Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок світу
| Оновлено 03 сiчня 2024, 23:29
1154
0

Виталий МАНДЗИН: «Сподіваюся, що організатори знають, що робити»

Український біатлоніст – про перенесення старту етапу Кубка світу в Оберхофі

| Оновлено 03 сiчня 2024, 23:29
1154
0
Виталий МАНДЗИН: «Сподіваюся, що організатори знають, що робити»
IBU. Виталий Мандзин

Український біатлоніст Віталій Мандзин поділився думками щодо перенесення старту етапу Кубка світу в німецькому Оберхофі через погодні умови.

«Я тут взимку вперше, але всі кажуть, що це стандартна і звична погода для Оберхофа. Зараз тут сильний, рясний дощ, особливо на нашому тренуванні, туман періодично затягує на стрільбищі, плюс температура +7 градусів. Загалом все «ідеально» для проведення Кубка світу. Траса — дуже багато камінців, нечиста, з тирсою. Гадаю, що кожний спортсмен, який прийде на тренування, буде «в захваті» від того, що зараз в Оберхофі.

На Кубку IBU з погодою і трасою все було прекрасно. Не знаю, напевно, лише на чемпіонаті України таке спіткало. На Кубку світу це лише мій третій етап, з такою погодою вперше зіштовхуюся. Але ми професіонали, маємо бути готові до будь-яких погодних умов.

Сніг є лише на трасі. 2 січня, коли ми лише приїхали, було трохи снігу на траві. Зараз сніг лише на трасі, цілу ніч падав дощ, вранці теж. Коли ми закінчили тренування, на десятки хвилин він припинив падати, але це не змінює ситуації. Сніг є місцями, але мінімально. Лише на трасі. Та й те: з такою погодою, гадаю, це ненадовго.

Головна задача на тренуванні — налаштуватися на стрільбу: підготувати правильно гвинтівку і налаштувати її до стрільбища, як ми робимо постійно на пристрілках, коли приїжджаємо на нове місце. У принципі, з цією задачею я впорався: пройшов трасу, подивився коло, зрозумів, що далі сенсу кататися немає. Ти проїжджаєш лише коло – і мокрий аж до нитки. Тому кататися за таких погодних умов – не хочеться захворіти.

Ми ввечері плануємо в «трубі» покататися. Юрай домовився, там хороші умови. На це не впливатиме погода, тому покатаємося там, зосередимося безпосередньо на роботі на лижах. Там є щорічно сніг, гадаю, що це правильне рішення, щоб не мокнути під дощем

Ми були в кімнаті, Юрай написав у групу, що перенесли гонку на п'ятницю. З одного боку, це плюс, бо маємо більше часу, аби підготуватися, відійти від дороги, бо лише [2 січня] приїхали в Оберхоф. З іншого боку, це великий мінус – доведеться три дні поспіль бігти гонки. Це фізично важко. Є свої плюси та мінуси, але з усім впораємося.

Важко сказати, що можна придумати краще. Сподіваюся, що організатори знають, що робити, і не вперше з таким працюють, щоб покращити трішки умови. Хоча сумніваюся, що будуть якісь сильні зміни. Але що ми зробимо – такі умови диктує погода. На п'ятницю дивився прогноз погоди: обіцяють морози та сніг, але не знаю. Побачимо, як буде», - сказав Мандзин.

Нагадаємо, що першою гонкою в Оберхофі мав би бути чоловічий спринт, який після відкладення відбудеться післязавтра, 5 січня, та розпочнеться о 12:20 за київським часом.

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.