Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інше
| Оновлено 12 сiчня 2024, 05:07
2586
2

Нова війна. США та Британія завдали авіаударів по об'єктах хуситів у Ємені

Сталися вибухи у столиці Ємену та багатьох інших населених пунктах

| Оновлено 12 сiчня 2024, 05:07
2586
2
Нова війна. США та Британія завдали авіаударів по об'єктах хуситів у Ємені
Twitter

США та Велика Британія за підтримки Австралії, Нідерландів, Бахрейну і Канади вночі проти 12 січня завдали спільних ударів по об'єктах хуситів в Ємені, заявив офіційний представник Пентагону.

Це сталося у відповідь на атаки хуситів на кораблі в Червоному морі і Аденській затоці. Вражено більше десятка цілей, починаючи від навчальних центрів і закінчуючи сховищами для безпілотників.

Сталися вибухи у столиці Ємену, місті Сана, та багатьох інших населених пунктах. Йде комбінована атака авіації та флоту США та Британії.

В повітряному просторі Ємену діють військові літаки США і Великої Британії. Також очікується офіційний виступ президента США Джо Байдена щодо поточної ситуації.

Протиракетна ППО на американських об'єктах по всьому Близькому Сходу приведена в повну бойову готовність. Також у бойову готовність приведені армії Ізраїлю, Саудівської Аравії та ОАЕ.

Американо-британська операція проти Ємену триває рейдами, адже є купа цілей. Повідомляється про численні вибухи у десятках різних міст.

Хусити діють у Ємені та користуються підтримкою Ірану. Хусіти оголошені терористичною організацією та вступили у війну між Ізраїлем і ХАМАС на боці ХАМАС. Вони застосовували ракети та БПЛА проти Ізраїлю, а також атакують торгові судна у Червоному морі.

Втім, як зазначає експерти, атаки на Ємен не вирішать проблему, й такий підхід не є цілісною стратегією.

Отже, виникла серйозна загроза нового військового конфлікту на Близькому Сході. Напередодні ввечері адміністрація Джо Байдена анонсувала лідерам Конгресу, що США і Велика Британія завдадуть авіаударів по хуситам у Ємені.

Оцініть матеріал
(16)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
⬆️
Там "Томагавками " лупят, а нам дают на 299 км. ((
Андрей Шевченко
Нам так по кацаським містам потрібно