Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 03 березня 2024, 02:51
4422
0

Джейк Пол почав шлях до титулу. Уже другий поспіль суперник – боксер

Американський блогер налаштований вельми серйозно

| Оновлено 03 березня 2024, 02:51
4422
0
Джейк Пол почав шлях до титулу. Уже другий поспіль суперник – боксер
Getty Images/Global Images Ukraine. Джейк Пол

2 березня у Пуерто-Ріко американський боксер важкої вагової категорії (до 90,7 кг) та відеоблогер Джейк Пол (8-1, 5 КО) проведе поєдинок проти американця Раяна Боурленда (17-2, 6 КО). Другий бій проти повноцінного боксера поспіль для Джейка. Не проти колеги-блогера, не проти баскетболіста і навіть не проти бійця змішаних єдиноборств. Повноцінний боксер.

Невже все справді стало серйозно? Розбираємось.

Джейк запевняє, що тепер у нього чемпіонський шлях, і б’ється виключно з боксерами

Якщо говорити серйозно, Джейк Пол після дебюту у професійному спорті не виглядав, як людина, що абсолютно серйозно збирається боксувати довго. Скільки таких вже було зірок, які збирались у бокс. Деякі з них навіть дістались до декількох виставкових поєдинків, але не більше того.

І це зрозуміло. Бокс – величезна робота. Нескінченна праця у залі, довгі години та дні без близьких та родини. Тільки на екранах це виглядає гарно. Вийшов боксер, переміг нокаутом, навіть не спітнів. За таким виступом години, дні, місяці та роки довгої праці, програні спаринги та часті травми. Тому, коли в бокс приходить людина, в якої вже все є, це виглядає дивно. А коли вона обіцяє піти за чемпіонським титулом та принести боксу більшу популярність, ніж зараз є, це – виглядає смішно. Тому що одиниці здатні навіть на частину такого шляху.

Та й шлях Джейка не виглядав чемпіонським. Бо не можна отримати титул, перемагаючи дебютантів зі змішаних єдиноборств. Взагалі-то можна, але для цього треба добре потоваришувати з керівником умовної WBA, зробити декілька правильних жестів, і тоді можна отримати що завгодно.

Але Джейк Пол начебто пішов іншим шляхом. Хоче платити більше боксерам, просуває жіночий бокс, організував промоутерську компанію. Тому й до титулу зібрався йти традиційними методами. Так, саме ось цю дорогу до титулу нагадує теперішній шлях Джейка.

Насправді, він почався ще у 2023 році. Перша зустріч проти справжнього боксера, молодшого брата Тайсона Ф’юрі, Томмі Ф’юрі, склалась не дуже. Не так, щоб Джейк був зовсім поганий. Нокдаун Томмі американець все ж записав собі в плюс. І програв не тотально. Але все ж програв.

Після цього, мабуть, можна сказати, що Пол остаточно зрозумів різницю між боксерами та бійцями ММА за правилами боксу. Навіть елітні представники змішаних єдиноборств, яких раніше бив Джейк, одягнувши рукавички, втрачають мінімум п’ятдесят відсотків своїх навичок. Разом з цим, професійні боксери, які довгі роки займаються тільки цим, все одно знаходять шлях для перемоги.

Урок було засвоєно. Наступний поєдинок Пола був вже проти Нейта Діаса і там він виглядав чудово. Навіть краще, ніж проти Томмі Ф’юрі. А якщо накласти це на те, що Нейт виявився вкрай міцним боксером, той бій Джейка виглядає ще кращим.

Getty Images/Global Images Ukraine. Джейк Пол

Тепер Пол йде тільки по боксерах. Першим став Андре Огаст. Так, ім’я не говорить ні про що. Але рекорд у нього дійсно непоганий, такий собі міцний гейткіпер. Точно не середняк, бо це вже було б круто для Джейка, але проблеми прогнозувались.

Огаст вміє битись. От прямо так – йти вперед, насипати важкі удари, десь боротись, десь порушувати правила так, щоб не бути максимально покараним. Було цікаво, що робитиме Джейк, коли опонент набере хід.

Але ми цього не побачили. За всю професійну кар’єру Андре програвав двічі, але обидва рази нокаутом. Перший раз стався у 2018 році, коли Ерік Абрахам з рекордом 3-3 нокаутував Огаста у другому раунді.

Джейк впорався швидше. Вже у першому раунді він запустив удар правою, влучив, а Огаст впав, неначе в нього врізався Девід Туа або Майк Тайсон на повній швидкості. Повноцінний жорсткий нокаут.

Наступним опонентом американця стане більш досвідчений Раян Боурленд. Міцний горішок, який у боксі з 2013 року.

Хотілось би виділити ще щось, але окрім міцності, тут важко щось розповісти. Хороший суперник для початку кар’єри, так. Але не для боксера, який встигає говорити про титули та викликати на бій Сауля Альвареса:

«Ти можеш тікати, але тобі не сховатись», – заявив Джейк, звертаючись до Альвареса перед поєдинком проти Боурленда.

Раян – хороший боксер середніх навичок. Він вміє все, але не на найвищому рівні. Може й у розмін піти, й попрацювати через джеб. Може й вдарити, але точно не нокаутер – всього трохи більше 30 відсотків дострокових перемог.

Хто фаворит?

Очевидно, що Джейк. На його перемогу можна поставити всього за 1.05. На перемогу Раяна Боурленда – аж за 12.00. Навіть ставка на дострокову перемогу Пола не така вже й цікава – 1.12. А от за очками вкрай цікава – 7.00. Не вірять букмекери в те, що Раян достоїть до фіналу.

І це логічно. Джейк дійсно може вдарити. На відміну від брата Логана, який б’є сильно, але явно не так страшно, щоб аж падати, Джейк вміє вкладатись та влучати. А Боурленд вміє падати – у 2015 році відлетів у нокаут після оверхенда над джебом. Прямо, як під замовлення для Джейка.

Цей бій, звісно, не дасть Полу місце в десятці найкращих боксерів крузервейту. Але покаже, чи готовий він просуватись далі. Просто зараз виглядає так, що йому можна підвищувати рівень опозиції. Хлопець таки розібрався трохи, як це – боксувати, і може змагатись не тільки з такими боксерами чи Томмі Ф’юрі.

Є сподівання, що після Раяна Боурленда буде хтось по-справжньому цікавий. Або хоча б цікавіший у декілька разів.

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.