Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Єврокубки
| Оновлено 13 сiчня 2024, 02:55
230
0

Тренер Прометея: «Париж – це впевнена команда, яка біжить»

Мантас Шерніус розхвалив опонентів українського клубу в Єврокубку

| Оновлено 13 сiчня 2024, 02:55
230
0
Тренер Прометея: «Париж – це впевнена команда, яка біжить»

Перший помічник головного тренера БК Прометей Мантас Шерніус розповів, до чого команда має бути готова у грі Єврокубка з «Парижем» насамперед і чи можна сподіватися на допомогу Ді Джея Кеннеді та Джіана Клавелла 10 січня у Парижі.

– Париж наразі має найбільше перемог серед усіх учасників Єврокубка. Що ви відзначите насамперед у грі наступного суперника?

– Так, Париж - лідер нашої групи. Відзначу, що вони грають з великою впевненістю у власних силах і насправді виступають дійсно добре в Єврокубку. Ми повинні підійти до цієї гри сильними насамперед з психологічної точки зору. Втім, ми маємо бути готовими також фізично до дуже швидкої гри наших опонентів. Париж – це команда, яка біжить. Кожного матчу 11–12 гравців тримають височенний темп і велику інтенсивність. Передусім ми маємо бути готовими до цього.

Також наше завдання – зупинити їхніх лідерів. Гра починається з задньої лінії, саме захисники контролюють усе в цій команді. Надір Хіфі – їхня скорінг-машина. Ми повинні зосередити велику увагу на ньому. І ми маємо контролювати щит. Так, Прометей на другому місці в Єврокубку за підбираннями у нападі (12,9), однак Париж – на п’ятому і робить лише на одне підбирання менше (11,7). Вони грають дуже щільно у захисті, тиснуть на м’яч по всьому майданчику. Тож ми маємо підійти до гри готовими ментально битися 40 хвилин.

– Ді Джей Кеннеді зіграв лише 4 хвилини проти Калева-Крамо 6 січня. Він ще не готовий грати в Єврокубку?

– Якщо гравець потрапляє у ростер, він має бути готовий грати. Але тренер вирішує, який гравець принесе найбільше користі у цьому конкретному поєдинку. Тому проти певних суперників хтось грає більше, хтось менше.

– Чи зможе Джіан Клавелл зіграти в середу?

– Поки що не можу відповісти на це запитання. Лікар прийматиме рішення щодо Клавелла ближче до гри.

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.