Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Міжнародні турніри
| Оновлено 21 грудня 2023, 09:52
30479
11

Вирішальна перемога. Збірна України здолала Польщу та поїде на ЧС

Українці посіли перше місце у групі В

| Оновлено 21 грудня 2023, 09:52
30479
11
Вирішальна перемога. Збірна України здолала Польщу та поїде на ЧС
АФУ

Збірна України провела заключний поєдинок елітного раунду кваліфікації ЧС-2024. Для прямого виходу на світову першість «синьо-жовті» мали виключно обігравати Польщу, яка на два очки випереджала нашу команду та очолювала групу В.

На початку зустрічі українці взяли м'яч під контроль, але підібратися до воріт суперників було непросто. Поляки сконцентрувалися на руйнівних діях та щільною опікою завдавали багато проблем нашим гравцям. За такою грою чи не ключове значення набувало перше взяття воріт, і з цим завданням «синьо-жовті» впоралися. Калужа зреагував на удар Чернявського, але першим на добиванні був Абакшин. А невдовзі перевагу українців подвоїв Шотурма, який завершив точним ударом розіграш кутового.

Поляки були змушені активніше йти в атаку, і Савенко по-справжньому врятував після удару Кубика. А позитивні емоції, що залишилися від сейву голкіпера, посилив третій гол збірної України. Вихід віч-на-віч з голкіпером реалізував Корсун, який технічно відправив м'яч у ворота.

До перерви «синьо-жовті» мали ще чимало можливостей для того, щоби збільшити свою перевагу: били Чернявський, Жук, Абакшин. А на останній хвилині першої половини зустрічі швидка комбінація українців завершилася влучним ударом Корсуна.

Поляки у поточному турнірі вже неодноразово демонстрували характер, у тому числі й у першій дуелі з нашою командою. Спробували вони зробити камбек і у сьогоднішньому протистоянні. До 30-ї хвилини Каневськи оформив дубль, скоротивши відставання в рахунку до двох голів. На щастя, дуже вчасно настав гол Семенченка, який з гострого кута переграв голкіпера.

За 4 хвилини до фінальної сирени поляки перейшли на гру з п'ятим польовим, але з чисельною перевагою зуміли забити лише один гол (відзначився Рашковськи). Збірна України здобула перемогу та представлятиме нашу країну на чемпіонаті світу!

Відбір на ЧС-2024 з футзалу. Еліт-раунд. 6 тур

Польща – Україна – 3:5

Голи: Каневськи (27, 30), Рашковськи (37) – Абакшин (7), Шотурма (9), Корсун (12, 20), Семенченко (32)

Попередження: Лютецьки (5), Заставник (24), Мровец (28) – Шотурма (5), Абакшин (24)

Польща: Калужа (Наврат, 21), Скепко, Заставник, Лютецьки, Крезель, Кубик, Мадзенг, Сендлевськи, Каневськи, Лещак, Мровец, Марек, Рашковськи

Україна: Савенко, Швед, Жук, Корсун, Шотурма, Сухов, Сірий, Чернявський, Абакшин, Фаренюк, Семенченко, Педяш, Зварич, Завертаний.

Арбітри: Хуан Галлардо, Давид Урданос Апестегія (обидва – Іспанія)

«Атлас Арена» (Лодзь, Польща)

ПОЛЬЩА – УКРАЇНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(181)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 11
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
sahka1981
Молодці! З перемогою! Перший тайм так взагалі ідеально відіграли.
Александр Ад
молодці!Слава Україні!
suforza1921
Досить непрості Грузія, Сербія і Словенія аут. Ну і Італія вдруге поспіль пролітає мимо Мундіалю. А ми здобуваємо путівку на ЧС! Браво, хлопці! Перший тайм взагалі еталонний, в другому поляки змусили понервувати, але українці заслужено перемогли. А друзям полякам побажаємо успішно пройти плей-офф. Усі можливі суперники там їм по зубах. 
ВАЛ
Вітання збірній Україні,молодці.!!!
Михайло Дончик
Перший тайм розрив від наших хлопців 0:4!!!Вся статистика за нами..Другий  тайм  грали по рахунку лише на контрах, тому трохи нервовим вийшов , багато чого полякам дозволяли...тому такий рахунок..А так , звичайно,  МОЛОДЦІ!@
norma_zap
Як не дивно, але коли поляки почали випускати  замість голкіпера  польового гравця   гострота їхніх атак зменшилась, хоч вони і забили один гол.
Хосе Карерас
Чудова гра!
Умник
Мы топ сборная в мини футболе всегда было. Со времен Коридзе еще.
Занимаем 10 место в рейтинге Фифа.
Виктор Войцеховский
Молодцы. Не без валидола, но достаточно уверенно.
Swed
И спасибо сербам,   что они обыграли один раз поляков.   А так бы не достали.