Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Гандбол
| Оновлено 29 лютого 2024, 20:25
137
0

Тамара СМБАТЯН: «Досить тяжко тактично, тому що дуже мало часу»

Українська гандболістка – про підготовку до матчів кваліфікації Євро-2024

| Оновлено 29 лютого 2024, 20:25
137
0
Тамара СМБАТЯН: «Досить тяжко тактично, тому що дуже мало часу»
ФГУ. Тамара Смбатян

Українська гандболістка Тамара Смбатян розповіла про підготовку до матчів кваліфікації жіночого Євро-2024 проти команди Ізраїлю.

Як проходять збори в Ужгороді ?

– Умови дуже хороші. Ми тут збираємося уже не вперше, тому всі, в принципі, знають і зал, і харчування, і проживання – все супер. На мою думку дуже добре, що збори проводяться в Ужгороді, тому що легіонеркам легше добиратися. Тому – все супер, все добре.

– Востаннє команда збиралась, коли грала на чемпіонаті світу, але відтоді сталося багато змін: багато нових гравчинь, відбулись зміни в тренерському штабі. Це вже нова команда?

– Так, зараз у нас дуже багато нових молодих гравчинь. Ми зібралися тут, скажу так, не знаючи одна одну. Деяких дівчат я побачила вперше на майданчику, ми не перетиналися з ними. Тому досить тяжко тактично, тому що дуже мало часу, лише два дні на збори. За короткий час нам доводиться награвати те, що ми награвали до того за декілька зборів.

– Як справи у клубі? В останньому матчі «Альба Фехервар» поступилась «Бекешчаба» 24:29, але ти закинула 7 м’ячів.

– Так, у себе в клубі я багато граю, і я цьому дуже рада. Я там вже третій рік, тому мені комфортно, добре. Навіть тоді, коли я не закидаю, тренер дає мені трошки більше шансів, я граю по 60 хвилин. Так, на жаль, ми поступилися в останньому матчі, у першому таймі ми вигравали, у другому — трохи підсіли в захисті, багато не забили один в один і програли. Але чемпіонат у нас досить цікавий, важкий, тому ми не опускаємо руки, у нас ще багато ігор попереду. Я думаю, що все буде добре.

– Ти другий снайпер в команді.

– Здається, так. Я не дуже за цим слідкую. Мені важливо, що команда вигравала. У топ-10 снайперів ми двоє з «Альби Фехервар».

– До збірної повернулась лінійна Лілія Горільська («Майора Будаорш», Угорщина). Не так давно ти грала проти неї в чемпіонаті Угорщини. У якій формі вона зараз?

– Ліля також грає багато. Коли ми грали в Угорщині проти них, Ліля грала, здається, мінімум 45 хвилин. Вона одна з лідерів своєї команди. З нею легко грати в захисті, їй дозволяє зріст не виходити високо, блокувати. Лілю я знаю давно. Я рада, що вона нам зможе дуже допомогти насамперед в захисті.

– У збірній змінився тренер. Як це сприйняла команда?

– З Борисом Миколайовичем я не мала нагоди працювати раніше. Я тоді не виступала за збірну. Тому зараз це для мене новий досвід. З Віталієм Миколайовичем ми працювали разом вже три роки. Зараз поки все нормально, набираємось досвіду, розуміємо один одного. Подивимось, як буде далі.

– Що очікувати від збірної Ізраїля?

– Ми неодноразово з ними зустрічалися, для нас це закінчувалось добре – перемогою. І я сподіваюсь, що так і залишиться.

– Тебе визнали найкращою гравчинею України 2023 року. І це думка професіоналів — гравчинь та тренерів. Поділіться, будь ласка, емоціями.

– Мені дуже приємно! Я хочу подякувати всім, хто за мене голосував, хто у мене вірив! Це було дуже неочікувано для мене. І це мені дає набагато більше мотивації і сили працювати над собою і бути найкращою.

Нагадаємо, що перший матч між командами України та Ізраїля відбудеться сьогодні, 29 лютого, у словацькій Шалі та розпочнеться о 21:30 за київським часом.

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Дружина Довбика зізналася, яка країна є для Артема найоптимальнішою
Футбол | 06 травня 2024, 23:25 3
Дружина Довбика зізналася, яка країна є для Артема найоптимальнішою

Юлія не дуже хоче їхати з Іспанії

Скільки заробила Жирона з Довбиком і Циганковим за вихід до Ліги чемпіонів?
Футбол | 06 травня 2024, 23:14 2
Скільки заробила Жирона з Довбиком і Циганковим за вихід до Ліги чемпіонів?

Кожен клуб, який вийшов у головний єврокубковий турнір 2024/25, отримає £15.9 млн

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.