Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Єврокубки
| Оновлено 07 лютого 2024, 19:20
2791
6

Лондон Лайонс – Прометей. Прогноз і анонс на матч Єврокубка

Підопічні Ронена Гінзбурга вирушають на Туманний Альбіон

| Оновлено 07 лютого 2024, 19:20
2791
6
Лондон Лайонс – Прометей. Прогноз і анонс на матч Єврокубка
БК Прометей

Зустріч «Лондон Лайонс» – «Прометей» відбудеться в середу, 20 грудня, в Лондоні. Початок поєдинку о 21.30 за київським часом.

У дванадцятому турі регулярного чемпіонату Кубка Європи 2023/2024 «Прометею» належить зіграти дуже непростий виїзний поєдинок. Опонентом слобожанського клубу стане британський «Лондон Лайонс», який перебуває на одній із лідируючих позицій у групі А і поки що явно підтверджує свої високі амбіції у другому за статусом єврокубковому турнірі.

Після одинадцяти зіграних поєдинків чинний чемпіон Великобританії розташовується на третьому місці в турнірній таблиці та вже практично забезпечив собі плей-оф. За пройдений відрізок шляху «лондонські леви» здобули вісім перемог і лише тричі залишили ігровий паркет у ранзі переможеної сторони. Причому два з цих трьох фіаско відбулися в поєдинках з найпотужнішими командами нашої групи – французьким «Парижем» та ізраїльським «Хапоелем» із Тель-Авіва. Сенсаційною стала лише домашня поразка минулого тижня від німецького «Гамбурга», коли «Лондон Лайонс» явно зіграв нижче своїх можливостей.

Успішним для британців став і жовтневий виїзд до Риги, де вони в результативній грі завдали поразки українському «Прометею», який на той момент перебував у явній ігровій кризі. Слобожанцям не допомогла і вкрай результативна перша чверть, її титани виграли з рахунком – 30:19. Надалі «Лондон Лайонс» нав'язав українському клубу свою гру, взявши гору в кожній із трьох наступних окремо взятих десятихвилинок і відсвяткував підсумкову перемогу з рахунком – 87:99.

Результати «Лондон Лайонс» в Кубку Європи 2023/2024:

4 жовтня. «Лондон Лайонс» (Велика Британія) – «Венеція» (Італія) – 76:69

10 жовтня. «Гамбург» (Німеччина) – «Лондон Лайонс» (Велика Британія) – 94:100

18 жовтня. «Прометей» (Україна) – «Лондон Лайонс» (Велика Британія) – 87:99

24 жовтня. «Лондон Лайонс» (Велика Британія) – «Париж» (Франція) – 102:106

2 листопада. «Лондон Лайонс» (Велика Британія) – «Хапоель Тель-Авів» (Ізраїль) – 90:98

8 листопада. «Ховентут» (Іспанія) – «Лондон Лайонс» (Велика Британія) – 76:87

15 листопада. «Бешикташ» (Туреччина) – «Лондон Лайонс» (Велика Британія) – 80:83

22 листопада. «Лондон Лайонс» (Велика Британія) – «Цедевіта Олімпія» (Словенія) – 101:95

28 листопада. «Вулвз» (Литва) – «Лондон Лайонс» (Велика Британія) – 87:101

5 грудня. «Венеція» (Італія) – «Лондон Лайонс» (Велика Британія) – 91:95

13 грудня. «Лондон Лайонс» (Велика Британія) – «Гамбург» (Німеччина) – 81:83

Ведучи мову про персоналії у складі лондонського клубу, безперечно необхідно виділити Гейба Оласені. Британський бігмен за підсумками одинадцяти зіграних поєдинків має чудову статистику (17,9 очок + 8 підбирань + 2,5 результативні передачі), а його середній рейтинг ефективності складає рівно 23 бали, і цей показник на даний момент є найкращим у Кубку Європи. Варто зазначити, що окрім Оласені в двадцятці найкращих гравців турніру за показником рейтингу ефективності присутні ще два баскетболісти «Лондон Лайонс». Ними є захисник Метью Морган (17,6 бали – 10 місце) та його однофамілець, форвард Коннор Морган (17,2 бали – 15 місце). Мабуть, саме від цієї трійки, а також від ментального лідера команди Сема Деккера, який закрив ризький поєдинок двомісячної давності шикарним баззером у кільце «Прометея», і буде виходити основна небезпека для слобожанського клубу.

Ключовою особливістю даної зустрічі стане той факт, що в ній зійдуться дві найбільш підбираючі команди Кубка Європи. Після одинадцяти турів «Прометей» лідирує за середньою кількістю зібраних відскоків у другому за статусом єврокубковому турнірі (38,9), а «Лондон Лайонс» відстає від українського клубу зовсім небагато (38,2 підбирання). Так що результат боротьби двох потужних передніх ліній сьогодні буде одним із визначальних факторів.

Колективи з України та Великобританії не є прямими конкурентами в турнірній таблиці. «Британські леви» вже можуть потихеньку налаштовуватися на плей-оф, а «титанам» ще необхідно докласти багато зусиль, щоб туди потрапити. Проте вікторія в особистій зустрічі для підопічних Ронена Гінзбурга буде дуже важливою, адже після не зовсім успішного першого кола добирати свої перемоги слобожанцям необхідно, зокрема, і в матчах з лідерами. Та й поквитатися за поразку в домашньому поєдинку також не завадило б.

Прогноз Sport.ua: перемога «Прометея»

Sport.ua проведе текстову онлайн-трансляцію матчу Лондон Лайонс – Прометей.

Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Vitaliy_yatsenko
У лондонців всі поразки домашні. Прометей наразі суттєво додав у якості гри і складі. Тому шанси є.
BallsToTheWall
Тут точно ничего не светит.   И это ещё будет после поражения футзалистов от Польши. ((