Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Гандбол
| Оновлено 01 березня 2024, 02:29
222
0

Лілія ГОРІЛЬСЬКА: «Мета – перемога над Ізраїлем. Але гра не буде простою»

Досвідчена лінійна проведе перший матч у збірній після річної перерви

| Оновлено 01 березня 2024, 02:29
222
0
Лілія ГОРІЛЬСЬКА: «Мета – перемога над Ізраїлем. Але гра не буде простою»
ФГУ. Лілія Горільська

29 лютого збірна України з гандболу зіграє проти збірної Ізраїлю матч 3-го туру відбору на ЧЄ-2024. Поєдинок пройде в словацькому місті Шаля на арені Mestská Sportova hala Sala. У цьому ж залі команди проведуть матч-відповідь 2 березня.

Матч Ізраїль – Україна для досвідченої лінійної Лілії Горільської є першим у національній команді після річної перерви. Криворізька вихованка сподівається допомогти збірній вийти на ЧЄ-2024. Вона розповіла про свою готовність, високу результативність в минулому матчі за свій клуб та про оновлений склад збірної.

Сьогодні матч Ізраїль – Україна. Які очікування від цього матчу? Якою буде ця гра?

– Очікування дуже великі! Сподіваємось, що все буде гаразд. Налаштовуємось тільки на перемогу! Гра не буде легкою, тому що ніколи не потрібно недооцінювати свого суперника. Сподіваюсь, все буде добре. Тільки перемога!

Які враження від вчорашнього матчу збірної Ізраїля проти збірної Словаччини?

– Гра була цікавою. Авжеж, було зрозуміло, що Словаччина переможе. Але Ізраїль тримався, вони мають характер, тому вони будуть битись до кінця.

Збірна України в значно оновленому стані. Було тільки тільки чотири тренування. Як це може позначитись на грі?

Нові дівчата – молоді гравці. Але я гадаю, що не повинно бути великих проблем. Ми в основному працювали над захистом. Все буде гаразд.

Вітаємо Вас з поверненням до збірної! Які емоції з приводу цього?

– Було дуже неочікувано, але я завжди дуже рада, що можу бути тут частиною цього всього. Це не було питанням: їхати, чи ні. Я одразу сказала, що хочу поїхати. І дуже рада, що мене викликали! Знову можу бути тут. Ці емоції – це супер! Сподіваюсь, що я можу дати свій максимум, допомогти і в захисті, і в нападі.

У чемпіонаті Угорщини Ваш клуб («Майора Будаорш») йде на шостому місті. В останньому матчі Ви закинули 8 м’ячів. В якій формі зараз перебуваєте?

– Так, в останній грі я закинула 8 м’ячів, але, на жаль, команда не змогла перемогти. Все гаразд, тренуюся. Вважаю, що я в дуже непоганій формі, але побачимо, гра покаже.

Ваші батьки в Україні, у Кривому Розі. Як у них справи?

– Так, вони зараз перебувають там. Все гаразд. Все гаразд з допомогою ЗСУ, з допомогою наших військових! Дякую їм! Батьки чекатимуть на гру ввечері. Сказала, що буде пізно, але вони сказали, що нічого страшного, будуть чекати на гру і вболівати за нас.

– Яке враження справляють молоді гравці збірної?

– Я була дуже здивована, тому що багато дівчат молодих, яких я не знала. Але дівчата дуже сильні на свій вік і добре справляються з задачею. Інколи їм важко, але вони не зупиняться. Це дуже важливо.

Повертаючись до сьогоднішньої гри, Ви сказали, що над захистом більше вдалось попрацювати. Захист буде ключовим сьогодні?

– Я вважаю, що так. Завжди захист – це ключовий момент у грі, у перемозі. Якщо ми добре відіграємо у захисті, завжди зможемо побігти в контратаку. Зараз ми повернемося на захист 5:1, що завжди дуже цікаво. Молоді дівчата молоді швидко зрозуміли, що від них вимагають тренери. Вони повинні впоратись з цією задачею. Я сподіваюсь на це, я вірю в це.

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.