Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 16 березня 2024, 14:51
9288
6

Малі кришталеві глобуси Віттоцці та Йоганнеса Бьо, провали українців

Огляд етапу Кубка світу з біатлону в Голменколлені

| Оновлено 16 березня 2024, 14:51
9288
6
Малі кришталеві глобуси Віттоцці та Йоганнеса Бьо, провали українців
Getty Images/Global Images Ukraine. Ліза Віттоцці

Недовго найкращі біатлоністи світу відпочивали після чемпіонату світу. Менше двох тижнів пройшло від найголовнішого змагання року до старту сьомого етапу Кубка світу, який пройшов у Голменколлені – передмісті норвезької столиці Осло.

Глобальне потепління продовжує заважати проведенню зимових стартів, тож навіть у Скандинавії на початку березня температура повітря була плюсовою та періодично падав дощ. Ба більше, початок етапу довелося зсувати з четверга на п’ятницю через сильний туман на стадіоні. В результаті навантаження на спортсменів видалися дуже великими: три гонки, серед яких індивідуальна та мас-старт, за три дні.

Індивідуальна гонка. Жінки

Ще до старту етапу стало відомо, що через проблеми зі здоров’ям сезон достроково завершили Доротея Вірер та Лінн Перссон. Так само через хвороби змагання у Голменколлені пропускали Ганна Еберг та Франциска Пройсс. Німкеня, якби стартувала в індивідуальній гонці, за умови вдалого виступу могла б посперечатися за Малий кришталевий глобус (МКГ) у цій дисципліні. Адже це була остання індивідуалка у сезоні.

Лідеркою заліку індивідуальних гонок перед норвезьким етапом несподівано була Лена Хеккі-Гросс через свою сенсаційну перемогу в Антгольці. Дива не сталося: стрільба традиційно підвела швейцарку. З чотирма промахами вона стала лише 36-ю й з мріями про МКГ розпрощалася. Перемогу ж у заліку індивідуалок другий рік поспіль здобула Ліза Віттоцці. Від Хеккі-Гросс вона відставала на два очки, і свою коронну гонку провела стабільно, хоч і без блиску, посівши четверте місце з двома промахами та випередивши усіх головних суперниць у боротьбі за Глобус.

На подіум же зійшли біатлоністки, яких там не дуже сподівалися побачити. Так, зрозуміло, що Інгрід Тандреволд є лідеркою загального заліку Кубка світу. Але чемпіонат світу вона повністю провалила, у кожній особистій гонці мінімум одну стійку завершуючи трьома промахами. Тут же Тандреволд не закрила лише одну мішень на останньому вогневому рубежі, задовго до закінчення гонки ставши недосяжною для суперниць.

Getty Images/Global Images Ukraine. Інгрід Тандреволд

Ельвіра Еберг теж входить до топ-біатлоністок світу. І теж провалила ЧС, не потрапивши у жодній особистій гонці навіть до квіткової церемонії. Та й взагалі, вона є яскраво вираженою «декабристкою». Однак у цій індивідуалці показала високу швидкість на дистанції, завдяки чому на останньому колі відіграла одну позицію та стала другою.

Третє ж місце Іди Лієн виглядає цілковитою сенсацією. Норвежка, яка починала сезон на Кубку IBU, нічого не показала на чемпіонаті світу, ставши причиною провалу своєї збірної у естафеті. Людина, що має статистику влучних пострілів 74,2% за сезон, посіла третю позицію у гонці з чотирма вогневими рубежами, промахнувшись усього раз! І це взагалі перший подіум на КС в особистих гонках у її кар’єрі! Не інакше, як рідні стіни допомогли.

Варто відзначити якісну гонку у виконанні збірної Чехії. Завдяки вдалій стрільбі Тереза Воборникова стала п’ятою, і це найкращий результат у кар’єрі 23-річної біатлоністки. Маркета Давідова та Джессіка Їслова посіли 10-те та 11-те місця відповідно. Ось кому рідні стіни на чемпіонаті світу зовсім не допомогли.

Невдало виступили француженки. Якщо зі швидкістю в них усе було традиційно здорово, то менше трьох промахів не зробив ніхто. Найкращою стала Жюстін Бреза-Буше, показавши 7-й результат.

Наші

Українки, як і француженки, не відзначилися якісною стрільбою. А зі швидкістю в наших дівчат все було традиційно погано. Тож найкращою стала Анастасія Меркушина з двома промахами та 33-м результатом. До залікової зони більше з українок не потрапив ніхто. Анна Кривонос із 3-ма хибами стала 59-ю, Христина Дмитренко – з 5-ма – 62-ю, Ірина Петренко – з 3-ма – 63-ю. Юлію Джиму тренери вирішили поберегти на змішану естафету та мас-старт, в який вона апріорі проходила. Також у мас-старт через зняття біатлоністок, які знаходилися вище у загальному заліку Кубка світу, кваліфікувалася й Меркушина.

Індивідуальна гонка. Чоловіки

Боротьба за МКГ в індивідуальних гонках перед стартом етапу в Голменколлені виглядала суто номінальною. Адже перевага Йоганнеса Тінгнеса Бьо над другим місцем складала 29 очок. Зважаючи на те, що найближчим переслідувачем був Роман Реєс, із єдиним результатом у топ-10 за весь сезон – перемогою в індивідуалці в Естерсунді – шанси німця здавалися виключно теоретичними. Так воно й сталося: Реєс із одним промахом став лише 25-м. Натомість найкращий біатлоніст світу не закрив дві мішені й не зміг піднятися на подіум, але п’ятої позиції у гонці цілком вистачило для МКГ. Ніхто й не сумнівався.

Аксіому, що зазвичай в індивідуальних гонках стрільба має вагоміше значення, ніж лижний хід, підтвердив Стурла Легрейд. Один із найкращих снайперів світового біатлону у не найпростіших вітрових умовах зміг закрити всі мішені та отримав перед останнім колом перевагу майже у хвилину над найближчими переслідувачами. Довести гонку до перемоги було справою техніки.

Getty Images/Global Images Ukraine. Стурла Легрейд

На два місця на подіумі виявилося троє претендентів, у кожного по одному промаху. Найшвидшим з них на фінальних чотирьох кілометрах був Тар’єй Бьо, тож саме він посів другу позицію. Як у конкретній гонці, так і у заліку індивідуальних гонок. І третє місце залишилося також за норвежцем. Ветле-Шостад Крістіансен програвав 8 секунд після останньої стрільби Еріку Перро, але таки зміг обійти француза на фініші на смішні 0,8 секунди. Знову троє норвежців на подіумі, й аж шестеро – у топ-10. Закінчився чемпіонат світу з його лімітами на кількість спортсменів від однієї країни, й у Кубку світу ми знову маємо відкритий чемпіонат Норвегії.

Крім скандинавів, варто виділити друге поспіль після Нове-Место потрапляння до квіткової церемонії в індивідуальних гонках латвійця Андрейса Расторгуєвса. Продовжив свій прогрес і американець Кемпбелл Райт. Після ряду фінішів на ЧС у другому десятку, зараз він посів восьму позицію, яка стала найкращим результатом у кар’єрі 21-річного колишнього новозеландця. Досі він жодного разу не пробивався до топ-10 на Кубку світу.

Наші

Складна ситуація у Кубку націй, необхідність наздоганяти фінів у боротьбі за десяту позицію та п’яту квоту на гонки Кубка світу у наступному сезоні, призвели до того, що заявлятися на індивідуальну гонку довелося й Дмитру Підручному. Капітан нашої збірної бігав індивідуалки лічені рази в житті, його спина погано витримує довгі дистанції, але тут довелося ці питання відкласти убік та виходити на старт. І Підручний став найкращим і найшвидшим у команді, хоча 30-ту позицію успіхом назвати складно.

Getty Images/Global Images Ukraine. Дмитро Підручний

До останнього вогневого рубежу претендував ледь не на місце у топ-10 Тарас Лесюк із чистою стрільбою. Але два промахи на останній стійці привели його на 33-тю підсумкову позицію. Одразу за Лесюком розташувався Антон Дудченко. Він продовжив якісно стріляти й після чемпіонату світу (лише одна незакрита мішень), та при цьому швидкість його пересування по дистанції залишається вкрай низькою.

Одне залікове очко зміг набрати й Артем Прима. Він схибив двічі, а біг по трасі приблизно в одні ноги з Дудченком. І, нарешті, Денис Насико з тими ж таки двома промахами став лише 51-м.

Мас-старт. Жінки

У суботу, всупереч прогнозу погоди, на біатлонному стадіоні розгулявся вітер, тож можна було очікувати від спортсменок великої кількості промахів. Так і сталося. Вже першу стрільбу з головних фавориток чисто пройшла лише Лу Жанмонно. На два штрафні кола змушені були відправитися Ельвіра Еберг та Жюстін Бреза-Буше, і все, що їм вдалося у підсумку – посісти, відповідно, 9-те та 11-те місця.

Далі – більше. Після другої лежки в лідери вирвалася швейцарка Емі Басерга з чистою стрільбою. У фінішному протоколі вона навіть не потрапить до топ-20. І тільки після третього вогневого рубежу лідируюча група почала складатися здебільшого з спортсменок, яких усі звикли бачити на чолі пелотону. На вирішальну стрільбу прибула група одразу з восьми біатлоністок, щоб вирішити питання про переможця та призерів гонки.

І ось тут відбулася велика несподіванка. Єдиною спортсменкою, яка відстрілялася чисто, стала Лена Хеккі-Гросс. Так, швейцарка вже доводила у цьому сезоні, що може пройти навіть чотири рубежі на нуль. Однак вітряна погода не є її стихією. Вже у Голменколлені вона провалила стрільбу в індивідуалці у значно простіших вітрових умовах. Проте, це жіночий біатлон. Тут можливо усе. Хеккі-Гросс обіграла на вогневому рубежі всіх конкуренток і вирушила за перемогою.

На другій позиції на фінальне коло завдяки швидкострільності та лише одному промаху відправилася Жюлія Сімон. 10 секунд запасу над найближчими конкурентками їй вистачило до фінішу.

За останнє місце на подіумі розгорнулася серйозна боротьба. Адже в інтервалі шести секунд зі стрільбища вийшли одразу чотири спортсменки: Ліза Віттоцці, Інгрід Тандреволд, Лу Жанмонно та Юні Арнеклейв. Остання, щоправда, вже до середини кола не витримала темпу та залишилася шостою. А італійка, норвежка та француженка вирішували долю третьої позиції на фінішній прямій. Жанмонно, відсидівшись на дистанції за спиною у Тандреволд, зберегла достатньо сил, щоб перемогти суперниць у фінальному спринті. Сама Інгрід стала четвертою, Віттоцці - п’ятою.

Найкращою снайперкою гонки стала Тереза Воборникова. З одним промахом вона посіла 8-му позицію, і це другий поспіль фініш у топ-10 для 23-річної чешки.

Вперше в біатлонній кар’єрі у гонці з чотирма вогневими рубежами потрапила до топ-10 Анамарія Лампіч. Колишній лижниці не завадили й шість штрафних кіл. Правда, найгіршим стрільцем у гонці з великим відривом стала не вона, а Маріт Ісхол Скоган. Норвежка не закрила рівно половину мішеней та фінішувала останньою.

За два етапи до завершення сезону перевага Інгрід Тандреволд над найближчими переслідувачками у загальному заліку Кубка світу становить уже майже 100 очок. Правда, цих переслідувачок аж троє: Віттоцці, Сімон та Бреза-Буше. Відстань від другої до четвертої позиції – лише 11 очок. Варто лише Тандреволд провести хоч один етап так, як чемпіонат світу, і ситуація може кардинальним чином змінитися.

Наші

На жаль, українки занадто багато програють суперницям ходом. Наші співвітчизниці показали найгірші швидкості по дистанції з усіх тридцяти спортсменок. Вже до першого вогневого рубежу Анастасія Меркушина відставала від лідерів на 30 секунд. Поки два перші рубежі вдавалося проходити чисто, Меркушина ще трималася у топ-20. Але сумарні три промахи на стійках відкинули її аж на 27-ме підсумкове місце.

Юлія Джима на жодному вогневому рубежі не уникла промахів, тож добре, що у гонці була норвежка Скоган. Інакше останню позицію посіла б саме Джима. А так – 29-те місце.

Загальний залік Кубка світу. Жінки

Мас-старт. Чоловіки

Через вітер чоловіча гонка видалася ще більш інтригуючою, ніж жіноча. Так само вже на першому ж вогневому рубежі фаворити дружно почали промахуватися. З сімох норвежців, наприклад, чисто відстрілявся тільки Тар’єй Бьо. А його брат Йоганнес змушений був йти одразу на три штрафні кола, після чого боротьбу за високі місця вже не вів, фінішувавши 14-м. Йоганнес Дале, лідер заліку мас-стартів, з п’ятьма промахами закінчив гонку ще нижче – 17-м. При цьому його найближчі переслідувачі теж не виблискували, тож Дале надалі залишився на першій позиції перед останнім мас-стартом сезону у Північній Америці.

На екваторі гонки лідирували троє спортсменів із чистою стрільбою: Себастьян Самуельссон, Тар’єй Бьо та Бенедикт Долль. Шведу після вдалого старту не вистачило сил, і з чотирма промахами на стійках він не потрапив навіть у топ-10. А ось норвежець із німцем вдало пройшли третю стрільбу і до вирішального рубежу підходили із запасом часу перед конкурентами у 30 з лишком секунд, що давало право на помилку. Одну. Але Бьо зробив одразу три промахи й у підсумку посів лише сьоме місце. Два штрафних кола Долля залишили його у боротьбі за подіум, але зі стрільбища він вийшов уже третім. Лідером став Стурла Легрейд, який не закрив одну мішень ще на першій стрільбі і більше не помилявся. А другим пішов на фінальне коло Юстус Штрелов, єдиний, хто жодного разу не промахнувся у гонці. Однак на трасі німець зараз програє більше, ніж відіграє на стрільбі. Тож фінішувати йому вдалося лише восьмим.

Проблема останнього кола у мас-старті Легрейда оминула, та й суперники в нього були не найшвидшими, тому норвежець без проблем оформив свій подвійний тріумф на домашній трасі. І якщо перемога в індивідуальній гонці для знаного снайпера не стала сенсацією, то мас-старт далеко не є його «коником».

Незважаючи на те, що одразу семеро біатлоністів вирушили на фінальне коло в інтервалі 19 секунд, призери виокремилися майже одразу. За другу позицію вищезгаданий Долль боровся з абсолютною несподіванкою гонки – шведом Єспером Неліном. На дистанцію вони пішли один за одним, і тут дався взнаки небагатий досвід Неліна у боротьбі з топ-біатлоністами. Він одразу увімкнув максимальні оберти й відірвався на 6-7 секунд від суперника. До середини кола запал шведа згас, Долль дістав опонента та фінішним спуртом виборов другу позицію. Нелін навряд чи сильно засмутився третьому місцю, адже для 31-річного спортсмена це лише перше в кар’єрі потрапляння на подіум в особистих гонках.

У квіткову церемонію потрапили французи Фаб’єн Клод та Емільєн Жаклен, а також німець Філіпп Наврат. Це все несподіванки локального масштабу.

У загальному заліку Кубка світу, як і раніше, шестеро норвежців знаходяться попереду всієї планети. А Бьо-старший, фінішувавши в обох гонках вище за молодшого брата, скоротив своє відставання від нього до 59-ти очок. Чи стане це відродженням інтриги у боротьбі за ВКГ, дізнаємося вже у Північній Америці.

Наші

Українські біатлоністи у мас-старт не кваліфікувалися.

Загальний залік Кубка світу. Чоловіки

Сингл-мікст

Одиночну змішану естафету у Норвегії знову супроводжував поривчастий вітер. Тож варто було чекати чергових «подвигів» на стрільбищі. Додавали інтриги й стартові склади збірних на гонку. Хтось зробив ставку на класичну змішану естафету, відрядивши туди більш топових спортсменів, а в когось лідерки збірної пропускали весь етап. Так, у німців разом із Юстусом Штреловим була заявлена юна Селіна Гротіан, а не Ванесса Фогт. Юні Арнеклейв та Ветле-Шостада Крістіансена можна взагалі вважати другим складом збірної Норвегії. Ось тільки справа в тому, що й другий склад норвежців є вкрай сильним.

Початок гонки видався спокійним. Перший етап збірні Норвегії, Франції та Швеції, які вважалися головними фаворитами, пройшли без зривів та передали естафету лідерами, поруч один з одним. А вже на лежці другого етапу спортсменів накрило вітром. Найуспішніше з ситуацією впорався той, хто й повинен був. Найкращий снайпер світового біатлону Юстус Штрелов блискавично розстріляв усі мішені та вирвався в лідери. Дивно, але поруч був фін Отто Інвеніус, який видатних стрілецьких здібностей не має, але відстрілявся чисто. Усі ж головні фаворити використали купу додаткових патронів. Лише на стійці Ветле-Шостаду Крістіансену вдалося виправитися і повернути своїй збірній перше місце. Німці та фіни перебували у 7-8 секундах позаду, двадцятьма секундами норвежцю поступалися шведи. Повністю завалив свій етап Емільєн Жаклен, створивши дежавю етапу в Антгольці. Мало того, що у вітер він стріляє невлучно, так ще й надовго затягує кожен додатковий постріл. У підсумковому протоколі Франція все ж стане п’ятою, але сподівалися французи до гонки як мінімум на подіум.

На лежці третього етапу на два кола штрафу змушена була відправитися Селіна Гротіан. Слабка ланка німецької збірної у підсумку й не витримала напруги. Німці в результаті фінішували тільки шостими. Після провалу Гротіан виокремилася трійка команд, які відірвалися від решти збірних на пів хвилини. Лідерство з доволі комфортною перевагою до стрільби стоячи утримувала Арнеклейв, але там настріляла штрафне коло, і перед останнім етапом сенсаційна Суві Мінккінен вивела збірну Фінляндії на першу позицію! У трьох секундах позаду перебувала Анна Магнуссон, у одинадцяти – Арнеклейв.

Зрозуміло, що Отто Інвеніусу важко було сперечатися із такими зубрами світового біатлону, як Крістіансен та Самуельссон. І вже на стрільбі лежачи він використав два додаткові патрони та відстав від них на 10 секунд, що стало вирішальним. Хоча дуже сумнівно, що фіни засмутилися через втрату лідерства, адже третю позицію Інвеніус без проблем зберіг до фінішу. Чим приніс велику радість своїй збірній та смуток чоловічій команді України, від якої десята позиція у Кубку націй стала значно більш далекою.

Швед же з норвежцем не вирішили долю переможця гонки й на останній стрільбі, синхронно відпрацювавши з шести патронів. Трохи швидше це зробив Самуельссон, проте чотири секунди переваги суперника Крістіансен нівелював уже на фінішній прямій, влаштувавши класний спринт із конкурентом. Норвежець у підсумку виграв одну десяту секунди, довівши, що у його збірній немає номінальних першої та другої команд. Кожна здатна перемогти всіх.

Наші

Збірна України, судячи зі складу, зробила ставку саме на сингл-мікст. Але ставка не зіграла. Наші біатлоністи зараз перебувають у такому функціональному стані, що боляче дивитися. Христина Дмитренко на першому етапі була повільною на трасі та використала три додаткові патрони. Передала естафету вона 11-ю из півхвилинним відставанням від лідера. У топ-10 збірній України так і не вдалося хоч на мить побувати. Дмитро Підручний уже на лежці свого етапу пішов на штрафне коло, свій відрізок дистанції закінчивши 12-м. Саме на цій позиції Україна й фінішувала у гонці, не маючи особливих можливостей покращити своє становище протягом ще двох етапів.

Змішана естафета

Стартові етапи усіх видів естафет зазвичай не приносять великих часових розривів. Але не цього разу. Француженка Жюлія Сімон уже на першому колі дистанції задала високий темп та трохи розтягнула пелотон по дистанції. Виявилося, що вона просто працювала у своєму темпі, адже це ніяк не вплинуло на кулеметний темп її стрільби та влучність. Тож перевага збірної Франції на передачі естафети становила понад тридцять секунд. Далі групою йшли команди Австрії, Швеції та Німеччини. А ось головні фаворити змагань норвежці програвали майже хвилину. Інгрід Тандреволд на стійці змусила фанатів згадувати нещодавній чемпіонат світу, не закривши одну-єдину мішень чотирма пострілами.

На другому етапі Софі Шово несподівано здорово працювала на вогневих рубежах, витративши сумарно лише один додатковий патрон. Але настільки ж несподівано вона виявилася повільнішою за головних конкуренток, тож відстань від шведки Ельвіри Еберг фактично не змінилася до передачі естафети. Ще одним сюрпризом стали аж чотири додаткових патрони Лізи Віттоцці, при цьому на фініш етапу вона прийшла третьою, одразу за шведкою, відігравши три позиції. Софія Шнайдер тримала Німеччину четвертою, і вже хвилину та 17 секунд програвала Франції Норвегія.

Справа надалі була за чоловіками. Фаб’єн Клод за свій етап використав рівно втричі більше додаткових патронів, ніж Сімон та Шово сумарно. Це дало можливість ветерану Лукасу Гоферу скоротити відставання на передачі естафети до 18-ти секунд. Стільки ж програвав уже самому італійцю сенсаційний бронзовий призер мас-старту Єспер Нелін. І ще у 16-ти секундах позаду шведа знаходився Тар’єй Бьо. Норвежець ідеально пройшов вогневі рубежі, однак занадто вже багато програли його напарниці по команді, щоб претендувати на перемогу.

Getty Images/Global Images Ukraine. Збірна Франції

Вирішальний етап гонки став окрасою усього етапу, принаймні, за інтригою. Кентен Фійон Має пройшов стрільбу лежачи всього з одним додатковим патроном. Але Томмазо Джакомель дуже швидко закрив усі п’ять мішеней і пішов на дистанцію за спиною француза. Також скоротили відставання від лідера Мартін Понсілуома та Йоганнес Тінгнес Бьо. На останню стрільбу француз із італійцем прийшли разом, і Фійон Має повторив результат лежки, відстрілявшись із шести патронів. А ось Джакомел не впорався ані з вітром, ані з власною швидкострільністю: два кола штрафу. Зважаючи на те, що Понсілуома з Бьо на закриття мішеней витратили усі можливі додаткові патрони, плюс позаду них Філіпп Наврат відпрацював з шести, четверо суперників майже одночасно вийшли на дистанцію у хвилині позаду Фійона Має. Франція, зрозуміло, здобула заслужену перемогу з найкращим стрілецьким результатом серед усіх команд – шість додаткових патронів.

Серед чотирьох претендентів на два місця на подіумі так і не зміг зачепитися за конкурентів Наврат, Німеччина стала п’ятою. А Джакомелю не вистачило сил на останні сотні метрів: Італія четверта. Фінішний же спринт Йоганнес Бьо програв Понсілуомі без варіантів. Хоч він і найкращий біатлоніст світу, але точно не спринтер.

Відзначимо шосту позицію збірної Словенії, за яку після сингл-міксту вдруге за день виступила Анамарія Лампіч. Без свого фірмового кола штрафу вона не залишилась, але Міха Довжан та Яков Фак її вдало підстрахували. Взагалі ж, висловлюючись мовою автоспорту, у одному колі з лідерами залишилися тільки 10 команд із 23-х, які стартували.

В заліку Кубку націй у жінок продовжує з комфортною перевагою лідирувати збірна Франції. Норвегія вийшла на друге місце, випереджаючи Швецію усього на 8 очок.

У чоловіків попереду, ясна річ, норвежці. Відставання німців від них становить уже космічні понад 900 очок. Третіми залишаються французи.

Наші

Українців спіткала доля більшості збірних, причому стали коловими та були зняті з гонки вони одними з перших. Ірина Петренко пройшла свій перший етап усього з двома додатковими патронами, але ключовим тут є слово «пройшла». Адже за таких умов програти Сімон понад дві хвилини ще треба примудритися.

Наступною на трасу вийшла Анна Кривонос і намагалася не програти багато ходом. Це їй вдалося, однак разом із тим вдалося настріляти коло штрафу на лежці та два – на стійці. Невдовзі після виходу зі стрільбища Фаб’єн Клод наздогнав Кривонос на коло, й на тому боротьба для нашої збірної закінчилася. Україна була класифікована 21-ю, і це наш абсолютно найгірший результат у змішаних естафетах в історії.

Після абсолютно провального етапу в Голменколлені із п’ятою квотою для чоловіків на наступний сезон можна фактично прощатися. 163 очки відставання від збірної Фінляндії у Кубку націй у боротьбі за десяту позицію за поточної форми чоловічої команди виглядають нездоланною прірвою. Адже залишилися лише два північноамериканські етапи. Можна задавати питання Юраю Санітрі, чому ані на ЧС, ані у Голменколлен не поїхав Артем Тищенко, який непогано виступив на Кубку IBU в Обертілліаху. Але, здається, це та інші питання словаку вже є недоречними, адже після настільки невдалого сезону у чоловічій збірній він навряд чи залишиться. Хоча, хтозна. Наші біатлонні чиновники люблять дивувати вболівальників своїми рішеннями. За два роки вже Олімпіада…

Жіноча команда своє дев’яте місце у Кубку націй може втратити хіба за умови, якщо взагалі не поїде у Північну Америку. Слабка втіха, адже конкуренція у жіночому біатлоні все ж нижча за чоловічий.

Залік Кубка націй. Жінки

Залік Кубка націй. Чоловіки

Біатлонний Кубок світу переїжджає до Солт-Лейк-Сіті, США, де вже у п’ятницю о 21.25 за Києвом передостанній етап розпочнеться чоловічою естафетою.

Станіслав МАТУСЕВИЧ

Оцініть матеріал
(15)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ЛНЗ – Шахтар. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
Футбол | 27 квітня 2024, 14:05 15
ЛНЗ – Шахтар. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Гра першого кола цих команд стала єдиною для Даріо Срна у якості головного тренера

Як Перес відреагував на гру Кепи, який вийшов замість Луніна за Реал
Футбол | 27 квітня 2024, 07:56 1
Як Перес відреагував на гру Кепи, який вийшов замість Луніна за Реал

26 квітня королівський клуб обіграв «Реал Сосьєдад» 1:0

Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Zhez53
В отличии от предыдущего президента, который едва ли не каждые 3 недели давал хотя бы комментарий( а то и полную вьюху) ,нынешний  за весь год - ни слова. Я даже фамилию его забыл. Мы даже не знаем, какие условия финансирования в этом году. Создается ощущение, что сборная в этом году заброшенная. 
introvert
Зоц красунчик, акуратно підштовхнув людину, яку балансує над прірвою, за край урвища. Не наполягаю на думці, що він дав завдання дівчатам у змішанці свідомо поховати естафету, а з нею й останні шанси чоловічої збірної на збереження квоти... але, зважаючи на їх "терки" з Санітрою у минулому (та й зараз стосунки не те щоб дуже теплі), я б анітрохи не здивувався. І фіг ти щось йому інкримінуєш і зможеш довести)) 
А взагалі цей сезон у чоловіків пройшов під девізом "як за рік перетворити одну з найперспективніших збірних в аутсайдера КС". Рецепт словацької біатлонної кухні. Повний провал передсезонки, втрата функціоналки лідерами команди, неадекватні й незрозумілі кадрові рішення при виборі складу на етапи кубка і особливо на ЧС... Як наслідок - абсолютна втрата тренерської репутації. В якій-небудь Японії очільник збірної після таких результатів зробив би собі сеппуку, а в нас більшість вболівальників продовжують камлати "Санітра норм, це спортсмени погані!" Як кажуть, коментарі зайві. А ми ще дивуємося, чому у нас президентами стають то зеки, то паяци...
Правда, після етапу в Норвегії їх голосів вже майже не чути.