Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок світу
| Оновлено 14 грудня 2023, 23:07
1397
0

Микола ЗОЦ: «На даному етапі це великий психологічний момент»

Тренер збірної України – про жіночий спринт на етапі Кубка світу у Ленцерхайде

| Оновлено 14 грудня 2023, 23:07
1397
0
Микола ЗОЦ: «На даному етапі це великий психологічний момент»
biathlon.com.ua. Микола Зоц

Старший тренер жіночої збірної України з біатлону Микола Зоц підсумував виступ українок у спринті на етапі Кубка світу у швейцарському Ленцерхайде.

«Все склалося поетапно. На даному етапі це великий психологічний момент для дівчат, щоб рости далі. Значний поріг, аби отримати впевненість, аби розуміли, що вони такі самі, як і інші спортсменки, можуть боротися.

Я казав, що нам потрібно проходити ці часи. У нас буде нормальний зліт, як для сьогоднішньої команди. Будуть ще падіння. Це ми зараз на першому шляху підіймаємося, ці яскраві спалахи, можемо щось. А далі вже потрібно повторювати це, аби стабільність була. Її ще не буде — цей час потрібно пройти. Але те, що вони самі для себе здобули, — це значний крок уперед.

Тут важка траса, непроста. І підйоми складні, і спуски. У нас ще мінус великий, що ми не дуже добре спуски проходимо, треба гірськолижну підготовку підтягувати. І ще сьогодні був такий глянець, «закатувалася» траса, а у нас в Петренко та Джими такою трасою, коли лижі роз'їжджаються, окістя судомить. Теж був мінус начебто перед гонкою, казали, що буде важко боротися. Але так все склалося, боролися і на трасі, і з глянцем впоралися, і на стрільбі. Завжди хочеться краще, але я завжди кажу, що не треба гнівити Бога.

Думаю, аби показати свої найкращі кондиції, то поки Дмитренко йде за наростаючою. Не сказати, що вона в ідеальній формі. Від хвороби відійшла, а набрати форму — ще не зовсім в ідеальному стані. Як і Юлія Джима після збору в Обертілліасі. Вона, я так думаю, не зробила ту роботу, щоб вийти на свої максимальні можливості. Як і у всіх дівчат, є ще прогрес, є куди рости.

До гонки переслідування всі будуть готові, звичайно, якщо всі будуть здорові. З 17-го чи 27-го місця не бігти персьют? Навіть мови бути не може», – сказав Зоц.

Нагадаємо, що найкращою з українок за підсумками спринту в Ленцерхайде стала Анастасія Меркушина, яка посіла 16-те місце за чистої стрільби.

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.