Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Снукер
| Оновлено 18 лютого 2024, 21:07
4521
1

Джадд Трамп втретє виграв турнір German Masters у Берліні

Англійський снукерист переміг у фіналі китайця Сі Цзяхуей з рахунком 10:5

| Оновлено 18 лютого 2024, 21:07
4521
1
Джадд Трамп втретє виграв турнір German Masters у Берліні
WST. Джадд Трамп

Англійський снукерист Джадд Трамп виграв турнір German Masters, перемігши у фіналі китайця Сі Цзяхуей з рахунком 10:5 на арені Темподром у Берліні. Трамп чудово проводить сезон та завоював свій четвертий титул з літа 2023 року.

Туз тричі вигравав German Masters, і це рекорд. Він випередив Марка Вільямса та Алі Картера, які виграли турнір по два рази. Трамп переміг Ніла Робертсона у фіналі 2020 року на Темподромі, а також обіграв Джека Лісовськи в англійському Мілтон-Кінсі у 2021 році, коли місце проведення турніру було перенесено через пандемію.

Англієць Трамп тепер має на своєму рахунку 27 титулів на рейтингових турнірах, причому він лише на один трофей відстає від Стіва Девіса (28) і на чотири – від Джона Хіггінса (31).

Гравці з найбільшою кількістю рейтингових титулів

  • Ронні О'Салліван – 41
  • Стівен Хендрі – 36
  • Джон Хіггінс – 31
  • Стів Девіс – 28
  • Джадд Трамп – 27

Впевнена гра Трампа дозволила йому достроково виграти European Series (серію із 8 престижних турнірів сезону), за що він отримав бонус у розмірі 150 тисяч фунтів стерлінгів. І це на додаток до 80 тисяч фунтів стерлінгів, які він заробив за титул цього тижня. Останньою 8-ю подією серії стане Welsh Open у середині лютого.

Талановитий 21-річний китаєць Сі Цзяхуей запам'ятає цей тиждень, коли він уперше вийшов у фінал рейтингового турніру. Раніше він дійшов до півфіналу чемпіонату світу 2023 року. Сі став 13-м гравцем з материкового Китаю, який вийшов у фінал рейтингового турніру.

Після денної сесії у неділю, 4 лютого, 34-річний Джадд Трамп мав перевагу 5:3. Коли гра відновилася ввечері, обидва гравці виступили на блискучому рівні.

Сі першим набрав 123 очки та скоротив відставання до одного фрейму (4:5), але потім відмінні серії Трампа у 113 та 108 очок дозволили йому знову відірватися у рахунку (7:4). Із серією в 74 очки у 12-му фреймі Джадд збільшив перевагу до 8:4 у середині сесії.

Коли гра відновилася, Сі відіграв ще один фрейм (5:8). Проте його опір продовжився недовго, і серіями в 66 та 81 очок Трамп завершив боротьбу за черговий титул (10:5), що забезпечило йому трофей Брендона Паркера.

Триразовий чемпіон German Masters Джадд Трамп: «Для мене це особлива подія. Я думаю, що глядачі роблять цей захід особливим. Це, безумовно, одна з найкращих арен турів. Ця подія, на яку я з нетерпінням чекаю, і вона, здається, пробуджує в мені найкращі якості.

Це був важкий виклик, бо ніколи не знаєш, що суперник має намір робити далі. Ви завжди перебуваєте на нервах. Він забивав абсолютно все. Це було трохи складно, ніколи не можна по-справжньому заспокоїтися. Я показав свій найкращий снукер, коли це було необхідно і зробив мало промахів у другій сесії.

Я думаю, що Сі дуже перспективний. Враховуючи форму, яку він показав на чемпіонаті світу та на цьому турнірі, він, безумовно, найталановитіший гравець і має найбільше шансів досягти вершини гри. Вибір удару йому є ключовим моментом. Як тільки він зрозуміє це і візьметься за розум, то буде боротися за безліч титулів.

Після кількох останніх сезонів, коли я не вигравав 4, 5 або 6 титулів, люди дуже швидко відзначили це. Приємно зробити це знову цього сезону. Можливо, почувши те, що говорять деякі люди, я йду до того рівня, на якому можу вигравати тиждень за тижнем. Я завжди був дуже відданий своїй справі. Коли приходиш на такі майданчики, це просто надихає».

Сі Цзяхуей сказав: «Я пройшов неймовірний шлях до фіналу. Зрештою, моїм суперником був Джадд, він приголомшливий гравець, і мені є чому в нього повчитися. Мені сподобався цей тиждень. Німецька публіка дуже палка, і це фантастика. Це блискуче місце. Було дуже приємно».

За матеріалами World Snooker Tour

2024 German Masters

Берлін (Німеччина), Темподром, 29 січня – 4 лютого

Фінал, 4 лютого

15:00. Джадд Трамп (Англія) – Сі Цзяхуей (Китай) – 10:5

Відеофрагменти матчу

Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Подвійна несподіванка. Трамп та О'Салліван сенсаційно вибули в 1/4 фіналу
Снукер | 02 травня 2024, 15:50 2
Подвійна несподіванка. Трамп та О'Салліван сенсаційно вибули в 1/4 фіналу

Визначено півфіналістів чемпіонату світу 2024 зі снукеру в Шеффілді

Валенсія прийняла рішення щодо Яремчука. Де продовжить кар'єру українець?
Футбол | 03 травня 2024, 17:27 8
Валенсія прийняла рішення щодо Яремчука. Де продовжить кар'єру українець?

Нападник повернеться в «Брюгге»

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Ded
Браво, Джад!