Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок світу
| Оновлено 02 березня 2024, 01:45
926
0

Тарас ЛЕСЮК: «Перед нами дистанцію пробігли дівчата та розбили трасу»

Український біатлоніст на етапі КМ в індивідуальних перегонах посів 33-тє місце

| Оновлено 02 березня 2024, 01:45
926
0
Тарас ЛЕСЮК: «Перед нами дистанцію пробігли дівчата та розбили трасу»
Український біатлон. Тарас Лесюк

Український біатлоніст Тарас Лесюк показав в індивідуальній гонці 33-й результат на етапу Кубка світу в норвезькому Холменколлені.

Три перші вогневі рубежі спортсмен пройшов без промахів та тримався у топ-10, але останню стрільбу, Тарасу не вдалося відпрацювати чисто. Лесюк розповів, що завадило показати чотири нулі та якою для нього були ці 20 км.

– Тарасе, прокоментуйте свою останню стрільбу, будь ласка, що там було на вогневому рубежі?

– Щодо останньої стрільби, скажу, що трошки затягнув зі стрільбою, довго не міг зробити перший постріл. Двічі його відкладав, тому що був не впевнений, і це мене збило на інших пострілах. Якщо б працював у своєму звичному ритмі, то було б набагато краще.

– Як себе відчуваєте після чемпіонату світу в Нове Мєсто, вдалося відпочити та відновитися?

– Зараз я почуваюся краще, ніж на чемпіонаті світу. Немає тих проблем, що були, функціонально теж почуваю себе краще. Я вперше на цьому стадіоні в Осло, скажу, що він мені подобається. Підйоми та спуски є і на інших стадіонах, та тут дуже цікаво, бо є спуски, на яких можна передихнути. Є і затягнуті підйоми, на яких добре можна попрацювати, а потім є виходи з них, де треба потерпіти.

– Як сьогодні працювалося на трасі?

– Сьогодні на трасі почував себе непогано, тільки трохи не вистачило витривалості на всю гонку, адже 20 кілометрів – це досить виснажлива гонка. Найважчим було останнє коло, енергії вже не вистачило.

– Вболівальники звикли до більш пізніх номерів, під якими ви стартуєте. Сьогодні ви бігли у самій середині гонки. З огляду на те, що спортсмени зазвичай скаржаться на стан траси для пізніх номерів, особисто на ваші результати впливає те, під яким номером ви стартуєте?

– Так, я досить часто стартував в останніх групах, в останніх номерах. Не дуже мені це подобається, некомфортно. Що ж стосується сьогоднішньої гонки, то вважаю, що для всіх її учасників були рівні умови, адже перед нами вже пробігли дівчата і частково розбили трасу, і вона, на мою думку, не сильно погіршилась за час гонки.

– З кимось на дистанції вдалося поспарингувати?

– На дистанції попрацював з хорошими спортсменами, за якими можна було триматися. Це, наприклад, Тар’єй Бьо, а на останньому колі був Йоханнес Кюн, за яким також вдалося попрацювати.

– Через туман і достатньо теплу погоду важко було працювати на трасі, а як сьогодні попрацювали для вас сервісмени?

– Наш сервіс – молодці, вони завжди стараються підготувати лижі якомога краще. Роблять максимальну кількість варіантів, щоб лижі були максимально хороші. Сьогодні також лижі добре працювали, я задоволений, тож тільки можу подякувати сервісу за це.

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.