Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 31 сiчня 2024, 18:33
527
0

Проведено обмін полоненими. Із катівень рф повернулися 207 українців

Попередній обмін 24 січня було скасовано через падіння літака Іл-76

| Оновлено 31 сiчня 2024, 18:33
527
0
Проведено обмін полоненими. Із катівень рф повернулися 207 українців
Telegram (Zelensky / Official)

Україна повернула з російського полону 207 військових та цивільних українців.

Президент України Володимир Зеленський: «Наші – вдома. 207 хлопців. Повертаємо попри все. Пам'ятаємо про кожного і кожну в полоні. Воїни та цивільні. Мусимо повернути всіх. Працюємо над цим. Нині – чергова класна робота команди України».

Це 50-й обмін полоненими з початку повномасштабного вторгнення рф в Україну. Серед врятованих військовослужбовців: 95 представників Збройних сил України, 56 нацгвардійців, 26 прикордонників, 29 воїнів Територіальної оборони та представник Національної поліції України.

180 оборонців, які повертаються додому – із рядового та сержантського складу, ще 27 – українські офіцери. Щонайменше 36 із них мають поранення чи серйозні хвороби. Найстаршому зі звільнених захисників уже виповнився 61 рік, а наймолодшому незабаром буде 21. Серед звільнених військовослужбовців – захисники Маріуполя, Херсона, бійці з острова Зміїний, морпіхи та бойові медики.

Попередній обмін планувався 24 січня. Тоді в Україну мали повернутися також понад дві сотні полонених українців. У рф заявили, що 65 українських полонених були на борту Іл-76, який впав у Бєлгородській області рф. Україна не має жодного підтвердження цієї заяви агресора.

Пропаганда Кремля оприлюднила список 65 українських військовополонених, які начебто були на борту. Координаційний штаб підтвердив, що 65 українських захисників із цього списку справді планувалося повернути до України під час запланованого обміну 24 січня.

У Координаційному штабі зараз уточнили, що серед обмінених 31 січня 207 українців немає людей із так званого списку 65. Омбудсмен Дмитро Лубинець зазначив, що загалом повернулося на Батьківщину 3035 українців.

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.