Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 22 грудня 2023, 03:33
1882
0

Обрано нового керівника відділення НОК України в Харківській області

Нагороди отримали спортсмени: Ярослав Фільчаков та Назар Вісков

| Оновлено 22 грудня 2023, 03:33
1882
0
Обрано нового керівника відділення НОК України в Харківській області
НОК

Відділення НОК України в Харківській області на наступні 4 роки очолив Валерій Дема. За таке рішення одноголосно проголосували всі учасники VII звітно-виборної асамблеї Відділення НОК України в Харківській області, що відбулося 20 грудня 2023 року.

Участь в асамблеї, що відбувалась у змішаному режимі, взяли 102 представника обласного олімпійського осередку, серед яких багато відомих олімпійців Харківщини, зокрема Світлана Саідова, Лесік Саманджия та Марта Фєдіна.

Також до заходу долучилися почесні гості: президент НОК України, олімпійський чемпіон Вадим Гутцайт, голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко.

На порядок денний асамблеї було винесено 17 питань. Серед пріоритетних – вибори голови Відділення НОК України в Харківській області та формування нового складу Виконкому й Відділення, а також план діяльності Відділення на 2024 рік.

Так, за результатами голосування першим заступником Валерія Деми став заступник голови Харківської ОДА Роман Семенуха. Віктор Христоєв, який поступився посадою новому керівнику, продовжить працювати на розвиток олімпійського руху у статусі заступника голови Відділення.

Хвилиною мовчання учасники звітно-виборної асамблеї вшанували пам’ять про загиблих захисників України, Янголів спорту та колег – членів обласного олімпійського осередку, серед яких Іван Федорович Прокопенко та Олег Володимирович Шаповалов.

Для відзначення досягнень кращих спортсменів області з олімпійських видів спорту було вирішено запровадити нагороду – «Оскар-премію» Марії Гороховської (першої Олімпійської чемпіонки України та Харківської області), що буде вручатися атлетам з нагоди дня народження відомої землячки 17 жовтня.

Під час асамблеї цю нагороду отримали перші лауреати: Ярослав Фільчаков – майстер спорту України міжнародного класу з греко-римської боротьби, срібний призер чемпіонату Європи та бронзовий призер чемпіонату світу у Белграді у ваговій категорії до 82 кг, як кращий спортсмен серед чоловіків, а також заслужений тренер України, головний тренер збірної України та Харківської області з синхронного плавання Світлана Саідова як найкращий тренер серед жінок.

Нагородами також було відзначено найкращих спортсменів області – переможців конкурсу «Спортивна Зірка Слобожанщини»: найкращий спортсмен листопада Назар Вісков (майстер спорту України міжнародного класу, чемпіон Європи з дзюдо у ваговій категорії U23) та його особистий тренер – батько Дмитро Вісков.

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.