Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 16 лютого 2024, 01:22
814
1

Микола ЗОЦ: «Сьогодні програли все на стрільбі»

Головний тренер збірної України – про сингл-мікст на чемпіонаті світу

| Оновлено 16 лютого 2024, 01:22
814
1
Микола ЗОЦ: «Сьогодні програли все на стрільбі»
biathlon.com.ua. Микола Зоц

Головний тренер збірної України з біатлону Микола Зоц підсумував сингл-мікст на чемпіонаті світу 2024 в чеському Нове Мєсто.

– Вони сьогодні програли все на стрільбі... 12 патронів — це дуже велика розкіш для нас, щоб дозволити собі це робити. Рахуйте, коли кожен патрон - 10-12 секунд, то ми на рубежі півтори хвилини програли. Ще не бачив ні Діму, ні Настю; Настя 7 запасних патронів, Діма - 5. Це дуже багато в такій гонці, для таких швидкісних коротких гонок — це неприпустимо.

– Настя нам говорила, що стала не на ту установку, на якій була на пристрілці. Як вона вважає, що це теж мало свій вплив. Можливо, Ви поясните нам і вболівальникам?

– Я думаю, що ні, причина не в цьому. Тому що на таких змаганнях рівня чемпіонатів світу стрільбище підготовлене ідеально і всі килимки рівненько лежать, так щоб десь, як раніше було, щоб десь лікоть не в ту ямку став — це вже мислення давно застаріле. Гадаю, що недоречно в цьому шукати причину. Те ж саме, що щоб десь вітер на тому місці — не було такого. Сьогодні проблем ніяких не було, я думаю, що більше психологія — проблема.

– Ви нам постійно протягом сезону говорили про оцю психологію, яку Ви намагаєтеся в дівчатах змінювати, і мені здається, що в Анастасії Меркушиної найбільші проблеми з психологією саме на естафетні гонки припадають. Ось вона сама нам зізналася, що їй найважче вдаються ці гонки. Що робити, тому що попереду ж жіноча естафета?

– Терпіти... Терпіти цей сезон нам, терпіти Настю, скільки треба — будемо терпіти її, тому що вона наша бойова одиниця і будемо їй пробачати. А глядачі, сподіваюся, нам будуть пробачати. Але все одно, я теж би хотів, щоб у неї скоріше цей момент пройшов і вона впевненість відчула, але процес затягнувся. І я думаю, що в цьому сезоні це не так буде просто. Дай Боже, щоб до наступного сезону вона підійшла зовсім з іншим настроєм, з іншими емоціями. Я знаю її в юніорках, і знаю, що 5-8 років тому вона була бойовою одиницею естафетних всіх команд. Я думаю, ми їй повернемо це — треба час. Це не так, що завтра прокинулися і вона зовсім з іншим настроєм.

І ще в нас одна бойова одиниця — Ірина Петренко. Чи є якась нова інформація щодо її стану? Тому що, я думаю, вболівальників цікавить її самопочуття перед естафетою.

– У нас ще є два дні, і, гадаю, вона буде в строю і буде бігти перший етап, якщо все буде добре.

– Тоді продовжуйте далі...

– По складу? Якщо все буде добре, то, думаю, що бігтимуть Іра Петренко, Юлія Джима, Настя Меркушина і Христина Дмитренко.

Лише Христина буде в мас-старті. І в неї сил зараз багато, на Вашу думку, щоб пройти ту гонку і потім мас-старт?

– Я думаю, що з силами проблеми немає, але ці гонки, ці емоції, зайняті місця.... вони психологічно спортсмена дуже виснажують. І зараз найбільш основне буде для неї — наскільки вона оцей запал на дві гонки залишила або не залишила. Якщо все нормально, то фізично в мене навіть думки немає, що може не вистачити. А ось психологічно... Вона виконала багато чого, про що й не мріяла зробити — і це спустошує. Якщо вона зберегла цей запал, ще раз скажу, то буде все в порядку. Я сподіваюся на це.

– Миколо Миколайовичу, якщо мрії збуваються, то навпаки — крила розкриваються і хочеться ще навіть більше. Ви самі казали, що восьме місце Христини — це те, звідки можна стрибати і в квіткову церемонію, і навіть на п'єдестал.

- Я надіюся, надіюся на це. Вона вміє справлятися з емоціями, вона вміє ставити цілі. Якщо вона психологічно зараз не буде думати, що «Бога за бороду взяла», а буде далі намагатися — то буде все класно.

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Англійський гранд вийшов у Лігу чемпіонів 2024/25 після перемоги Челсі
Футбол | 03 травня 2024, 07:01 1
Англійський гранд вийшов у Лігу чемпіонів 2024/25 після перемоги Челсі

«Ліверпуль», незважаючи на втрату шансів на титул АПЛ, зумів виконати завдання мінімум

Іменитий клуб АПЛ з українцем у складі хоче переконати Луніна залишити Реал
Футбол | 02 травня 2024, 21:03 6
Іменитий клуб АПЛ з українцем у складі хоче переконати Луніна залишити Реал

«Челсі» хоче підписати українського голкіпера

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
kluchka_vova
коли починається кубок світу ви торочите ,що основна підготовка-це чемпіонат світу.. а прийшов чс-перетринувались.. і так з року в рік.. ви(тренери)-бездарі.. дармоїди