Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 17 лютого 2024, 14:21
1452
0

О’Шакі та Абрахам влаштують чудовий бій. На це варто подивитись

Яскраве, але недостатньо популярне шоу

| Оновлено 17 лютого 2024, 14:21
1452
0
О’Шакі та Абрахам влаштують чудовий бій. На це варто подивитись
boxingnewsonline.net. О'Шакі Фостер і Абрахам Нова (праворуч)

У ніч на 17 лютого у Нью-Йорку, США, відбудеться поєдинок між американцями О’Шакі Фостером (21-2, 12 КО) та Абрахамом Новою (23-1, 16 КО). Фостер захищатиме титул чемпіона світу за версією WBC у другій напівлегкій вазі. Це буде другий захист для О’Шакі і перший бій після одного з найкращих махачів 2023 року, який він влаштував проти Едуардо Ернандеса.

Фостер і Нова створені, щоб влаштувати шоу. Поєдинок має незаслужено мало уваги

Деякі боксерські поєдинки проходять повз нас із вами та залишаються з незаслужено малою увагою від фанатів. Навіть правильніше буде сказати, що не деякі, а досить велика кількість поєдинків так і залишаються погано поміченими.

Навіть при усій настирливості журналістів та бажанні показати та розповісти, якщо фанати не знають імен, вони навряд підуть дивитись поєдинок. Це стосується і майбутнього протистояння О’Шакі Фостера проти Абрахама Нови.

У 2023-му Фостер став учасником та переможцем одного з головних поєдинків року. Він поїхав у Канкун, Мексика, де зустрівся з мексиканцем – Едуардо Ернандесом. Було гарячіше, ніж може здатись, якщо ви вперше бачите ці імена.

По-перше, страшенно колоритні зустрічі боксерів для офіційних фото та подій. Наприклад, на сонячних пляжах Канкуна. Бійці сперечались, команди конфліктували. Велика різниця між їхніми вигуками та обстановкою довкола.

По-друге, сам бій. Ернандес традиційно взявся за те, щоб ганяти опонента рингом та намагатись спочатку зупинити його, а потім забити. Не сказати, щоб виходило погано. Едуардо старався та працював з усіх сил. Просто і Фостер, який вперше захищав чемпіонський титул, виявився пречудово готовим.

Ініціатива скакала між суперниками, не знаючи, куди ж примкнути, але чемпіон виявився більш вправним. Він і влучав чудово, і хитав візаві ударами, і класно працював другим номером. Пречудове протистояння, в якому було місце і техніці, і силовій боротьбі.

Фостер взагалі останні декілька років має прекрасні виступи. Він не програє з 2016 року. Але одна справа - бити Мігеля Романа, в якого понад десять поразок, а інша – почувати себе добре і з іншим рівнем опозиції.

О’Шакі мав перерву у майже два роки між 2020 та 2022 роками і це пішло йому на користь. Після повернення американець спочатку заїхав у Дубай, де побив на той момент непереможного представника Таджикістану Мухаммадкуджу Ягубова. А потім взагалі вийшов на бій за вакантний титул чемпіона світу за версією WBC проти такого ж непереможного Рея Варгаса.

Фаворит не впорався взагалі. Програв одноголосним рішенням суддів з рахунком, який можна назвати упевненим для Фостера.

А що ж суперник? Абрахам Нова розуміє, як працює боксерський бізнес. Тут мало бути класним боксером, точно бити та непогано йти від ударів. Треба давати шоу у всьому. Нова й дає шоу – навіть у вигляді. Його борода та світла, то рожева, то ще якогось кольору. Вже виглядає яскраво.

Але тут дуже просто скотитись від боксера, який дає шоу, до спортсмена, який влаштовує клоунаду. Щоб цього не було, треба, щоб і у ринзі були відповідні своєму шоу результати.

У 2022 році в кар’єри Нови нарешті сталась та сама перевірка, яка мала б розставити крапки. Він зустрівся із дворазовим олімпійським чемпіоном Робейсі Раміресом. І програв. Та ще й достроково. Та ще й до середини бою – нокаутом у п’ятому раунді.

Ситуація не з приємних, але не фатальна, якщо віриш у себе.

Нова вірив, повернувся і чудово – перемогою над Адамом Лопесом. Якщо це ім’я вам нічого не каже, то варто відзначити, що Лопес – ще та заноза. З ним намучилися й Ісаак Догбое, й Оскар Вальдес. А з п’яти поразок він має тільки одну дострокову – ще у своєму першому (було два) поєдинку проти Вальдеса у 2019 році.

Після Лопеса на Нову випустили Джонатана Ромеро, який швидко додав до своєї першої поразки другу. Вже з другого раунду Абрахам влучав та відправляв суперника у нокдаун. У третьому все було завершено – нокаутом.

І тепер вони зустрічаються. Нова і Фостер. І це точно буде цікаво, хоч навіть в США такий поєдинок не подивиться багато людей. Не найпопулярніша вага і не найзірковіші боксери. Але суто візуально хлопці доповнюють один одного. Ще й стилістично, неначе брати.

Фостер класно працює другим номером. Може й першим, але ловити на помилках, обережно відпрацьовувати від опонента – це його фішка. Нова теж любить ловити на помилках, але перебуваючи на супернику. Як в бою з Ромеро, коли він провокував атаку, провалював і моментально контратакував.

Так, як брати – це не завжди один в один. Це коли вони доповнюють один одного. У випадку стилів Абрахама Нови та О’Шакі Фостера – це саме так.

Хто фаворит?

Boxing Scene. О'Шакі Фостер

Очевидно, що букмекери ставлять на чемпіона, але розрив прямо тотальний. На О’Шакі Фостера можна поставити за 1,12. На Абрахама Нову – за 6.00.

Те, що О’Шакі – фаворит, зрозуміло. Останнім часом його бокс є вкрай впевненим. Чіткий, з запалом, але не занадто – щоб не згоріти самому. Перемога над Варгасом показала, що це не просто спалах, а методична робота над результатом.

Чому на Нову такий коефіцієнт? Якщо логічно, то причин декілька. Єдиному топовому супернику в кар’єрі він програв. Перемоги після були чудовими, але це й близько не найвищий рівень опозиції. Якщо порівнювати з суперником – тим більше.

А ще Нова частенько відкривається. Коли йде в атаку, руку тримає не на підборідді, а десь нижче. Такі помилки стабільні й так само стабільно можуть принести негативний результат. Але можуть і не принести, бо суперник так само не без гріха.

Бій до моменту, поки хтось не влучить першим.

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.