Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок світу
| Оновлено 16 березня 2024, 14:53
4572
2

Відродження Віттоцці, повернення Крістіансена, непоганий виступ Джими

Огляд найцікавіших подій п’ятого етапу Кубку світу з біатлону

| Оновлено 16 березня 2024, 14:53
4572
2
Відродження Віттоцці, повернення Крістіансена, непоганий виступ Джими
Getty Images/Global Images Ukraine. Ветле-Шостад Крістіансен

Залишивши за спиною Обергоф із його традиційно жахливою погодою, найкращі біатлоністи світу, нарешті, змогли спокійно видихнути. Адже умови для змагань у іншому німецькому місті, Рупольдингу, були близькі до ідеальних. Сонце, помірний морозець, мінімальний вітер. До того ж, сам етап розтягнувся аж на п’ять днів, а гонок налічувалося стандартні три. Тож шалених навантажень на спортсменів не було. Та й профіль траси у Рупольдингу є доволі простим.

Естафета. Жінки

Перед стартом гонки звертали на себе увагу зміни у складах топових команд. Насамперед, відсутність у лавах збірної Франції лідерки загального заліку Жюстін Бреза-Буше. За шведок не виступала Ганна Еберг, а за німкень – Ванесса Фогт. І все ніяк не вибереться із застуд італійка Доротея Вірер, але до цього на старті сезону уже встигли звикнути.

Оскільки погода була прекрасною, на першому етапі сталася лише одна халепа зі стрільбою. Але яка! Норвежка Маріт Ісхол Скоган вісьмома пострілами на стійці закрила усього три мішені й вимушена була вирушити на два кола штрафу. В умовах, коли усі інші команди першого-другого ешелонів світового біатлону подібних похибок не припускалися, а на дистанції у Рупольдингу багато відіграти вкрай важко, все, що вдалося партнеркам Скоган у підсумку – підняти команду на десяту позицію. Нагадаємо, що у попередніх трьох естафетах цього сезону норвежки нижче за друге місце не опускалися, а дві з них взагалі виграли.

Оскільки зі стрільбою у найкращих команд було все гаразд, а ходом особливо ніхто не виділявся, то до екватору гонки в інтервалі 11 секунд від лідера підійшли одразу 6 команд. Найцікавіше, що трьома першими були Італія з Лізою Віттоцці, Швейцарія з Леною Хеккі-Гросс та Україна, про яку трішки нижче. Правда, кинувши оком на склади на останніх двох етапах, було зрозумілим, що за подіум мають повести боротьбу команди Німеччини, Франції та Швеції, які знаходилися поки трохи в тіні.

Це припущення підтвердилося уже на третьому етапі. Франциска Пройсс, Софі Шово та Мона Брурссон і стріляли трохи краще за конкуренток, і на трасі були не набагато, але швидшими, тож подарували четвертим номерам своїх естафетних команд можливість сперечатися за перемогу між собою. Великої інтриги, щоправда у цій суперечці не сталося. Німкеня Ганна Кебінгер апріорі поступається у класі як француженці Жюлії Сімон, так і шведці Ельвірі Еберг. Кебінгер, хоча й використала лише один додатковий патрон, на трасі нічого протиставити зірковим суперницям не змогла. Сімон є знаною кулеметницею, і після того, як на лежці вона відстрілялася з шести, а Еберг – з семи, Жюлія не дала суперниці жодного шансу помріяти про перемогу. Ідеальна стійка, і Франція вдруге святкує виграш естафети за чотири дні! Ба більше, через провал збірної Норвегії, француженки за одну гонку відіграли у суперниць одразу 200 очок і вийшли на першу позицію у Кубку націй. Такою є ціна одного заваленого етапу Скоган.

Наші

Нарешті українки приємно здивували в естафеті! У хорошу погоду на нескладній трасі їм вдалося і якісно стріляти, і більш-менш триматися ходом за записними фаворитками. Почала боротьбу Ірина Петренко, та так, що на виході після обох вогневих рубежів Україна була першою! А далі Ірина нагадала саму себе кількарічної давнини. До заміжжя та до хронічних проблем з колінами. Тоді вона, під дівочим прізвищем Варвинець, славилася тим, що могла вчепитися в естафеті за будь-яку суперницю і не відпустити все останнє коло. Зараз вона таким же чином протрималася за Анною Магнуссон та Лу Жанмонно, забезпечивши передачу естафети на третій позиції, у трьох секундах від шведки. Постає питання: і що ж то було у спринті в Обергофі?

Getty Images/Global Images Ukraine. Юлія Джима

Подругу по команді підтримала наша лідерка, Юлія Джима. Стрільбу вона відпрацювала так само бездоганно (хоч і трохи повільніше, ніж Петренко), і на екваторі гонки Україна була єдиною командою, яка обходилася без додаткових патронів. Останнє коло Джима відпрацювала також якісно, знову передавши естафету третьою, у десяти секундах від Лізи Віттоцці. Поруч, щоправда, знаходилися ще чотири збірні.

А ось щодо Анастасії Меркушиної були серйозні побоювання. Обидві попередні естафети цього сезону, в яких вона брала участь, виявлялися для неї невдалими. Але в Рупольдингу все склалося непогано. Так, не обійшлося без двох додаткових патронів у лежці та одного – у стійці. Однак такого шаленого програшу ходом уже не спостерігалося. До лідерів після етапу Меркушиної вже було біля хвилини, передала естафету вона шостою, боротьбу ж Україна вела за місця з четвертого по сьоме.

Вирішальний етап естафети знову тренери довірили Христині Дмитренко. І вдруге за чотири дні вона підтвердила правильність такого вибору. Якісна стрільба Христини на лежці відчепила від боротьби австрійку Здуч. А один додатковий патрон на стійці порівняно з трьома в італійки Каррари дозволив вийти на п’яту позицію та зберегти її до фінішу. Шкода, що не вийшло поборотися зі швейцаркою Басергою, та все ж у нинішніх умовах п’яте місце в естафеті є для нашої жіночої збірної серйозним успіхом.

Естафета. Чоловіки

На відміну від жінок, більшість чоловічих збірних не змінювали свій склад, лише декілька команд другого ешелону перетасували біатлоністів по етапах. Більшість, окрім збірної Норвегії. Вони дали відпочити не тільки Ендре Стрьомсгейму, але й самому Йоганнесу Тінгнесу Бьо! Замість них шанс отримали Йоганнес Дале та Ветле-Шостад Крістіансен, який через рішення тренерів пропустив весь минулий етап. Та все одно, виступають у біатлоні багато команд, а перемагають лише норвежці. Мабуть, весь сезон у естафетах пройде під цим девізом.

Через хорошу зимову погоду та простоту траси у Рупольдингу особливих розривів на першому етапі не було. Топ-10 вмістилась у інтервал 26-ти секунд. Звертав на себе увагу відносно невдалий старт команд Швеції та Швейцарії, які перебували у середині другої десятки. Але якщо Себастьян Сталдер на другому етапі значно підняв швейцарців у протоколі, то Єспер Нелін, настрілявши два кола штрафу на стрільбі стоячи, загнав шведів аж на 20-ту позицію з двома хвилинами відставання від лідерів. Вчергове повторилася ситуація минулого сезону, коли другий ешелон збірної Швеції змушує лідерів витягати збірну з підвалин пелотону. Мартін Понсілуома з Себастьяном Самуельссоном ціною надзусиль у підсумку підняли команду на 8-ме місце.

А лідирували на екваторі гонки ті, від кого цього й чекали. Буквально пліч-о-пліч знаходилися збірні Німеччини, Франції та Норвегії. Декілька секунд їм програвали американці, але надовго заокеанських спортсменів не вистачило. Нібито намічалася боротьба за перемогу, адже лідери німецької та французької збірних могли дати бій норвежцям без Бьо-молодшого. Ключове слово – могли. Бо в реальності цілком вистачило одного Бьо-старшого. На стійці третього етапу він відпрацював з п’яти патронів, поки Фаб’єн Клод з Бенедіктом Доллем змагалися, хто більше промахнеться. В результаті француз пішов на одне штрафне коло, а німець – одразу на два! На другу позицію вирвався швейцарець Ніклас Хартвег. До фінішу етапу Клод, щоправда, його наздогнав, проте в інтервалі 25 секунд перебували цілих 6 команд, що обіцяло цікаву інтригу.

Переможця, звичайно, це не стосувалося. Крістіансен уже традиційно спокійно закінчив зусилля партнерів по команді Норвегії колом пошани. А за інші позиції на подіумі розгорнулася серйозна боротьба. Словенець Антон Відмар та австрієць Давід Коматц стріляли якісно, але їм не вистачало лижного ходу для боротьби з топовими суперниками. Серед цих топів лежку найкраще відстріляв Кентен Фійон-Має, що дало йому більше десяти секунд переваги над збірними Німеччини, Італії та Швейцарії. Але до стрільби стоячи трійка суперників француза знову дістала. Найбільш нестабільний стрілець із цієї компанії, Жеремі Фінелло, стійку фактично завалив, використавши усі можливі додаткові патрони. Така невдача настільки засмутила швейцарця, що на останньому колі він пропустив повз себе словенця та австрійця, хоча на папері є значно кращим лижником за них обох.

Getty Images/Global Images Ukraine

Фійон-Має, Томмазо Джакомель та Філіпп Наврат дружно відстрілялися з шести патронів. Але німець зробив це майже на 10 секунд швидше за суперників, і без проблем перевагу втримав, принісши своїй збірній друге місце. А Фійон-Має, колишній володар ВКГ, програв останнє місце на подіумі значно молодшому Джакомелю. Причому програв на дистанції майже без боротьби.

Наші

Вже після першого етапу гонка для української збірної фактично закінчилася. Незважаючи на якісний виступ чотирма днями раніше в естафеті у Обергофі, Артем Прима показав слабкий лижний хід, а головне – на обох вогневих рубежах використав усі додаткові патрони, причому на лежці так і не закрив одну мішень. У підсумку естафету він передав останнім, 23-м, з відставанням у майже дві хвилини від лідерів.

Бігти останнім, більшу частину дистанції навіть не бачачи попереду суперників, дуже складно. Тому нічого особливого не продемонстрував і Дмитро Підручний. Посередній виступ капітана, і обігнати йому вдалося тільки зовсім слабенького болгарина.

На непогану оцінку серед усіх українців заслуговує хіба Денис Насико. Він вперше цього сезону взяв участь у естафеті, замінивши після обергофського провалу Антона Дудченка. Закривши десять мішеней з десяти, Насико намагався боротися на трасі і відіграв завдяки цьому три позиції.

Непогано починав останній етап і Віталій Мандзин. Якісна стрільба лежачи дозволила йому обійти румуна та скоротити відстань до 25 секунд до одразу кількох не найсильніших команд. Але стійка завершилася для Мандзина колом штрафу. Правда, навіть так він випередив молдованина, проте у фінішному створі програв фотофініш естонцю. Тож у підсумку абсолютно жахливе 18-те місце серед 23-х команд. Найгірший результат у естафеті за останні 5 років і величезні питання до Юрая Санітри.

Спринт. Жінки

За умов сприятливої біатлонної погоди, для перемоги у спринті біатлоністкам необхідно було стріляти чисто. З головних фавориток гонки таким могла похвалитися лише Інгрід Тандреволд. Норвежка пішла в гонку під третім стартовим номером, і спочатку важко було уявити, що її час так і залишиться нездоланним орієнтиром для всіх, але саме так і сталося. Неспішна, проте точна стрільба та вибуховий лижний хід – ось складові перемоги Тандреволд.

За другу позицію із так само чистою стрільбою розгорнулася боротьба між Моною Брурссон та Лізою Віттоцці. Сама наявність шведки у цій боротьбі виглядала великою сенсацією, ще й у підсумку вона випередила італійку на 0,8 секунди та показала свій найкращій у кар’єрі результат на Кубку світу. Шведки у принципі найкраще виглядали у гонці з усіх збірних. Лінн Перссон теж з ідеальною стрільбою стала сьомою, а Ельвірі Еберг дістатися до п’ятої позиції не завадили навіть два кола штрафу.

Не одна Ельвіра серед фавориток багато настріляла. Представниці топ-10 загального заліку Кубка світу серед жінок ніби змовилися між собою. Відразу шестеро (!) з них промахнулися по два рази, попри чудову біатлонну погоду. У підсумку Франциска Пройсс, яка лідирувала після першого вогневого рубежу, стала 9-ю, Жюлія Сімон – 10-ю, Жюстін Бреза-Буше у жовто-червоному бібі лідерки як всього Кубка світу, так і заліку спринтів – 12-ю, Лена Хеккі-Гросс – 17-ю, Каролін-Оффігстад Кноттен – 25-ю.

Відзначити варто четверту позицію Лу Жанмонно з чистою стрільбою, яка за чотири проведених спринти у сезоні промахнулася сумарно лише двічі. Яніна Хеттіх-Вальц, у свою чергу, вдруге поспіль потрапляє до квіткової церемонії спринтів.

Результати гонки серйозно загострили боротьбу серед лідерів у Кубку націй. Франція продовжує лідирувати, але Норвегія так само поруч. А до самих норвежок почали підбиратися шведки.

Наші

Оскільки після проведеної у середу естафети Ірина Петренко, Анастасія Меркушина та Христина Дмитренко відправилися до Антгольца, де повинні провести гірський збір перед чемпіонатами Європи та світу, то сподіватися у спринті, за великим рахунком, українські вболівальники могли лише на Юлію Джиму. І лідерка збірної не підвела. Стартувавши у першій групі, вона влучно, хоч і нешвидко, провела обидві стрільби, і непогано поборолася на фінальному колі. Підсумковий тринадцятий результат нещасливим для Юлії не назвеш, адже він став найкращим для неї у сезоні в особистих гонках.

Всі інші українки не потрапили у гонку переслідування. Любов Кип’яченкова з трьома промахами стала 68-ю, Надія Бєлкіна з двома – 70-ю, Юлія Городна з двома – 83-ю. Результати, м’яко кажучи, не найкращі, але навряд чи мають дивувати.

Незважаючи на це, дев’ятій позиції збірної України у заліку Кубка націй ніщо не загрожує. Словенки далеко, правда, й дістати австрійок, які знаходяться на восьмій позиції, нашим дівчатам теж буде доволі складно.

Залік Кубка націй. Жінки

Спринт. Чоловіки

У чоловічій гонці проглядались певні паралелі з жіночим спринтом. Так само за умов класної біатлонної погоди мало хто з фаворитів провів обидві стрільби чисто. Так само перемогу здобув представник збірної Норвегії. І навіть у такому самому стилі, як напередодні Інгрід Тандреволд. Ветле-Шостад Крістіансен повільно та точно стріляв і дуже швидко пересувався по трасі. Але, на відміну від співвітчизниці, похвилюватися Крістіансену після фінішу довелося більше. Справа в тому, що його час після другого вогневого рубежу значився тільки другим. П’ять секунд у нього вигравав Емільєн Жаклен, який вперше в сезоні закрив усі мішені хоч в якійсь гонці. А далі сталося те, що у мас-старті в Ленцерхайде. Сили якось миттєво залишили француза. У Швейцарії це сталося після середини дистанції, зараз же – на фінальному колі. Провал виявився настільки серйозним, що Жаклен програв конкурентам за 3,3 кілометри більше 25-ти секунд і навіть не потрапив на подіум, ставши четвертим.

Другим же несподівано став італієць Томмазо Джакомель, якому не завадило й коло штрафу. Найбільше ж, мабуть, зрадів невдачі Жаклена Тар’єй Бьо. Програючи французу після стійки 26 секунд, важко було сподіватись його обійти та доскочити подіуму, але у підсумку сталося саме так. Ще одним позитивним моментом для Тар’єя стало те, що йому вдалося скоротити майже на третину відставання у загальному заліку Кубка світу від брата. Йоганнес Тінгнес був тінню самого себе, показавши дев’ятий час як у всій гонці, так і за чистою швидкістю.

П’ятеро норвежців у топ-10 спринту навряд чи вже можуть когось здивувати. А ось сьоме та восьме місця швейцарців Себастьяна Сталдера та Нікласа Хартвега обов’язково потрібно виділяти. Вони нарешті були конкурентними не тільки на стрільбі, а й на лижні. Хартвегу потрапити до десятки не завадило навіть коло штрафу, з яким він виграв дві секунди у самого Принца біатлону з ідентичною стрільбою. Юстус Штрелов став найкращим із німців, посівши шосте місце. Ще варто відзначити 12-ту позицію 21-річного Кемпбелла Райта. Перспективний колишній новозеландець, а тепер американець провів першу вдалу особисту гонку в сезоні.

У Кубку націй величезні відриви одна від одної мають збірні Норвегії, Німеччини та Франції. Єдиною цікавинкою стало те, що італійці на одне очко обішли шведів після невдалого спринту (жодної людини у топ-20!) у виконанні скандинавів.

Наші

Після провальної естафети Дмитро Підручний та Артем Прима вирушили на збір для підготовки до чемпіонатів Європи та світу до австрійського Обертілліаха. Тож шанс показати себе у першій команді отримав Денис Насико, якого було викликано з кубка IBU після низки непоганих результатів. І саме Насико став найкращим у команді, єдиним, хто пройшов дистанцію без промахів. Проблема в тому, що швидкості Денису вистачило лише на те, щоб забігти у очкову зону, зафіксувавши на фініші 39-й результат. Менше 3-х секунд Насику програв Тарас Лесюк з одним промахом, але цього вже не вистачило для набору залікових очок: образлива 41-ша позиція.

Оптимістично розпочинав гонку наймолодший учасник команди Віталій Мандзин. Після чистої першої стрільби він був у топ-20, але дві незакриті мішені на стійці та слабке фінішне коло відкинули його на 53-тє місце.

Артем Тищенко з одним промахом ледве кваліфікувався в гонку переслідування з 59-м результатом. А для Антона Дудченка спринт, по суті, закінчився вже на проблемній лежці. Після двох промахів його швидкість впала настільки, що навіть із чистою стійкою він став лише 70-м. Регрес Антона у поточному сезоні уже для всіх став очевидним.

Після настільки невдалого для українських чоловіків етапу до десятого місця збірної у Кубку націй на відстань 13-ти очок наблизилася команда Фінляндії. Фіни нічого видатного у Рупольдингу не показали, але якщо українці продовжать виступи у тому ж дусі, суперникам і не потрібно буде робити спортивних подвигів, щоб отримати квоту у 5 людей на гонку на наступний сезон.

Залік Кубка націй. Чоловіки

Гонка переслідування. Жінки

Жіночий персьют розпочався доволі дивно. Вже на першому вогневому рубежі усі найближчі переслідувачки переможниці спринту Інгрід Тандреволд синхронно промахнулися по разу. Трохи позаду них найкращі біатлоністки у заліку гонок переслідування Ельвіра Еберг, Жюлія Сімон та Жюстін Бреза-Буше взагалі настріляли по два штрафні кола й вибули з боротьби за подіум. Тож на другу-третю позиції з дев’ятого та одинадцятого стартових місць стрибнули Франциска Пройсс та Юні Арнеклейв. Перевага Тандреволд уже була в район 35-40 секунд.

Далі почалися гойдалки. На дистанції лідерка гонки відігравала у суперниць декілька секунд, але через повільну стрільбу на вогневому рубежі ці секунди їм повертала. Статус-кво тримався до першої стійки, коли Тандреволд промахнулася останнім пострілом. Шансом серед переслідувачок скористалися вже згадана Арнеклейв та третя призерка спринту Ліза Віттоцці. Чиста стрільба дозволила їм вийти на трасу через декілька секунд після того, як Тандреволд подолала штрафне коло, і ще за пару хвилин наздогнати її.

Здавалося, що доля гонки вирішуватиметься на останньому вогневому рубежі. Але, як би банально це не звучало, ніхто не хотів поступатися. Троє дівчат закрили усі свої 15 мішеней! На фінальному колі дистанції швидкостей суперниць не витримала Арнеклейв, наймолодша з тріо. Віттоцці ж із Тандреволд влаштували фінальний спурт, в якому сильнішою несподівано виявилася італійка. Здається, тільки зараз Віттоцці остаточно повернула собі кондиції, в яких вона перебувала до хвороби, перенесеної ще в Естерсунді.

Getty Images/Global Images Ukraine. Ліза Віттоцці та Інгрід Тандреволд (праворуч)

Четвертою, як і у спринті, стала Лу Жанмонно, а на п’яту позицію з 17-ї пробилася Лена Хеккі-Гросс. Відзначимо найкращий прорив у гонці у виконанні Маркети Давідової. Чиста стрільба допомогла їй дотягнутися до 11-го місця після аж 46-го у спринті.

Жюстін Бреза-Буше з чотирма промахами посіла 7-ме місце і втратила першу позицію у загальному заліку Кубка світу. На 9 очок її випередила Тандреволд. Ліза Віттоцці – вже третя.

Наші

З українок у гонку переслідування відібралася лише Юлія Джима. І у персьюті вона зробила ставку на якісну стрільбу. На дистанції вона трохи програвала найближчим суперницям, але стріляла спокійно та чітко, закривши усі 20 мішеней! Класна снайперська робота! Те, що ухил було зроблено на точність стрільби, стало зрозуміло на останньому колі, на яке Джима вийшла 17-ю. Нарешті увімкнувшись на дистанції, вона змогла випередити двох біатлоністок та посісти 15-ту сходинку. Етап у Рупольдингу є першим, який лідерка збірної України може занести собі в актив цього сезону. Як результат – уже 22-ге місце загального заліку, при тому, що в Естерсунді Джима не виступала через наслідки хвороби.

Загальний залік Кубка світу. Жінки

Гонка переслідування. Чоловіки

Перша половина чоловічого персьюту пройшла на диво спокійно. За дві стрільби лежачи можна відзначити два промахи другого призеру спринту Томмазо Джакомеля та три хиби Емільєна Жаклена. Проте вони були достатньо швидкими для того, щоб балансувати на межі топ-10 та не втрачати шанси навіть на подіум. Лідирував же переможець спринту Ветле-Шостад Крістіансен, другим та третім приблизно зі стартовими відставаннями від нього йшли співвітчизники Тар’єй Бьо та Йоганнес Дале.

Справжня спека, як і заведено у персьютах, розпочалася на стрільбі стоячи. На першій же стійці по промаху зробили і Крістіансен, і Бьо-старший (що не завадило їм залишитися на перших двох позиціях), а Дале пішов одразу на два штрафні кола. Завдяки трьом рубежам без промахів, на третє місце вийшов швейцарець Себастьян Сталдер. Оскільки він не має високої швидкості, на трасі його дуже швидко дістала група переслідувачів.

На вирішальну стрільбу Крістіансен, як і раніше, прийшов на самоті, випереджаючи Тар’єя Бьо на 20 секунд. Ще у 25 секундах позаду знаходився цілий натовп з дев’яти біатлоністів. Крістіансен розпочинає стрільбу і… маже двома останніми пострілами. Тар’єй бачить це, стріляє сам – теж два промахи! З усіх переслідувачів закрити всі мішені змогли четверо: Йоганнес Тінгнес Бьо, Йоганнес Дале, Емільєн Жаклен та Юстус Штрелов. Останні двоє, звісно, не можуть конкурувати ходом із зірковими норвежцями, і до середини кола відстали. З-поміж партнерів по команді наразі найшвидшим є Дале, що він і підтвердив, зробивши собі запас ще в останньому підйомі перед фінішем, а потім втримавши його. А на фінішній прямій Крістіансен випередив Бьо-молодшого, вчергове довівши, що найкращого біатлоніста останніх років у цьому сезоні цілком можна перемагати. Сам же Ветле-Шостад за один етап показав два найкращі свої результати у сезоні в особистих гонках. Виходить, відсторонення його від збірної на етап у Обергофі спрацювало на повну.

Варто відзначити Емільєна Жаклена, якому цього разу вже вистачило сил на усю дистанцію. Четверте місце у настільки конкурентній гонці є, мабуть, ще більшим досягненням для нього, ніж аналогічна позиція у спринті. Тар’єй Бьо – тільки сьомий. Мартін Понсілуома, незважаючи на чотири промахи, завдяки шаленому фінішному колу став восьмим, хоча стартував 25-м.

У загальному заліку Кубка світу перші позиції посідають вже не п’ятеро норвежців, а шестеро. До п’яти партнерів по команді після блискучого етапу доєднався Крістіансен. Бьо-молодший випереджає Бьо-старшого на комфортну відстань, а у спину Тар’єю вже дихає Йоганнес Дале.

Наші

У гонку переслідування пробилися четверо українців, і нічого видатного за відсутності капітана вони прогнозовано не показали. Найкращим став Денис Насико, який фінішував 37-м з двома промахами, покращивши на дві позиції результат спринту.

Артем Тищенко стартував 59-м і завдяки якісній стрільбі міг розраховувати пробитися у залікову зону, але останній, 20-й постріл пішов повз мішень. Тож довелося задовольнитися 43-ю позицією.

Зовсім не склалася гонка у Тараса Лесюка та Віталія Мандзина. Оба зробили по 4 промахи, показали слабку швидкість по дистанції та посіли, відповідно, 49-те та 52-ге місця.

Загальний залік Кубка світу. Чоловіки

Після двох німецьких етапів біатлонний Кубок світу переїжджає до Італії, в Антгольц-Антерсельву. Там у четвер, 18 січня, о 15.20 за Києвом відбудеться чоловіча коротка індивідуальна гонка.

Станіслав МАТУСЕВИЧ

Оцініть матеріал
(13)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Анчелотті зізнався Луніну, чому залишив його у запасі в останньому матчі
Футбол | 27 квітня 2024, 00:08 1
Анчелотті зізнався Луніну, чому залишив його у запасі в останньому матчі

У старті «Реала» зіграв Кепа Аррісабалага

Стало відомо, скільки Реал заплатив за трансфер Луніна Зорі
Футбол | 27 квітня 2024, 00:05 16
Стало відомо, скільки Реал заплатив за трансфер Луніна Зорі

На українського воротаря свого часу претендували «Наполі» та «Ліверпуль»

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
luceorius
 Вже вкотре аналіз етапу набагато якісніший, без жодних упереджень, виступів наших біатлоністів.
Zhenya1971
Готуються постійно за кордоном, а результати???  для чого на це витрачати кошти? немає ніякого сенсу