Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 09 березня 2024, 00:29
8023
4

Джошуа випробує Нганну по-справжньому

Франсіс поки не мав такої перевірки у боксі

| Оновлено 09 березня 2024, 00:29
8023
4
Джошуа випробує Нганну по-справжньому
Getty Images/Global Images Ukraine

8 березня у Саудівській Аравії відбудеться поєдинок у надважкій вазі між Ентоні Джошуа (27-3, 24 КО) та Франсісом Нганну (0-1, 0 КО). Друге протистояння колишнього чемпіона UFC у професійному боксі, який наразі є чи не єдиним боксером, який рухається чітко за планом, який був оголошений ще перед дебютом.

Досягнути цього допоміг не тільки упевнений бокс в поєдинку проти Ф’юрі, а й величезні гроші, які прийшли у бокс із Саудівської Аравії.

Нганну дивує. Потрапив у топ-10 WBC та має вже другий мегафайт поспіль

Давайте тільки відверто, хто вірив хоч в якийсь успіх Франсіса Нганну у професійному боксі? Думки експертів розбігались. Від прогнозування повного провалу у першій же зустрічі до прогнозування того, що ця перша зустріч буде не проти чинного топа дивізіону.

Франсіс перевернув думки усіх. По-перше, дебютний поєдинок він провів проти чинного чемпіона і одного з двох головних боксерів дивізіону – Тайсона Ф’юрі. По-друге, виступив справді гідно, боксував добре, не розвалився через декілька раундів, ще й відправив опонента у нокдаун.

У підсумку бій все ж програв, але у близькому протистоянні та з близьким рішенням суддів. Настільки близьким, що один з бокових навіть віддав йому перемогу.

Але чи стало це все несподіванкою? Такою, що здивувала геть усіх – ні. І все не через бокс Нганну, а через персону суперника. Тайсон Ф’юрі – страшенно непередбачувана особа, яка може бути у ринзі абсолютно різним. Іноді феноменальним чемпіоном, який нокаутує нокаутера. Іноді ось цією людиною, яка була в ринзі проти Нганну.

Бокс, продемонстрований Ф’юрі, точно не знижує заслуг Нганну. Але бокс, продемонстрований Ф’юрі, для багатьох підтверджує те, що Франсіс – не той топ, яким його намагаються зробити. Не має він бути в топ-10 рейтингу WBC чи будь-де в іншому топі. Саме так вважає переважна більшість фанатів.

Getty Images/Global Images Ukraine. Ентоні Джошуа і Франсіс Нганну

Відповідь на те, чи правильно думають фани, дасть саме поєдинок проти Ентоні Джошуа. Для британця 2021 та 2022 роки стали непростими. Він боксував по разу кожного року і кожного разу програв. Обидва рази бився проти меншого суперника, обидва рази не зміг з ним нічого зробити. Перше протистояння проти Олександра Усика було програно сильніше, ніж друге, але це не змінює остаточного факту.

Джошуа чудово підготувався до другого поєдинку проти Усика. Джошуа змінив тренера, підходи, мав чудовий план. Усик готувався на характері та бажанні підтримати українців під час війни. І переміг все одно не британець.

Зрозуміло, що це вдарило по Ентоні. Промова після поєдинку і наступні дії здавались киданням зі сторони в сторону. Британець змінював тренерів, їздив то в США, то назад у Велику Британію. Провів навіть тренування із Флойдом Мейвезером. Шукав нового себе чи старого себе – це не зрозуміло.

І не можна сказати, що повернення склалось добре. Перший поєдинок проти Джермейна Франкліна був більше схожий на фарс, ніж на серйозне протистояння. Джошуа намагався бути минулим собою з упевненістю та пресингом, але дуже невпевнено виглядав під атаками суперника.
Потім, не отримавши дострокової перемоги та навіть натяку на неї, рознервувався, почав конфліктувати з суперником, його командою та ледь не спричинив масової бійки.

На щастя, британця попустило. Вже перед Хеленіусом він виглядав більш упевнено, але сам поєдинок теж не можна назвати страшенно упевненим. Ентоні пропускав те, чого можна було б і не пропускати, отримав розбитий ніс та іноді натикався на удари Роберта, які точно не є еталоном швидкості. Але нокаут перекрив усе. Епічне влучання правою і падіння суперника, яке не ставило під сумнів те, що фінський спортсмен вже не підніметься.

Чудово, що британцю вдалось втримати темп, про який він говорив після повернення – три поєдинки на рік. І так само чудово, що колишній тренер Тайсона Ф’юрі підійшов Ентоні Джошуа й він нарешті заспокоївся.

Поєдинок проти Отто Валліна склався ідеально. Ось це вже був той самий Джошуа, який іноді вмикав техніку, але найбільше протискав своє силою. Валлін страждав одразу, а до п’ятого раунду вже мав і зламаний ніс і вкрай побитий стан. Зняти його з поєдинку – розумне рішення кута.

Хто фаворит?

Букмекери вважають Ентоні Джошуа упевненим фаворитом – на британця можна поставити за 1.35. На Франсіса Нганну – за 3.55. Нокаут Джошуа - за 1.66. Нокаут Нганну – за 4.50.

Очевидно, що ставити проти олімпійського чемпіона та колишнього чемпіона світу у надважкій вазі – погана ідея. Але чи справді надія Нганну тільки у нокауті, як вважає більшість? Адже з Ф’юрі він саме боксував, набирав бали і був близький як мінімум до нічиєї.

Все так, але тут головне питання – як відчуватиме себе Джошуа під ударами Нганну та як часто їх пропускатиме? Очевидно, що удари будуть заходити, але чи будуть вони нести ту ж руйнівну силу, про яку всі говорять? Адже один з головних посилів скептиків – якщо Джошуа пропустить удар, яким Нганну звалив Ф’юрі, він не встане.

Джошуа точно під силу створити умови, за яких Франсіс просто не влучатиме такими ударами. Адже джеб, робота тулубом – все це знову при Ентоні. Всім цим він користується майстерно.

Джошуа швидший за суперника. Його права летить точно та швидко. Що буде з правою Нганну – питання.

До Франсіса досі багато питань, тому що ми не знаємо, чи то його стиль зупинив Ф’юрі, чи це просто готовність Тайсона все зруйнувала. 8 березня Ентоні Джошуа дасть відповіді на всі ці запитання.

Оцініть матеріал
(53)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стала відома сума преміальних для збірної України за вихід на Євро-2024
Футбол | 03 травня 2024, 19:12 7
Стала відома сума преміальних для збірної України за вихід на Євро-2024

Національна збірна України не буде обділена бонусами

Англійський гранд вийшов у Лігу чемпіонів 2024/25 після перемоги Челсі
Футбол | 03 травня 2024, 07:01 3
Англійський гранд вийшов у Лігу чемпіонів 2024/25 після перемоги Челсі

«Ліверпуль», незважаючи на втрату шансів на титул АПЛ, зумів виконати завдання мінімум

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Иван Качура
Якщо Нганну не відправить Джошуа в нокдаун, то Ентоні його легко розбере. Хірн поступово виводить Джошуа на переможний шлях, хоча бій проти Нганну це більше комерція. Джошуа не так буде підходити до бою, аніж Тайсон Ф'юрі, Ентоні буде непогано рухатись на ногах і працювати ефективно джебом. 
Bernard6-9
Дорогому Кравциву, научитесь правильно писать имя Нганну, произносится как Фрэнсис, спасибо за внимание 🫤