Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

UFC
| Оновлено 18 лютого 2024, 12:38
2579
0

Топурія рано отримав бій проти Волкановськи. Але Ілля може перемогти

Більш конкурентне протистояння, ніж здається

| Оновлено 18 лютого 2024, 12:38
2579
0
Топурія рано отримав бій проти Волкановськи. Але Ілля може перемогти
Getty Images/Global Images Ukraine

17 лютого у Каліфорнії, США, відбудеться турнір UFC 298, де головним поєдинком вечора є протистояння новозеландця Алекса Волкановськи (26-3) та іспанського грузина Іллі Топурії (14-0). Величезний виклик для непереможного бійця з Іспанії. Топова перевірка для чемпіона після поєдинку, в який йому не варто було залазити.

Волкановськи вдруге вийшов на Махачєва. Цього не треба було робити

Новозеландець Алекс Волкановськи – прекрасний боєць. В ньому чудово все. Він фізично потужний. Він б’є, неначе биткою. Він має чудову боротьбу та загалом роботу у партері. Головний його мінус – габарити.

Так вже сталось, що Алекс народився доволі важким хлопцем, якому не вистачає зросту. Це і плюс, і мінус. Плюс у тому, що у своєму дивізіоні він виглядає страшенно потужним. Мінус – у тому, що, коли Волкановськи хочеться перебратись далі, він виглядає по-справжньому маленьким.

Як от його протистояння проти Іслама Махачєва. Перший бій – пречудовий. Він дав реальний бій домінуючому чемпіону. Не дав себе сильно побороти. Не дав особливо по собі влучати. Додав шоу. Рівне протистояння з невеликою перевагою у бік більшого бійця.

Але реванш став помилкою. Алекс, як справжній воїн, погодився на нього за лічені дні. Коригував вагу по ходу справи, готувався мінімум часу, що вилилось у жахливий результат. Вже у першому раунді Махачєв упіймав суперника ударом ногою та просто добив.

Все ж Волкановськи не варто перебиратись вище. Хіба що за умови довгої підготовки і фізичної, і тактичної. Тоді шанси на перемогу будуть. Але в ідеалі залишатись там, де на нього дивитись найприємніше і там, де він є чемпіоном.

Getty Images/Global Images Ukraine. Алекс Волкановськи

Тим більше, що цікавих варіантів для протистоянь тут вистачає. Як от Ілля Топурія. Грузинський іспанець чи іспанський грузин – не так важливо. Важливо, що він отримав шанс не у найбільш очікуваний момент. Звісно, перемога над Емметтом – круто й вона була яскравою. Але чи варта вона того, щоб виходити на Волкановськи? Навряд.

Проте галас довкола бою з’явився, як тільки вони перетнулись у залі та поспілкувались. Після цього промоція швиденько зробила бій.

Чи хороше це протистояння? Безумовно, так. Іспанець є страшенно технічним. Традиційно вищий та має довші кінцівки, ніж опонент. А разом із цим класно пропускає – ставалося майже у кожному поєдинку в епізодах, коли цього можна було і не робити.

Чемпіон такого вибачати не буде. Влучання Алекса пережити складно. Коли ти іноді заграєшся і пропускаєш те, що геть не треба – можна завершити бій достроково і не в той бік, в який планувалось.

Проте бій все одно хороший, яскравий. Бійці саме такі, чудово.

Хто фаворит?

Доволі близько у букмекерів, якщо для такого бою. Наприклад, Мераб Двалішвілі – більший фаворит у букмекерів у бою з Сехудо, ніж Волкановськи в бою з Топурією. На чемпіона можна поставити за 1,83. На претендента – за 2,03.

Що може дати претендент за такі цифри? Техніку, розум, чітку роботу назустріч. Обережність – хочеться вірити. Якщо Топурія буде обережним, бій переросте у цікаве тактичне протистояння.

Що може дати чемпіон? Традиційний пресинг. Серійну роботу на середній дистанції. До неї він добереться – можна не сумніватись. Одиницям вдавалось залишити Волкановськи на незручній для нього дистанції за останні роки.

А ще активність. Новозеландець є одним із найбільш витривалих бійців UFC взагалі. Таке відчуття, що його кардіо ніколи не закінчується. Він може йти і йти вперед. Атакувати й атакувати, поки опонент не зламається.

Що по боротьбі? Робота в партері приблизно рівна. Алекс потужніший і завзятіший на настилі, і це може зіграти свою роль. Все ж переламати упевненість в собі чемпіона можна, хіба що нокаутувавши його. Так він буде шукати свої шанси і насипати, як у стійці, так і в партері.

Getty Images/Global Images Ukraine. Ілля Топурія

З іншого боку, вісім дострокових перемог Топурії – з партеру і чотири – зі стійки. Очевидно, де буде випробовувати свої сили Ілля. Там дійсно є шанс.

Перебити чемпіона в стійці буде страшенно складно. Адже, щоб зупинити Волкановськи, треба, щоб він переживав через влучання. Через влучання Махачєва Алекс дещо переживав. Топурія не б’є так, як Іслам. І навряд б’є так, як майбутній суперник.
Тож дистанція, обережна робота назустріч. Намагання знайти свій шанс у партері. Хороший план, якщо бути максимально готовим фізично. Тим більше, що Алекс старший на вісім років (35 років проти 27) та все ж скакав із ваги у вагу. Не може це не позначатись взагалі. В якийсь момент організм може дати збій – сили підуть швидше, боротьба не буде клеїтись. Це теж цілком реально, не варто думати, що чемпіон вічний.

Звісно, Топурія навряд заслужив бій за титул. Ілля мав би отримати декілька топ-боїв, щоб виходити на бій за пояс. Але якщо так склалося, можливо, не просто так. Можливо, ми побачимо сенсаційну зміну чемпіона.

Але як би там не було, шоу точно буде насиченим та яскравим.

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Вперше з 2002 року. Відомий клуб вийшов в АПЛ + пари плей-оф Чемпіоншипа
Футбол | 04 травня 2024, 16:38 3
Вперше з 2002 року. Відомий клуб вийшов в АПЛ + пари плей-оф Чемпіоншипа

Завершено регулярний сезон у Чемпіоншипі, в АПЛ вийшли Лестер та Іпсвіч

Скільки заробить Лунін, якщо Реал виграє Ла Лігу та Лігу чемпіонів?
Футбол | 04 травня 2024, 18:07 1
Скільки заробить Лунін, якщо Реал виграє Ла Лігу та Лігу чемпіонів?

Флорентіно Перес пообіцяв солідну суму гравцям королівського клубу

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.