Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Снукер
| Оновлено 16 сiчня 2024, 06:34
6304
2

ВІДЕО. Ронні О'Салліван у рекордний 8-й раз виграв снукерний Мастерс

Лідер рейтингу в фіналі завдав поразки Алі Картеру з рахунком 10:7

| Оновлено 16 сiчня 2024, 06:34
6304
2
ВІДЕО. Ронні О'Салліван у рекордний 8-й раз виграв снукерний Мастерс
Getty Images/Global Images Ukraine. Ронні О'Салливан

У Лондоні завершився снукерний Мастерс 2024, один із трьох найпрестижніших снукерних турнірів року. У ньому брали участь 16 найкращих снукеристів, відібраних за світовим рейтингом.

Лідер рейтингу Ронні O'Салліван виграв свій 8-й титул Мастерса, завдавши поразки у фіналі Алі Картеру (10:7).

У свої 48 років О'Салліван здобув перемогу на турнірі, перевершивши Стюарта Бінгема, і став найстаршим чемпіоном турніру Masters. Бінгему було 43 роки, коли він переміг Картера у фіналі 2020 року. О'Салліван тепер є найвіковішим переможцем усіх трьох турнірів Потрійної Корони (чемпіонати світу, Британії та Мастерс).

Після перемоги на чемпіонаті Великобританії в грудні О'Салліван вперше у своїй кар'єрі отримав можливість вибороти всі три титули Triple Crown за один сезон. Він досягне цього, якщо виграє чемпіонат світу в Крусіблі у травні.

Це рекордний восьмий тріумф на Мастерсах для Ракети. Він перевершив показник Стівена Хендрі (6 титулів), коли переміг Джо Перрі у 2017 році. Ронні виграв неймовірні 23 титули Triple Crown, це на 5 більше, ніж у Хендрі.

Чемпіон German Masters Алі Картер зазнав четвертої поразки у своїх чотирьох фіналах Triple Crown. Крім цього Мастерса та поразки від Бінгема чотири роки тому, Картер посів друге місце у двох фіналах ЧС у Крусіблі, програвши О'Саллівану у 2008 та 2012 роках. Картер залишає Північний Лондон, втішаючи себе призом у розмірі 100 тисяч фунтів стерлінгів.

Ронні О'Салліван розповів: «Алі сьогодні грав не дуже добре. Вранці він грав краще, а ввечері кілька разів дозволив мені «зійти з гачка». Він був агресивний, але не зміг забити деякі кулі, які, на мою думку, він міг влучити. Це просто дало мені трохи перепочинку, і я зробив все, що міг. Постарався отримати максимальну користь і подивитися, що буде далі.

У мене була чудова кар'єра. Я люблю грати та люблю змагатися. Публіка завжди ставилася до мене добре протягом багатьох років. Це єдине, що я отримую від кар'єри – підтримку, яку я маю по всьому світу. Не лише тут, у Лондоні. Від усіх шанувальників снукера. Дякую за вашу підтримку протягом багатьох років. Я продовжуватиму, доки не перестану забивати кулі».

Алі Картер зазначив: «Це був хороший тиждень. Я засмучений, що програв фінал. Головне – здобути перемогу наприкінці дня. Я міг виграти фінал. На мене чекає багато хорошого, і я йду в правильному напрямку».

Мастерс 2024. Лондон

1/2 фіналу, 13 січня

  • Ронні O'Салліван (Англія) – Шон Мерфі (Англія) – 6:2
  • Алі Картер (Англія) – Марк Аллен (Півн. Ірландія) – 6:3

Фінал, 14 січня

  • Ронні O'Салліван (Англія) – Алі Картер (Англія) – 10:7

Сітка турніру

Відео фіналу

Оцініть матеріал
(18)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Kubok-69
Ронні - великий!!! 
Sashamar
Звичайно, вболівав за Ронні, але якби виграв Картер, не засмутився, у Аллісона трохи титулів. В останньому фреймі снукерні боги знущалися над ним, коли двічі схибив Ронні, даючи Картеру шанс, але відразу хибив Алі.О'Салліван наразі має 8-8-7 титулів Потрійної корони. Навряд чи він зробить 10-10-10, але навряд хтось повторить його досягнення в осяжному майбутньому.