Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок світу
| Оновлено 11 сiчня 2024, 02:19
1154
1

Микола ЗОЦ: «Рухаємося потроху на шляху створення жіночої команди»

Тренер збірної України – про жіночу естафету на етапі Кубка світу в Рупольдінгу

| Оновлено 11 сiчня 2024, 02:19
1154
1
Микола ЗОЦ: «Рухаємося потроху на шляху створення жіночої команди»
biathlon.com.ua. Микола Зоц

Старший тренер жіночої збірної України з біатлону Микола Зоц поділився думками щодо жіночої естафети на етапі Кубка світу в німецькому Рупольдінгу.

«Нічого особливого не сталося – рухаємося потроху на шляху створення жіночої команди. Як я казав, десь буде краще, десь буде гірше. Але головне, що потихеньку жіноча команда створюється, і це насамперед тішить. На сьогодні, буду чесним, це для нас, напевне, трошки завищене місце. Але це біатлон – вистачає команд, які достойні на це місце.

У Рупольдінгу, у порівнянні з Обергофом, наче як на курорті. Тут вітру майже немає. На перше місце тут виходить не тільки точність, але й швидкість стрільби, бо всі стараються. Треба і на колах старатися, щоб не відпадати. Є своя специфіка, але комфортно.

Петренко може відпрацювати як слід на першому етапі, але у цій естафеті вона трошки перевершила себе на сьогодні. Ще від початку сезону я казав, що їй треба час, аби стабілізувати стрільбу. Я дуже за неї радий. Для мене найважливіше, аби кожна з них психологічно в себе повірила. Тоді уже можна працювати з людиною.

Чи привітав Анастасію Меркушину з етапом? Вона з чотирьох додаткових патронів команди використала три. Але видно, що вона відчуває відповідальність, є зсув у психології, перш за все. Тож все буде нормально.

Роль фінішерки підходить Христині. Ми ж пробували її на першому етапі, мені здалося, що то не її. Основне, що в неї є – це психологія та врівноваженість. Вона швидко орієнтується, якщо якась незапланована ситуація відбулася. У неї все це є. Але все одно: якщо створювати команду-претендента на медалі, треба буде додати швидкість на третьому-четвертому етапі. Це вже робота на наступний рік – за місяць такі речі не змінюються, а за рік уже можна додати багато чого у цьому компоненті.

В спринті ідеально було б, щоб вони щось дали для збірної у заліку Кубка націй. Але ситуація така, що в принципі нічого страшного не буде, щоб нам втриматися в топ-10.

Зараз на Кубку IBU перебуває п'ять дівчат і на Кубку світу — семеро. Мені треба із цих дванадцяти вибрати сім спортсменок на чемпіонат Європи. А потім уже з тієї сімки – шість, які поїдуть на чемпіонат світу. Хочу, щоб це було визначено після Антгольца.

Це в мене на першому місці зараз. І цей спринт в Рупольдингу – він теж показник. Ось був спринт на Кубку ІBU в Ріднау – там Аня Кривонос себе непогано проявила. Будемо дивитися також спринт в Рупольдингу», – сказав Зоц.

Нагадаємо, що українська четвірка в естафеті посіла п'яте місце.

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Василий Гредюшкин
А  що  з   Блажко??