні.

Хоча можна і почекати. Єдине питання – чи захоче збиватися британець із такої активної дороги.

Оцініть матеріал
(35)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 8
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
сергей богданов
Неплохая денежная командировка Нгану в бокс, цыган однозначно подсобил, смешно конечно было читать как в Френсисе увидели боксера, а некоторые уникумы  даже считали что он даст бой, а то и вырубит Джошуа
OKs100
Будет смешно, если опять выйдет на Усика и снова два раза подряд ему проиграет.
bzzzzz
Немного печально что есть куча молодых перспективных боксеров которые ждут своего шанса, а нам приходится видить это. Вытягивают джошуа на чемпионский бой через бомжей.
Cruyff
В даному випадку Джошуа заробив грошей, без жодної дорого до когось.