Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 14 сiчня 2024, 06:44
6387
12

Сміт має бути упевненим в бою з Бетербієвим. Тільки так може перемогти

Британець матиме шанси

| Оновлено 14 сiчня 2024, 06:44
6387
12
Сміт має бути упевненим в бою з Бетербієвим. Тільки так може перемогти
BoxingScene. Каллум Сміт (праворуч)

13 січня у Квебеку, Канада, чемпіон світу за версіями IBF, WBC та WBO Артур Бетербієв (19-0, 19 КО) зустрінеться із британцем Каллумом Смітом (29-1, 21 КО). Обидва боксують не так часто, як можна було б, але шанси претенденту дають лише одиниці.

Чи справедливо це?

Бетербієв – домінуючий чемпіон. Але його час колись має прийти

Важливо одразу сказати, що росіянин Артур Бетербієв – ніякий не канадець. Він російський друг чеченського диктатора Рамзана Кадирова і зрозуміло, що саме на перемогу Сміта буде розраховувати все українська боксерська спільнота.

Каллум Сміт – цікавий, різнобічний боксер. За габаритами та можливостями він точно не загубився би навіть у надважкій вазі. Добре, про можливості говорити складно, поки не побачив, але за габаритами точно. 191 сантиметр зросту та 198 сантиметрів розмах рук – це габарити, аналогічні до Олександра Усика.

Зараз Каллум – представник напівважкої вагової категорії. А це до 79,3 кілограмів. Але габарити у боксі вирішують мінімум. Відверто – не найголовніша складова. Олександр Усик недавно це довів. А що казати про того ж Менні Пак’яо.

Більш важливе питання – як боксер користується цими габаритами. І Каллум робить це вправно. По-перше, страшенно міцний удар. Понад 70 відсотків нокаутованих суперників – крутий показник. Але за ним ховаються справді страшні нокаути. В андеркарді першого бою Усика та Джошуа Каллум Сміт зніс Джильберто Кастільо Ріверу. Домініканець упав настільки стрімко і настільки довго лежав, що його навіть не показувала камера. Страшний нокаут.

Удари Сміта дійсно руйнують. Давати увійти йому в ритм бою і розігнатись – похоронити свої шанси на перемогу. Користуючись довжелезними руками, він не підпускає опонентів ближче. Насипає важкими кулаками, не дає відпочити. І знаходить таки той самий удар. Причому, доволі часто, швидко. Останній нокаут у чемпіонських раундах відбувся аж у 2016 році. Потім були або перемоги рішенням суддів, або швидкі нокаути – до сьомого раунду включно. Або поразки. Точніше, поразка – одна.

У 2020 році британець Каллум Сміт зустрівся із Саулем Альваресом. Мексиканець дійсно прийняв виклик. Незадовго до цього він побив ще більшого британця Роккі Філдінга, але за навичками Роккі і близько з Каллумом не стоїть. А от Сміт виглядав проблемою, хоч нею й не став.

Прямо на старті поєдинку Канело вразив ціль – влучив боковим у ліву руку британця. По-перше, це загальна фішка Альвареса. Силовими він просто розбиває блоки суперника. Б’є по м’язах, вони все гірше тримають руки опонента і ті обвисають. Але зі Смітом вийшло ще краще. Головний удар Каллума – лівий боковий. Саме в цю руку влучив мексиканець так, що травмував м’яз. Рука працювала погано, і потенційно круте протистояння перетворилось на перемогу Альвареса.

Після цього британець повернувся. Набрав вагу, побив двох суперників, обидва рази майстерно. Спочатку нокаутував Кастільо, про якого йшлося вище. Потім француза Меттью Бодерліка. Також нокаутом, але у четвертому раунді. І нарешті отримав ще один титульний шанс.

Тепер Сміт має шанси на апсет. Звісно, на нього ставлять не дуже багато людей. Суперник – чемпіон зі ста відсотками нокаутів, який останнім часом не так, щоб змушував у собі сумніватись. Чи змушував?

boxingnewsonline.net. Каллум Сміт (праворуч)

Ставши формально канадцем, Артур Бетербієв продовжив боксувати з купою титулів на плечах. Але виходить у ринг нечасто. В середньому – один раз на рік. І це майже у 39 років.

Понад один раз Бетербієв боксував спочатку у 2019 році. Тоді він спочатку нокаутував Каладжича, а потім замучив Олександра Гвоздика, який виявився взагалі не готовим фізично до протистояння. А потім у 2021-му – нокаути Адама Дейнеса та Маркуса Брауна. У 2020-му, наприклад, Артур не боксував.

Після цього - по одному поєдинку. У 2022 році був швидко переможений Джо Сміт. У 2023 році побитий Ентоні Ярд. Перше протистояння з вищеназваних дійсно не викликало жодних запитань. Джо впав швидко і по справі. І загалом, які можуть бути запитання, коли суперник – посередній боксер саме в плані боксу, а не тиску та важкості ударів, а ти ловиш його на помилці гарним рухом та ударом? У другому Ярд показав клас.

Звісно, Ентоні не видав щось, що можна було б назвати топовим виступом. Але це був чи не його максимум. Британець не сипався під ударами. Цього боялись, бо Ковальову він програв після джебу. Відповідав і сам тиснув. І головне – влучав. Доволі багато. Моментами здавалось, що Бетербієв навіть не дуже просто дихає, але переводити дух та повертатись він вміє.

А от Ярд так не вміє і такого здоров’я від природи не має. От і програв. Суто по-боксерськи Ентоні не виконав все, що треба було. Ще й фізично не потягнув.

Проте британець поставив питання до росіянина щодо віку та здатності бути тим, що і раніше. Є надія, що інший британець знайде правильні на них відповіді.

Хто фаворит?

На Артура Бетербієва можна поставити з коефіцієнтом 1.22. На Каллума Сміта – з коефіцієнтом 4.33. Загалом, все по справі.

Проблема Каллума у тому, що він – не дуже рухливий боксер. Він класно рухається, так. Але це – не умовний Усик. Не темповик, який може перерухатись і перестріляти суперника з дистанції. А отже, доведеться зупинитись.

Тут вже буде питання до його фізичної та психологічної готовності. Гвоздик якось казав, що Бетербієв недооцінений, як боксер, але переоцінений, як нокаутер. Тобто, удари важкі, але не страшенні. Просто вони точні й постійні, що вибиває всі сили з тебе.

Сміт – не з тих бійців, які розвалюються морально. Він протримався з Канело з одною рукою весь бій. Тепер головне, щоб вистачило фізичної та тактичної готовності. Перепрацьовувати опонента з дистанції та зберігати її. Бити важко, ловити тим самим боковим. Це шлях до перемоги. Бути упевненим у своїх силах та робити максимум. Артур добре тримає удар, але не ідеально. Шанси мають бути навіть на нокаут.

Оцініть матеріал
(23)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 12
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Lex Aries
Пора цю кадиркину чмоню відправляти на пенсію.
cooperchack
Пидарас бородатый чтоб ты здох!
Макс Максов
З дитинства за Сміта!
Андрей Шевченко
Хороший кацап - дохлий кацап !
Сміх
Підтримую Макса, з дитинства за Сміта.
Але не розумію, чому такі малі шанси Каллуму дають? адирівець боксує рідко бо постійно лікує травми і йому цього місяця буде 39. Високі шанси, що кацап або поламається, або постарів.
Марат Яхин
интересное сообщение про допинг Бетербиева Почему то проигнорровано автором  Точнее  странноватые показания от 6 декабря... Посмотрел  его бои ме кажется  Почему он не  работаетс дистанции с такимим руками  Работать как Кличко  леврй правой - вязать ..Пусть не всегда эстетично зато победно
Yeger
Смерть кацапо-кадирівцю.
Sub Zero
Очередная жертва для БТР