Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Гандбол
| Оновлено 10 грудня 2023, 05:26
297
0

ГЛАДУН: «Кожна команда на ЧС просто виходить і грає на всі 100%»

Голкіпер жіночої збірної України розповіла про виступ на ЧС з гандболу

| Оновлено 10 грудня 2023, 05:26
297
0
ГЛАДУН: «Кожна команда на ЧС просто виходить і грає на всі 100%»
ФГУ. Марія Гладун

Голкіпер жіночої збірної України Марія Гладун розповіла про виступ команди на чемпіонаті світу з гандболу:

«Збірна Нідерландів? Справляє враження те, що вони можуть бігти всі 60 хвилин. Майже кожна їх атака відбувається через швидкий центр або швидкий перехід. Це, справді, одна з найкращих команд цього чемпіонату світу, одна з найпотужніших.

У них всі гравці дуже потужні. Вони всі однаково сильно налаштовані на кидок, усі дуже агресивні й в атаці, і в захисті. Я не хочу когось виділяти, тому що і півсередні дуже класні, лінійні у падінні кидають вгору, що не сильно типово. Плюс крайні гравці дуже потужні, кидають з маленьких кутів, закидають у «дев’ятки».

Матч проти Чехії? Останні матчі мені важко давалися. Напевно, це навіть психологічний блок. Були проблеми зі здоров`ям, я не відчувала себе на 100%, не могла зробити деякі випади, наприклад. Проти збірної Чехії вийшло більш-менш те, що я хотіла. Я рада, що зуміла допомогти команді у такий кризовий момент, але, на жаль, цього було недостатньо.

Пропуск тренувань перед ЧС під час зборів за станом здоров'я? Я була, чесно кажучи, дуже засмучена, тому що я розраховувала на більше. Це була моя психологічна помилка, тому що я повинна була бути готовою до всього. Не тільки бути в оптимальних кондиціях, а й навіть, коли травма, все одно треба себе налаштовувати на позитив. У мене вийшло так, що це мене засмутило, я занурилась у це все. І це дало трохи негатив на старт на чемпіонаті світу.

Клубний сезон у складі хорватського Локомотива? Сезон у мене почався доволі добре. Я одна з перших у списку воротарів. Але мене більше цікавить те, що ми будемо грати зараз Євролігу. Ми пройшли кваліфікацію проти швейцарців, у мене був непоганий показник. Наступні матчі ми будемо грати проти сильних команд. Я сподіваюсь, ми зможемо теж там класно зіграти, показати себе.

Сенсаційна перемога збірної Японії над Данією на ЧС? Я не знаю, як це пояснити. Я думаю, що кожен, хто дивився, просто хапався за голову і не вірив своїм очам. Для мене це, я вже казала дівчатам, як Давид і Голіаф. Тому що Японія не вважалася суперником, який може виграти у Данії. Але їх віра в перемогу, наскільки вони всі старалися, кожна їхня атака – все це було дуже потужним. Данія вже не знала, що робити. І це настільки було класно і круто! Я думаю, що кожна команда зараз просто буде виходити на поле після цього і грати на всі 100%. Це справді надихає!

Марина Коновалова завершує кар’єру? Вона одна з найбільш позитивних людей, яких я знаю. Вона навіть тоді, коли у неї щось болить, коли щось не виходить, все одно сміється. Навіть через сльози. Вона символів позитиву в нашій команді. Те, як вона викладається, я не знаю жодну людину, яка настільки сильно викладається кожної гру. Під час гри, коли вона виходить, її не зупинити. Їй все одно, вона може навіть задихатися, я чесно вам кажу, вона все одно буде грати.

Я була з нею ще у ДЮСШ у Вінниці. Вона зламала руку і прийшла на тренування. Вона, здається, навіть батькам не сказала. І вона почала тренуватися, навіть просто з гіпсом. Її бажання – це, напевно, одна з сильних рис, за яку я дуже поважаю Марину».

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Валерій БОНДАР: «Вже й до церкви ходжу – нічого не допомагає»
Футбол | 03 травня 2024, 21:19 7
Валерій БОНДАР: «Вже й до церкви ходжу – нічого не допомагає»

Захисник «Шахтаря» ніяк не може забити гол в офіційних матчах сезону

ЧС з хокею. Календар збірної України
Хокей | 03 травня 2024, 23:10 7
ЧС з хокею. Календар збірної України

Чергова спроба збірної України повернутися до другого дивізіону

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.