Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 26 квітня 2024, 03:55
8154
4

Мегафайти, які можуть відбутися у 2024 році

Розглядаємо тільки найбільш імовірні варіанти

| Оновлено 26 квітня 2024, 03:55
8154
4
Мегафайти, які можуть відбутися у 2024 році
Getty Images/Global Images Ukraine. Олександр Усик і Тайсон Ф’юрі

Боксерський січень традиційно слабкий на події. Фактично на початку 2024 року був бій Сміта проти Бетербієва – важливий через бажання Каллума стати чемпіоном, а не через наявність в парі кадирівця. І протистояння Хайме Мунгії, який легко розібрався із Джоном Райдером, ставши у список потенційних суперників Сауля Альвареса.

Але це лише початок. Далі буде цікаво, а може бути ще цікавіше. Представляємо список боксерських протистоянь 2024 року, які або точно відбудуться, або можуть відбутись, і це точно будуть мегафайти.

Олександр Усик – Тайсон Ф’юрі

Почнемо з того, що відбудеться точно і зовсім скоро. Ну добре, може, не геть точно, адже це Тайсон Ф’юрі, але з вірогідністю майже сто відсотків.

Перший поєдинок за абсолютне чемпіонство у надважкій вазі. З 1999 року у хевівейті не боксували за усі титули. Тоді це зробили Леннокс Льюїс та Евандер Холіфілд, і вийшло посередньо. Спочатку Льюїса засудили та дали нічию. Потім все ж все пройшло так, як треба – британець став абсолютом.

Як пройде цього разу – невідомо. Тому що боксери занадто різні. Величезний проти звичайного супертяжа. Темповик проти боксера, який вміє діяти геть по-різному, але останнім часом боксує у суто силовій манері. Тут може бути як вся дистанція, так і швидке завершення.
Але, у будь-якому випадку, протистояння історичне.

Сауль Альварес – Давид Бенавідес

Так сталось, що в один момент Сауль Альварес вирішив не боксувати проти мексиканців. Десь сказав фразу, що не виходитиме проти земляків, і з того моменту так і не виходив.

Але саме ці, мексиканські, протистояння, завжди були одними з найцікавіших у боксі. Це ж реальна класика, коли Моралес та Баррера не можуть вирішити, хто з них кращий. Або будь-хто інший з мексиканців впирається у земляка на ближній і вони б’ють, поки хтось не зламається.

Бій Бенавідеса та Альвареса – це ще й протистояння стилів. Давид вміє тиснути і бити так багато, що піти від усього просто неможливо. А Сауль давно не показував, як майстерно він захищається впродовж довгого поєдинку. Бій проти Джермелла Чарло не рахується – американець майже не атакував.

Окрім іншого, фанати не зрозуміють, якщо Канело і далі йтиме від такого протистояння. Час вже зняти ці умовні блоки та зробити мегафайт.

Девін Хейні – Раян Гарсія

Дуже дивна епопея з Раяном сталась на початку року. Він спочатку викликав на бій Девіна Хейні. Навіть почались попередні перемовини. А потім вирішив, що ні, не треба цього бою, бо він битиметься проти Роландо Ромеро.

Ромеро каже, що команда Гарсії так довго думала, що він вже встигнув домовитись із Ісааком Крузом. Тоді Оскар Де Ла Хойя, промоутер Раяна, сказав, що анонс бою його спортсмена, який відбудеться навесні, буде гучний. Але варіантів не так вже й багато.

Едді Хірн каже, що поспілкувався з Раяном та пояснив, що на вихідних буде бачитись з батьком Хейні та самим Девіном, і все можна вирішити. І, ймовірно, так і буде. Якщо не з’являться якісь нові опції.

Бій хороший. Звісно, шансів у Раяна небагато – Девін у новій категорії став ще кращим. Але хоч не буде силової домінації, як в бою проти Реджиса Прогрейса. А так - хтозна, раптом щось і залетить від Гарсії.

Ентоні Джошуа – Деонтей Вайлдер

Це чи не найбільш неймовірний бій зі списку. Тому що для того, щоб він склався, американцю треба повернутись. А останній бій не був схожий на такий, після яких повертаються.

Занадто аморфним та емоційно розслабленим виглядав Вайлдер. Це не його стиль. Він має давати імпульс та яскраво атакувати, а не буксувати і обережно відходити від суперника.

Проте, у Саудівській Аравії зацікавлені у такому шоу. Враховуючи поразку Деонтея, а отже, менші можливості вимагати збільшення фінансування, можуть його вставити в андеркард реваншу Усика та Ф’юрі. Просто уявіть це неймовірне шоу.

Денис Берінчик – Емануель Наваррете

Українець таки отримає титульний бій. Берінчик чекав його занадто довго і нарешті стоїть першим у рейтингу – має статус претендента на пояс WBO у легкій вазі.

Суперником Дениса стане Наваррете. Ісаак Круз відпав сам по собі – пішов битись проти Ромеро у важчу категорію. А інші варіанти команда Дениса особливо й не обговорювала.

Протистояння проти Наваррете, який знову підніметься у вазі – прекрасне. Ці хлопці настільки захоплюються атакою, що це одразу потенційний бій року ще до його оголошення.

Теофімо Лопес – Субріель Матіас

Це, звісно, не буде найпопулярнішим варіантом для Теофімо. Лопес битиметься з Джемейном Ортісом, тому що Ортіса знають. І тому що вони давно знайомі. І тому що це доволі цікавий бій.

А ще Теофімо гукає на бій Теренса Кроуфорда, якого немає у цьому списку, тому що неясно, з ким він зустрінеться. Це теж класний поєдинок. Він має шанси продати багато квитків, трансляцій і загалом бути цікавим.

Але і про Матіаса вони не забувають. Людина, яка змушує суперників здаватись одного за одним. Ну і стилістично з ним Лопесу точно доведеться попрацювати. Можливо, навіть сильніше, ніж в бою проти теперішнього Тейлора.

А головне, на кону будуть одразу два титули. А де два – там і бажання боротись за абсолютне чемпіонство. А отже, пара Матіас або Теофімо проти Хейні, який на той час вже поб’є Раяна, складається ідеально.

Оцініть матеріал
(36)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Aries2005
Ну що, очікуємо побиття "технічної" циганської принцеси)
Насторожує тільки те, який Усик був в другому протистоянні з Джошем. Мені здалось, що він був повільнішим і не таким легким на ногах яким був до цього. 
Trollface
Фюрі не вийде на бій, це очевидно.