Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Іспанія
| Оновлено 26 сiчня 2024, 22:29
31230
2

Довбик – геніальний герой Жирони. Наочний приклад та незаперечні факти

Marca чітко та ясно показала, чому Артем є ключовим гравцем команди Мічела

| Оновлено 26 сiчня 2024, 22:29
31230
2
Довбик – геніальний герой Жирони. Наочний приклад та незаперечні факти
Getty Images/Global Images Ukraine. Артем Довбик

26-річний український форвард Артем Довбик із «Жирони» став не лише відкриттям сезону в Іспанії, а й відкриттям світової поточної кампанії.

Популярне іспанське видання Marca вирішило наочно довести, чому українець є ключовим гравцем суперкоманди Мічела, яка вразила всіх виступами у Ла Лізі.

Стаття від Marca про унікальність Артема Довбика

Насамперед, щоб зрозуміти блискучий виступ Артема Довбика у складі каталонської команди, ми маємо наголосити на важливості адаптації, яку він продемонстрував до нового сценарію команди з першого моменту.

Незважаючи на відсутність попереднього досвіду в Іспанії, Довбик продемонстрував унікальну здатність адаптуватись. Його швидка акліматизація до іспанського стилю гри є свідченням його універсальності та футбольних здібностей. Під керівництвом тренера «Жирони» Мічела український футболіст не лише знайшов свій ритм у Ла Лізі, а й став ключовою частиною команди.

Успіх нападника виходить за межі забитих голів. Це передбачає ідеальну адаптацію до ігрової моделі тренера. У цьому сенсі Довбик виявив себе як гравець, який ідеально відповідає тому тактичному баченню, яке реалізував Мічел. Його розуміння та реалізація ігрової моделі «Жирони» відіграли вирішальну роль у винятковій грі команди.

Крім адаптації, універсальності та майстерності, продемонстрованих футболістом, ще одним аспектом, що надихнув нападника, стало блискуче виконання деяких основ гри, необхідних для ігрової моделі «Жирони».

Перший стосується «Забезпечення глибини команди» на етапі нападу. Довбик виділяється тим, що забезпечує постійну глибину атаки «Жирони».

Його здатність розтягувати оборону противника дозволяє йому створювати простір між оборонними лініями суперника, створюючи тим самим корисні простори для своїх товаришів за командою, які сприяють реалізації різних принципів гри його команди.

Однак універсальність Довбика не обмежується лише розширенням «Жирони» в атаці. Його здатність надавати постійну підтримку як першій, так і другій лінії дозволила «Жироні» знаходити рішення у ситуаціях із пресингом з боку команд-суперників.

Крім того, Довбик чудово розуміє один із базових принципів гри Мічела – гру через два на третього. Тобто Артем уміло відіграє м'яч на партнера, на якого неможливо було відпасувати на один хід раніше.

Однак якщо і слід виділити якийсь аспект гри, в якому Артем Довбик справді є фахівцем, то це виконання фундаментального принципу «Насамперед забезпечення гарного контакту».

Здатність Довбика фінішувати першим дотиком була важливим компонентом його результативного успіху. Його здатність перетворювати можливості на голи демонструє технічні навички, які підвищують ефективність Жирони у зоні атаки.

Головою, правою чи лівою ногою українець без вагань завершує всі наступальні дії одним дотиком. Крім того, факт відсутності контролю позбавляє захисників суперника можливості передбачити можливий удар, оскільки час реакції мінімальний, щоб можна було запобігти дії нападника.

Висновок

Артем Довбик не лише найкращий бомбардир «Жирони» цього сезону, він також уособлює суть успіху команди. Його адаптація, його ідеальна відповідність ігрової моделі та володіння ключовими принципами – фактори, які зробили значний внесок у лідерство Жирони у Ла Лізі.

У спорті, де вирішальне значення мають адаптивність та технічна реалізація, Довбик є еталоном майстерності в іспанській лізі. Його присутність, як і раніше, має життєво важливе значення для надій «Жирони» цього вражаючого сезону.

До речі, нещодавно Довбик був номінований на звання найкращого гравця січня у Ла Лізі.

Оцініть матеріал
(94)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Анчелотті оцінив перемогу Реала та згадав Луніна на прес-конференції
Футбол | 04 травня 2024, 20:50 0
Анчелотті оцінив перемогу Реала та згадав Луніна на прес-конференції

4 травня королівський клуб виграв у «Кадіса» з рахунком 3:0

Шахтар – Чорноморець. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
Футбол | 05 травня 2024, 07:00 24
Шахтар – Чорноморець. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Два попередні матчі суперників цієї весни завершилися з однаковим рахунком 4:1 на користь гірників

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Вася Пупкин
Супермен, що тут скажеш!
Евгений Кожушко
Нарешті у нашій збірній з'явився топ-нападник.