Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок світу
| Оновлено 14 сiчня 2024, 00:18
2290
1

Тарас ЛЕСЮК: «Останнім пострілом треба було влучати»

Український біатлоніст – про спринт на етапі Кубка світу в Рупольдингу

| Оновлено 14 сiчня 2024, 00:18
2290
1
Тарас ЛЕСЮК: «Останнім пострілом треба було влучати»
Getty Images/Global Images Ukraine. Тарас Лесюк

Український біатлоніст Тарас Лесюк поділився думками щодо спринту на етапі Кубка світу 2023/24 в німецькому Рупольдингу.

Тарасе, прикро, але ви зупинилися всього в одному кроці від залікової зони, чого сьогодні не вистачило, щоб показати трішки кращий результат?

– Чого не вистачило? Та зрозуміло, що останнім пострілом треба було влучати, це був ключовий момент сьогоднішньої гонки, який відділив мене від залікової зони і значно кращого результату на фініші.

Чим обумовлений промах на другій стрільбі?

– Щодо промаху, то, мабуть, я думками вже був на трасі, не вистачило цієї холоднокровності та витримки, щоб не поспішаючи, спокійно все закрити і вирушати на фінішне коло.

До Рупольдинга ви виступали на черговому етапі Кубка IBU в італійському Мартелі, наскільки вам важко перелаштовуватися з тієї достатньо спокійної атмосфери до адреналіну, інших швидкостей, шуму трибун, нервів Кубка світу?

– Якщо порівнювати ці два кубки, то мені комфортніше та й приємніше виступати на Кубку світу. Тут адреналін, азарт, можливість змагатися із топовими атлетами на трасі та стрільбищі. Така атмосфера, вболівальники — все це дуже імпонує. Однозначно, Кубок світу мені більше подобається.

Як почуваєте себе перед завтрашньою гонкою переслідування?

– Щодо самопочуття, то все начебто непогано. Були невеликі проблеми на фінішному колі із правою ногою — вона трохи затерпла. Не можу навіть пояснити чому, але права стопа і частина ноги до коліна якось заніміли. Та в цілому самопочуття хороше, тож вже налаштовуюся на завтрашній старт.

Нагадаємо, що у спринті Тарас Лесюк посів 41-ше місце.

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
PETP0
І щоб це змінило? Ім'я цій збірній - мертві бджоли.