Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Гандбол
| Оновлено 02 березня 2024, 18:57
1801
0

Україна – Ізраїль. Прогноз та анонс на матч кваліфікації ЧЄ

Необхідно закріпити успіх нещодавнього матчу

| Оновлено 02 березня 2024, 18:57
1801
0
Україна – Ізраїль. Прогноз та анонс на матч кваліфікації ЧЄ
Федерація гандболу України

Поєдинок Україна – Ізраїль відбудеться в суботу, 2 березня, в Словаччині. Початок зустрічі о 19:00 за київським часом. В прямому ефірі матч покажуть телеканали «Xsport» та «Sport 3».

Лише минулого четверга збірні України та Ізраїлю змагалися між собою на ігровому паркеті в словацькому місті Шаля. І ось, менш ніж через сорок вісім годин після закінчення першого матчу, команди проведуть ще один поєдинок між собою. Місце зустрічі залишилося тим самим, тільки тепер номінальними господарками майданчика будуть наші гандболістки.

Позавчорашня дуель завдала безліч переживань українським любителям гандболу. Рівний перший тайм у грі з одним із аутсайдерів європейського ручного м'яча, впевнений спурт на початку другої половини гри, після якого здавалося, що результат поєдинку вже визначено, втрата великої переваги у вісім голів і рівна кінцівка, де Україна мала всі шанси втратити очки, але зуміла втримати перемогу. Звісно, шанувальники нашої збірної чекали на менш драматичний сюжет.

Але, водночас, не можна не віддати належне «синьо-жовтій» команді, яка за два дні до поєдинку залишилася без тренера, а кількість травм була така, що наш колектив цілком серйозно можна було називати Україна-2. З усіма цими складнощами вдалося впоратися і покласти в свою скарбничку такі важливі два очки.

Аналогічного результату вкрай бажано досягти і сьогодні. Більше за те, повторна вікторія над ізраїльтянками може максимально наблизити нашу збірну до фінальної частини Чемпіонату Європи-2024. Адже у разі сьогоднішньої перемоги та поразки Словаччини від Німеччини в завтрашньому матчі (а вони програють, можете не сумніватися), українки випереджатимуть словачок на чотири очки за два тури до завершення боротьби. І навіть якщо в останньому кваліфікаційному вікні Словаччина переможе та нівелює свій дефіцит, отриманий у першому матчі між суперницями, Україна матиме відмінні шанси, аби посісти одне з прохідних третіх місць.

Але це буде в квітні. А зараз необхідно обіграти Ізраїль. До речі, сьогоднішні суперниці вже зустрічалися між собою в останніх відбіркових циклах. У березні 2021 року, під час попереднього кваліфікаційного раунду до Чемпіонату світу-2021, українки обіграли ізраїльтянок набагато впевненіше, ніж минулого четверга – 31:24. А ще раніше, у відборі до Чемпіонату світу-2019, «синьо-жовті» були сильнішими – 35:25. Варто зазначити, що у всіх трьох минулих матчах найрезультативнішою у складі наших опоненток завжди була одна й та сама гандболістка – ліва напівсередня Шира Еден Вакрат. За три поєдинки вона в сумі закинула у ворота «синьо-жовтих» 24 м'ячі.

Будемо розраховувати, що сьогодні Україна не тільки не порушить переможні традиції в поєдинках з Ізраїлем, але й зробить це в набагато більш спокійнішому ключі, ніж два дні тому. Втім, перемога залишається нашою основною метою. Тим більше, така важлива з турнірної точки зору.

Прогноз Sport.ua: перемога збірної України

Команди

Ігри

Перемоги

Нічиї

Поразки

М´ячі

Різниця

Очки

1.Німеччина

2

2

0

0

71:42

+29

4

2.Україна

3

2

0

1

77:78

-1

4

3.Словаччина

3

1

0

2

69:87

-18

2

4.Ізраїль

2

0

0

2

49:59

-10

0

2 березня

Україна – Ізраїль

Олексій КОЛЯГО

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.