Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 18 лютого 2024, 12:00
589
0

Юрай САНІТРА: «Завжди хочемо боротися мінімум за вісімку»

Головний тренер чоловічої збірної України з біатлону оцінив результати в естафеті

| Оновлено 18 лютого 2024, 12:00
589
0
Юрай САНІТРА: «Завжди хочемо боротися мінімум за вісімку»
Biathlon.com.ua. Юрай Санітра

Старший тренер чоловічої збірної України Юрай Санітра після завершення естафетної гонки поділився враженнями з уболівальниками біатлону.

- Юраю, що скажете про свій вибір? Чи не шкодуєте, що все ж таки Дениса Насика поставили, а не Тараса Лесюка на третій етап?

- Це був неправильний вибір. Але вони якось не дуже відрізняються. Я впевнений, що Тарас був би краще ходом, ніж Денис сьогодні. Тому один етап вирішив нам все сьогодні, бо програти 2,5 хвилини на одному етапі - це дуже багато. Денис не впорався зі стрільбою і на трасі почувався важко. Якби в нас були такі четверо, як Прима та Підручний сьогодні, то могли б змагатися за високі місця. Потрібно сказати, що Прима міг краще стріляти, але відпрацював на першому етапі добре. А Дмитро сьогодні просто летів. Потрібно, щоб цей стан протримався в нього до завтра, щоб показав себе так, як сьогодні в естафеті.

- Говорили вболівальники перед цією естафетою, чому немає Мандзина, чому немає Тищенка? Дайте, будь ласка, відповідь на це питання, бо дуже цікавляться вболівальники.

- Думаю, що хто може сказати зараз, що Тищенко чи Цимбал пробігли б краще, ніж Насико? Усі розумні вже після боротьби. Що стосується Мандзина, гадаю, що він допоміг би в естафеті, але йому потрібно ще зростати та підійматися на своєму рівні. На нього очікує ще Юніорський чемпіонат світу, я не хотів його якось перевантажити в цьому сезоні, бо і так в нього багато стартів. Він показав, що є спортсменом, що має талант. Думаю, що на Мандзина чекає ще можливість - він буде стартувати на етапах Кубка світу в Америці та Канаді. Там він зможе показати себе в естафеті.

- Яку оцінку за ті гонки, що відбулися, ви своїй команді поставите?

- Тринадцята позиція ніколи не була таким результатом, що може мене порадувати. Завжди хочемо боротися мінімум за вісімку, яка є показником гарного рівня. Але в цьому сезоні, гадаю, що всі помітили, що в нашій команді криза, яка проявляється і в цих стартах, і в стрільбі, і на дистанції. Потрібно якось довоювати цей сезон. Є хороші індивідуальні результати. Думаю, що до кінця сезону ще зберемося, щоб і в Кубку націй ми завоювали квоту в 5 спортсменів на наступний сезон.

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Автобус ПСЖ залишив стадіон у Дортмунді без Мбаппе. Стала відома причина
Футбол | 02 травня 2024, 06:35 6
Автобус ПСЖ залишив стадіон у Дортмунді без Мбаппе. Стала відома причина

1 травня «Боруссія Д» обіграла парижан 1:0 у першому матчі 1/2 фіналу Ліги чемпіонів

Куртуа або Кепа. Лунін точно не зіграє у наступному матчі Реала у Ла Лізі?
Футбол | 02 травня 2024, 04:34 3
Куртуа або Кепа. Лунін точно не зіграє у наступному матчі Реала у Ла Лізі?

Найближчим часом Карло Анчелотті вирішить, хто гратиме проти «Кадіса»

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.