Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Стрибки з трампліну
|
1505
4

Турне чотирьох трамплінів. Калиниченко пройшов кваліфікацію в Гарміші

Євген Марусяк залишився за бортом основних змагань

Турне чотирьох трамплінів. Калиниченко пройшов кваліфікацію в Гарміші
Skijumping.pl. Віталій Калиниченко

Український стрибун Віталій Калиниченко з 37-м результатом пройшов кваліфікацію другого етапу Турне чотирьох трамплінів у німецькому Гарміш-Партенкірхені. Інший українець, Євген Марусяк у топ-50 пробитися не зумів – 56-й результат.

Калиниченко – лише четвертий стрибун в історії України, якому вдалося подолати кваліфікацію на етапі Турне. До нього це робили Василь Грибович, Віталій Шумбарець і нинішній тренер збірної України Володимир Бощук.

Перемогу в кваліфікації здобув словенець Анже Ланішек, який випередив переможця етапу в Оберстдорфі, німця Андреаса Веллінгера.

Результати кваліфікації:

Нагадаємо, перша спроба основних змагань на Турне відбувається за нокаут-системою: 50 учасників діляться на 25 пар відповідно до їхнього результату в кваліфікації (переможець стрибає проти 50-го місця, автор другого результату – з 49-м і т.д.). У другу спробу пробиваються 25 переможців пар і 5 лакі-лузерів – авторів п'яти найкращих результатів серед тих, хто свою пару програв.

Суперником Калиниченка за першою спробою в Гарміш-Партенкірхені буде італієць Джованні Брезадола, який показав 14-й результат. Основні змагання стартують завтра, 1 січня о 15:00 за Києвом.

Оцініть матеріал
(16)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
introvert
Такі результати Євгена удвічі прикріші через те, що головну проблему минулого сезону - змащення лиж - успішно вирішили, наші стрибуни не програють на розгоні іншим по 1-2км/год, як це було навесні. Тобто сервіс додав, а Марусяк здав(( Програє не лише суперникам, а й Калініченку, який, при всій повазі до нього, ближчий до заходу кар`єри, ніж до її розквіту.
Щось у підготовці Марусяка до сезону пішло не так.
олег инкогнито
Марусяку явно не стрибається. Калініченко більш вдалий.