Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Фехтування
| Оновлено 13 сiчня 2024, 23:02
1483
0

Фехтувальники-втікачі з росії хочуть представляти США на Олімпіаді-2024

Константін Лоханов, а також сімейна пара Біда публічно засудили військове вторгнення в Україну

| Оновлено 13 сiчня 2024, 23:02
1483
0
Фехтувальники-втікачі з росії хочуть представляти США на Олімпіаді-2024
USA Today. Сергій та Віолетта Біда

Троє російських фехтувальників – Константін Лоханов, а також сімейна пара Сергій та Віолетта Біда – сподіваються отримати американське громадянство та представляти Штати на Олімпіаді-2024 у Парижі.

Спортсмени емігрували за океан після початку повномасштабного вторгнення їхньої рідної недокраїни до України й улітку вже виступали на чемпіонаті США під нейтральним статусом.

Олімпійський та Паралімпійський комітети США, а також Федерація фехтування країни висловили підтримку втікачам, яких на батьківщині оголосили у розшук. «Усі троє спортсменів пішли на жертви ціною величезних особистих витрат, піддали своє життя ризику, щоб мати можливість представляти нашу націю. Ми просимо вас докласти зусиль, щоб підтримати їх у надзвичайній ситуації», – наводить слова генерального директора USA Fencing Філа Ендрюса, адресовані Конгресу, видання USA Today.

Додамо, що для набуття американського громадянства необхідно, щоб Конгрес ухвалив спеціальний закон та під ним поставив свій підпис президент Байден. При цьому повідомляється, що Лоханов та сім'я Біда поставили всі необхідні підписи, необхідні для участі у змаганнях під егідою американської федерації, а також публічно засудили політику росії та військове вторгнення в Україну.

Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.